Hoe Bitcoin anoniem te maken

[ware_item id=33][/ware_item]

Een anonieme betaling uitvoeren


Bitcoin is zowel een anoniem betalingssysteem als een transparant, open netwerk waar iedereen transacties kan volgen en verifiëren.

Hoe kunnen beide waar zijn? Op het eerste gezicht lijkt het misschien verwarrend, maar er is maar weinig uitleg voor nodig.

Afhankelijk van hoe u Bitcoin gebruikt, kan het de perfecte tool zijn voor transparantie in een liefdadigheidsorganisatie of de ontrackable valuta naar keuze voor ransomware en online drugsmarkten.

Hoe anoniem zijn traditionele betaalmethoden?

accounts

In traditionele betalingsnetwerken zoals banken, creditcards, Paypal of Venmo wordt uw account rechtstreeks gekoppeld aan uw naam en overheids-ID.

Alle informatie met betrekking tot uw account, zoals saldo en identificatie, is echter voor het publiek verborgen. Hoewel in sommige systemen, zoals creditcards, de verkoper en de betalingsprovider uw rekeningnummer, naam en de uitgevende instelling van uw kaart zien.

Transacties en privacy

 • Een verkoper kan om uw postcode, adres, telefoonnummer of zelfs een scan van uw paspoort vragen om door te gaan met de transactie.
 • De handelaar is wettelijk verplicht om de transactie-informatie te delen met lokale autoriteiten - soms op verzoek en soms automatisch.
 • Nationale overheden, toezichthoudende instanties en internationale politiebureaus krijgen ook geautomatiseerde toegang tot de gegevens en kunnen zien welke andere aankopen u met uw kaart en uw rekeningsaldo heeft gedaan.
 • De handelaar zal uw gegevens waarschijnlijk ook verkopen aan bedrijven zoals Equifax.
 • Andere bedrijven kunnen bijvoorbeeld ook uw kredietgegevens kopen als ze willen beoordelen of u in staat bent om een ​​lening terug te betalen.

Aan de positieve kant, je buurman zal waarschijnlijk in het donker blijven over hoeveel je uitgeeft en hoeveel je hebt.

De Blockchain en privacy

De Bitcoin-blockchain verwerkt accounts, transacties en privacy heel anders.

accounts

Iedereen kan een Bitcoin-account maken - een portemonnee genoemd - op een computer of smartphone. Om een ​​account aan te maken, hoeft u geen naam, adres of e-mailadres op te geven. En omdat u niet eens een internetverbinding nodig hebt om een ​​account aan te maken, kan het moeilijk zijn om bij te houden wie welk account bezit.

Transacties en privacy

 • Een grootboek - de Blockchain - registreert alle transacties. Iedereen kan de Blockchain zien met Bitcoin-software (de client genoemd).
 • Alle rekeningsaldi van alle accounts zijn zichtbaar, maar niet de eigenaren van de accounts.
 • Een enkele gebruiker kan meerdere accounts hebben en meerdere gebruikers kunnen ook een account delen.
 • Om een ​​betaling te ontvangen of te doen, moeten twee gebruikers hun adres aan elkaar communiceren. In dit geval is het waarschijnlijk dat een of beide gebruikers worden 'ontmaskerd'.
 • Hoewel de ontvanger een nieuwe, lege rekening zou kunnen maken voor elke betaling die hij ontvangt, zal de afzender het saldo van de rekening waaruit hij de betaling heeft gedaan onthullen.

Het is moeilijk om uw identiteit geheim te houden tijdens een transactie. Meestal weet u aan welke persoon of winkel u betaalt en zij zullen weten wie u bent.

Als een van de partijen geabonneerd is op een gecentraliseerde service, zoals een betalingsprovider of portemonnee, kan deze gecentraliseerde service deze informatie samenvoegen en ook verkopen of beschikbaar stellen aan wetshandhavers.

Je Bitcoin-identiteit verbergen met Mixers en Coinjoin

Coinjoin

Ten eerste, als uw Bitcoin-portemonnee is gekoppeld aan uw naam of e-mailadres, is het moeilijk, maar niet onmogelijk, om uw identiteit te ontkoppelen met Bitcoin-mixers en Coinjoin.

In Coinjoin gooit een grote groep gebruikers in wezen hun Bitcoins in een emmer en nemen dan hetzelfde bedrag terug uit de emmer. Deze "Bitcoin bucket swapping" kan op een gedecentraliseerde, betrouwbare manier worden uitgevoerd via implementaties zoals Joinmarket.

Maak Bitcoin anoniem met Joinmarket.

De bovenstaande afbeelding laat zien hoe een systeem als Joinmarket alleen werkt voor gestandaardiseerde uitvoer. Het is gemakkelijk voor een waarnemer om te zien dat u een Coinjoin-transactie gebruikt, maar ze kunnen niet gemakkelijk bepalen welke van de uitgangen bij u horen.

mixers

In Mixers ruilen twee mensen hun Bitcoins met elkaar, en het is moeilijk om waar te nemen dat ze een mixer gebruikten. Hoewel de meeste mixers tegenwoordig grote gecentraliseerde services zijn, kan mixen op een betrouwbare manier worden gedaan door middel van fancy cryptografische tools zoals atomaire swaps, hoewel dergelijke systemen geen uitgebreide implementatie hebben.

Bij gebruik van een mixer kan geen van beide deelnemers veel leren over de andere deelnemers en kunnen daarom mogelijk geen accounts volledig koppelen aan een identiteit.

Hoe Altcoins te kiezen en te gebruiken voor anonimiteit

Altcoins (alternatieve cryptocurrencies) zijn de meest populaire manier om Bitcoin-transacties te anonimiseren. Gebruikers wisselen hun Bitcoins in voor de altcoin van hun keuze en ruilen de altcoin terug in Bitcoin. Als u de juiste Altcoin gebruikt, is het moeilijk om gebruikersaccounts te correleren en bij te houden.

Hoe kies je een goede Altcoin:

 • De altcoin moet zo populair zijn dat uw transactie niet uitsteekt.
 • De altcoin moet aanvullende privacygaranties bieden.
 • De eerste en tweede uitwisseling moeten niet hetzelfde zijn, anders kan iemand proberen uw twee transacties te koppelen via technologieën zoals vingerafdrukken van de browser.

Is Bitcoin anoniem?

Bitcoin-betalingen zijn standaard veel privéer dan traditionele elektronische betalingen zoals bankoverschrijvingen of creditcards. Maar met enige moeite kunnen ze nog steeds worden gevolgd.

Bitcoins privacymodel werkt drastisch anders dan dat van andere betalingssystemen, wat ons dwingt om ons denken aan te passen wanneer we proberen meer privé te zijn.

Bitcoin biedt ons veel opties om echt anoniem te zijn, maar het gebruik van deze opties vereist vaardigheden, kennis en zorg.

Lees meer in de volledige ExpressVPN-gids voor Bitcoin-anonimiteit

Hoe Bitcoin anoniem te maken
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.