Hoe Flash wordt gebruikt om uw computer te vernietigen

[ware_item id=33][/ware_item]

Hoe Flash wordt gebruikt om uw computer te vernietigen


Enkele van de meest voorkomende webvirussen zijn virussen die uw computer beïnvloeden door u te misleiden om op een specifieke website te klikken. In feite bestaat er een hele branche waar hackers hun software eenvoudig uploaden en een URL ontvangen, die ze vervolgens naar hun nietsvermoedende slachtoffers sturen.

Zodra iemand de gecompromitteerde link opent, die meestal zo onschadelijk is als een meme of nieuwsartikel, detecteert de server welk besturingssysteem en welke browser de persoon gebruikt en BAM! Het virus downloadt en voert vervolgens de malware uit zonder dat de gebruiker ooit op een link klikt!

Het gebeurt vaker dan u denkt en het gebeurt meestal door softwarekwetsbaarheden in veel voorkomende toepassingen zoals Adobe Flash.

Flash? Meer zoals Prullenbak!

Onderzoekers van Recorded Future analyseren malware op het web en hebben uitleg vrijgegeven over de 10 meest voorkomende exploits van 2015.

Acht van hen gebruiken Flash-kwetsbaarheden om uw computer te infecteren. Flash is de software die algemeen bekend staat om animaties, korte video's en irritante advertenties. Tot een paar jaar geleden waren flash-animaties populair omdat ze minder bandbreedte nodig hadden om te draaien dan video, maar met het grootste deel van de wereld nu aangesloten op high-speed internet, zijn flash-animaties eerst vervangen door flash-video's en nu door html5-video's.

Sinds januari 2015 gebruiken YouTube-video's standaard html5. Facebook presenteert zijn video's ook in dit formaat, dat niet dezelfde beveiligingsrisico's voor de gebruiker met zich meebrengt.

Dus met alle kwetsbaarheden in de Flash-software, waarom deze geïnstalleerd houden? Apple heeft feitelijk oudere versies van Flash geblokkeerd om op Apple OS X te draaien vanwege beveiligingsfouten, en andere bedrijven beginnen dit voorbeeld te volgen.

Als je nog steeds niet zeker bent over het verwijderen van Flash, zorg er dan in elk geval voor dat je de kwetsbaarheden herstelt.

Hier is hoe:

Update Flash altijd!

Ja, Flash wordt heel, heel vaak bijgewerkt en het proces en pop-ups kunnen vervelend zijn. Ze vragen je niet altijd om te updaten omdat ze je haten, maar omdat ze voortdurend kleine beveiligingslekken vinden die kunnen worden gebruikt om je computer in gevaar te brengen - beveiligingslekken die ze zo snel mogelijk oplossen met software-updates.

Daarnaast raden we u aan deze eenvoudige tools te gebruiken om de controle over uw browsen te behouden en Flash alleen uit te voeren wanneer u de site vertrouwt:

Voeg een paar add-ons toe

Add-ons zoals de Safari-extensie ClickToFlash Chrome-extensie Flashcontrol of de Firefox-add-on Flashblock laadt geen flash tenzij u dit uitdrukkelijk aangeeft. In plaats van de flashvideo wordt er een grijs vak weergegeven waarop u moet klikken om de video te laden. Klik alleen op dat vak op sites die u vertrouwt!

Deactiveer Flash volledig

Dus misschien heb je gemerkt dat je helemaal geen flash nodig hebt. Hier is hoe het te deactiveren:

  • In Firefox: firefox / tools > addons > plug-ins en stel flash in om nooit te activeren
  • In Chrome: typ chrome: // plug-ins in uw browser en stel flash wel uit
  • In Safari (Mac OS X)> voorkeuren > Veiligheid > plugins > Stel in om niet toe te staan

Als u meerdere browsers hebt geïnstalleerd, willen velen Flash in uw primaire browser deactiveren en alleen een site in uw secundaire browser openen als u dit echt, echt moet.

Meestal zult u echter merken dat de kittenvideo het risico niet waard is.

Uitgelichte afbeelding: HasanEROGLU / Dollar Photo Club

Hoe Flash wordt gebruikt om uw computer te vernietigen
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.