De CLOUD-wet is net in de wet omgezet: Dit is wat u moet weten

[ware_item id=33][/ware_item]

CLOUD Act-pictogram


Met een nieuwscyclus die wordt gedomineerd door de escapades van het Witte Huis en de komende tussentijdse verkiezingen, kunnen verhalen die centraal moeten staan, worden genegeerd. Dat is het geval met een verwoestende anti-privacywet die vorige week heimelijk door het Congres werd aangenomen.

Discreet verscholen tussen de 2.232 pagina's tellende factuur van de overheidsbestedingen is een kleine bepaling die catastrofale gevolgen belooft. Bekend als de CLOUD Act (verduidelijking van rechtmatig gebruik van gegevens in het buitenland), keert deze wetgever alle incrementele vooruitgang terug die regeringen de afgelopen jaren hebben geboekt in de richting van wereldwijde privacy.

Doorgegeven zonder stemmen, openbare hoorzittingen of zelfs een enkele discussie, hervormt deze handeling in zijn eentje de privacyregels van de wereld - en niet ten goede.

Wat is de CLOUD Act?

Volgens de CLOUD Act krijgt de Amerikaanse overheid (en ook buitenlandse overheden) meer vrijheid om uw privégegevens tegen u te verzamelen, op te slaan en te gebruiken.

Het wetsvoorstel wijzigt gegevensverzameling op twee manieren: ten eerste geeft het autoriteiten (wetshandhaving, immigratie, lokale politie, enz.) Meer vrijheid om toegang te krijgen tot de privégegevens van een persoon, ongeacht waar hij vandaan komt of waar hij woont. Ten tweede geeft het de Amerikaanse president de mogelijkheid om ‘‘ Executive Agreements ’met meer dan overheidsinstanties af te sluiten, waardoor beide partijen de mogelijkheid krijgen om toegang te krijgen tot de gegevens van de ander zonder zich te houden aan de privacywetgeving van het betreffende land..

Voorheen moesten autoriteiten een formeel verzoek indienen bij de Amerikaanse overheid voordat ze toegang konden krijgen tot uw gegevens, maar nu kunnen ze eenvoudig naar de procureur-generaal, het ministerie van Buitenlandse Zaken of zelfs de president gaan voor onmiddellijke en onbeperkte toegang.

Zelfs voorbij de verrassende vaardigheidsautoriteiten zullen nu moeten verzamelen, analyseren, opslaan en doen wat ze nog meer willen met uw gegevens, denk aan alle incidentele verzameling die er zeker bij zal passen. Deze ambtenaren verzamelen niet alleen gegevens over u; ze verzamelen ook informatie over de mensen om je heen.

Stel dat een Zweedse autoriteit toegang krijgt tot uw Twitter-account. Wanneer ze uw persoonlijke informatie verzamelen, kunnen ze toevallig informatie over uw volgers, retweets, vind-ik-leuks, enz. Verzamelen. Dat zijn honderdduizenden mogelijke privacyimplicaties die eenvoudig worden genegeerd in deze factuur.

Door zowel nationale als internationale autoriteiten carte blanche te geven als het gaat om het verzamelen van uw gegevens, de CLOUD ACT staat op het punt een blik wormen te openen.

Welke invloed heeft de CLOUD Act op u?

Dit is het raadsel: omdat de CLOUD Act in de omnibus-uitgaven van $ 2 biljoen van de overheid zat, was er geen tijd om over de wet te debatteren of te stemmen. Het congres wilde de eerste zo graag passeren dat het geen tijd had om de laatste te controleren. Het is ongelooflijk onzorgvuldig om een ​​handeling uit te voeren zonder eerst een open debat te hebben, maar het is hier en het gaat een donkere tijd voor privacy signaleren.

Senator Orrin Hatch, een van de medesponsors van het wetsvoorstel en iemand die waarschijnlijk niet weet hoe hij zijn internetbrowser moet bijwerken, werd geciteerd als volgt:

De CLOUD Act overbrugt de kloof die soms bestaat tussen wetshandhaving en de technologiesector door wetshandhaving de instrumenten te geven die ze nodig hebben om toegang te krijgen tot gegevens over de hele wereld en tegelijkertijd een gezond verstandskader te creëren om internationale samenwerking aan te moedigen om conflicten op te lossen.

Het sluit ook effectief een cruciale zaak van het Hooggerechtshof af waarin Microsoft de afgelopen vier jaar heeft besteed aan het argument waarom het niet zou moeten worden gedwongen om privégegevens die op een Britse server zijn opgeslagen vrij te geven aan Amerikaanse autoriteiten. Met deze zaak die zich uitstrekt over een juridisch precedent, kan de uitspraak in de toekomst heel goed van invloed zijn op elke andere privacyzaak.

Meer dan ooit moet u uw recht op privacy beschermen

Hoewel dit soort wetgeving niet nieuw is, is het de eerste keer dat het op deze schaal is gedaan en het feit dat het zo stiekem is aangenomen, maakt het nog alarmerender. Voorstanders van privacy hebben al snel hun bezorgdheid geuit.

De CLOUD Act is aangenomen. Het vernietigt de privacy wereldwijd, dus het moest zonder debat in de $ 1,3 biljoen omnibus worden gestopt.

Versleutelen. Versleutelen. Versleutelen. Ga donker.

Wanneer privacy strafbaar wordt gesteld, hebben alleen criminelen privacy. We zijn weer uitverkocht. pic.twitter.com/Ms5bm1opBo

- Andreas M. Antonopoulos (@aantonop) 23 maart 2018

De EFF trekt ook geen stoten. In een recente online verklaring bestrafte de stichting de nieuwe vereisten (of het ontbreken daarvan) en verklaarde: “Deze rekening heeft grote gevolgen voor de privacy, zowel in de VS als in het buitenland. Het heeft nooit de aandacht gekregen die het in het Congres verdiende. '

Het is een ongelooflijk strak koord Congres loopt momenteel, en het zou helpen als mensen die daadwerkelijk iets wisten over digitale privacy, betrokken waren bij het opstellen van de rekening. Als het erop aankomt, is de CLOUD Act de manier van de overheid om te zeggen dat het nationale veiligheid waardeert boven persoonlijke privacy.

Het argument of je niets te verbergen hebt is voorbij. Uw persoonlijke gegevens zijn kwetsbaar, maar u kunt terugvechten. Houd uw VPN ingeschakeld, plaats geen persoonlijke informatie op sociale mediasites (of verwijder ze helemaal) en vergeet niet uw stem te laten horen.

De EFF verzet zich fel tegen de nieuwe wet. Ga met ze mee in hun gevecht.

De CLOUD-wet is net in de wet omgezet: Dit is wat u moet weten
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.