Een controversieel NSA-telefoonregistratieprogramma wordt mogelijk afgesloten

[ware_item id=33][/ware_item]

Een telefoon met een vergrootglas met een zwarte leegte met NSA op het handvat.


De National Security Agency (NSA) beëindigt mogelijk een programma dat de gegevens van honderden miljoenen binnenlandse oproepen en berichten in de VS analyseert..

Een senior Republikeinse congresmedewerker, Luke Murry, vermeldde op de Lawfare-podcast dat het bureau het programma in maanden niet had gebruikt, waardoor de vernieuwing onwaarschijnlijk is wanneer het aan het einde van het jaar afloopt.

Een 'fundamenteel gebrekkig' programma

Het telefoonmetadataprogramma, later bekend als artikel 215 van de Patriot Act, ging in het geheim over na de aanslagen van 11 september 2001 en vereiste dat populaire telefoonmaatschappijen logboeken van telefoontjes en sms-berichten aan de NSA overhandigden zonder een gerechtelijk bevel.

Het was pas in 2013 toen Edward Snowden bewijs lekte over het bestaan ​​van het programma dat de overheid deze praktijk moest erkennen. De onthullingen leidden uiteindelijk tot het aannemen van de Freedom Act, die het verzamelproces veranderde en vertraagde maar het niet beëindigde.

Het lijkt er echter op dat het systeem voor het analyseren van deze gegevens eind dit jaar naar bed kan worden gebracht, omdat de overheid het de afgelopen zes maanden niet heeft gebruikt, aldus Murry. Verdergaand, verwees Murry ook naar problemen in de gegevens, waar "technische onregelmatigheden" leidden tot het verzamelen van ongeautoriseerde berichtenlogboeken (hoewel de NSA de gegevens later opschoonde).

"Ik weet eigenlijk niet zeker of de administratie [de analyse van de telefoongegevens] een back-up wil starten", voegde hij eraan toe.

De NSA moet nog bevestigen dat het programma zal worden afgesloten, maar senator Ron Wyden (D-Oregon) dringt er al op aan om er een permanent einde aan te maken, en zegt: “De implementatie door de NSA van hervormingen in het telefoonnet dragnet is fundamenteel gebrekkig . Naar mijn mening moet de administratie het telefoonregistratieprogramma definitief beëindigen en moet het Congres weigeren het later dit jaar opnieuw te autoriseren. "

De NSA volgt u nog steeds op andere manieren

Helaas zou de mogelijke verwijdering van één programma slechts een kleine deuk in het vermogen van het bureau zijn om naar zijn burgers te luisteren.

Er zijn nog veel andere manieren waarop de NSA haar burgers kan bespioneren. De lastige achterpoortjes in sectie 702 van FISA blijven bijvoorbeeld ook actief, waardoor massabewakingsprogramma's zoals PRISM en Upstream miljarden communicatielogboeken kunnen verzamelen van zowel Amerikaanse als niet-Amerikaanse burgers..

De NSA kan ook een beroep doen op andere staten om gegevens over burgers te verzamelen. De zogenaamde "14-ogen" hebben verschillende gegevensbewaringswetten waarmee ze elkaars burgers kunnen rondsnuffelen en de verzamelde gegevens kunnen delen. De VS staat niet alleen in haar streven om de massa te onderzoeken.

Bescherm uw gegevens tegen overheidstoezicht

De ondergang van artikel 215 zou een goede stap voorwaarts zijn, maar we zouden ons voor de gek houden als we zouden zeggen dat dit ons leven aanzienlijk privéer zou maken. Er zijn nog steeds veel bewakingsinstrumenten van zowel de NSA als de CIA, hoewel er manieren zijn om te voorkomen dat ze u volgen.

Een controversieel NSA-telefoonregistratieprogramma wordt mogelijk afgesloten
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.