De beste apps en extensies die uw privacy beschermen in Safari

[ware_item id=33][/ware_item]

De beste apps en extensies die uw privacy beschermen in Safari


(Een paar maanden geleden schreef ExpressVPN een blogpost over de top 3 browserextensies om uw privacy te beschermen. Hoewel we goede feedback op dat bericht kregen, realiseerden we ons dat we een belangrijke demografische groep hebben verwaarloosd: loyale Safari-gebruikers. Sorry jongens! voor jou.)

Je wordt gevolgd. En niet alleen door je volgers op Twitter en Instagram. Pop-upadvertenties en scripts van derden houden bij wat u online doet. Erger nog, deze advertenties en scripts kunnen uw cybersecurity in gevaar brengen en uw browsersnelheden vertragen.

Wilt u uw internetprivacy en -beveiliging beschermen terwijl u op Safari surft? Bewapen jezelf vandaag met deze apps.

Het nieuwe arsenaal van Content Blockers van Apple

Toen Apple iOS 9 uitbracht, bevatten ze een over het hoofd gezien maar verbazingwekkende nieuwe functie die extensies voor het blokkeren van inhoud mogelijk maakt.

Maar dit zijn niet uw traditionele adblockers. De inhoudblokkers van Apple doen veel meer dan advertenties blokkeren. Ze blokkeren ook cookies, pop-ups, autoplay-video's, scripts en andere potentieel privacy-inbreukmakende (en irritante) inhoud.

Hoewel onze blogpost over de beste Chrome-extensies voor het beschermen van uw privacy de apps in verschillende categorieën heeft onderverdeeld, combineren de inhoudblokkers van Safari verschillende functies om te werken als anti-tracking- en site-beveiligde extensies, evenals traditionele advertentieblokkers.

Hier zijn onze keuzes voor het beste vrij Privacy-apps voor iOS en Mac.

Spring naar…

Top-inhoud blokkerende apps voor Safari op iOS
Top extensies voor het blokkeren van inhoud voor Safari op Mac

Top-inhoud blokkerende apps voor Safari op iOS

Bekijk onze favoriete contentblockers voor je iPhone, iPad en iPod!

Onze Top iOS-keuze: 1Blocker

logo voor 1blocker, onze topkeuze

Wat is beter dan een adblocker die bijna elke advertentie of script van derden blokkeert? Een ad blocker die de levensduur van uw batterij verbetert. Dit is precies wat 1Blocker doet.

Hoewel UBlock Origin onze # 1 keuze was voor de beste ad blocker voor Chrome, is het niet beschikbaar voor Safari. Gelukkig hebben de ontwikkelaars van 1Blocker misschien iets beters gemaakt dan UBlock Origin.

Met meer dan 8.000 vooraf geïnstalleerde blokkers, richt 1Blocker advertenties en scripts op maximaal effect - waardoor sites sneller kunnen laden en downloads gemakkelijker kunnen worden geüpload. De ontwikkelaars van 1Blocker beweren zelfs dat de app de laadtijden en het downloaden van gegevens met meer dan 50 procent kan verminderen!

1 blokker in actie

1Blocker is gemakkelijk te gebruiken en biedt tal van geweldige aanpasbare functies. U kunt cookies blokkeren en specifieke sites op de witte lijst plaatsen (niet-ad-block). U kunt zelfs bepaalde pagina-elementen verbergen en aangepaste lettertypen blokkeren om de browsersnelheid te verbeteren.

Aanpassingsopties van 1blocker

We zijn niet bang om aan te geven dat deze app de enige adblocker is die je ooit nodig hebt op je iPhone.

(Opmerking: 1Blocker is gratis beschikbaar, maar uw aanpasbare keuzes zijn beperkt. Om de rest van de aangepaste opties te ontgrendelen, kunt u de pro-versie kopen voor $ 2,99 USD. We weten het, we weten: deze lijst zou ongeveer GRATIS apps moeten zijn . Maar 1Blocker is zo goed dat we het als onze topkeuze moesten noemen.)

Runner-up: Verfijnen

Als u niet tevreden bent met de gratis versie van 1Blocker en geen zin hebt om het volledige geld uit te geven, Verfijnen is het perfecte alternatief.

logo voor verfijning ios app

Verfijnde voorheen Safari Blocker, is 100 procent gratis en wordt geleverd met twee ingebouwde blockers: Klassieke privacy en Klassieke adblocking. Zoals de namen suggereren, helpt Classic Privacy uw persoonlijke informatie te beschermen, terwijl Classic Adblocking ongewenste pop-ups en scripts blokkeert.

screenshot van interface voor app verfijnen

Klassieke privacy is standaard uitgeschakeld, maar u kunt deze schakelen om beide blokkers tegelijkertijd te laten werken.

screenshot van opties voor app verfijnen

Net als 1Blocker kunt u met Verf ook specifieke sites op de witte lijst zetten en heeft u een aantal aanpasbare opties. En hoewel u snellere laadtijden ziet met Verfijnd geïnstalleerd, is 1Blocker nog steeds de beste manier om uw surfsnelheden op internet te verbeteren

Content Blockers inschakelen voor Safari op iOS

Vergeet niet dat je, om contentblokkers op iOS te gebruiken, ze eerst moet inschakelen.

Nadat je een content blocker uit de App Store hebt gedownload, ga je naar de apparaten van je apparaat instellingen menu. Onder Safari, tik op Content Blockers, en schakel de schakelaar om de app (of apps) die u heeft geïnstalleerd toe te staan.

foto van kinderen in kartonnen doos op doen geloven safariPas op! De nieuwe ad blockers van Apple zijn ook beschikbaar op uw Mac!

Top extensies voor het blokkeren van inhoud voor Safari op Mac

Safari 9.0 van Mac begint ook een behoorlijk deel van de extensies voor het blokkeren van advertenties te zien. Net als de iOS-apps werken deze door pop-ups en scripts te blokkeren. Ze helpen ook de laadtijden te verbeteren. Hier zijn onze topkeuzes voor Safari-inhoudblokkers voor Mac.

Onze Top Mac-keuze: Adamant

onvermurwbaar helpt uw ​​privacy te beschermen door banneradvertenties, popovers, trackingscripts en andere vervelende webelementen te blokkeren die u online volgen. Het helpt ook de laadtijden te verhogen.

logo voor adamant

Hieronder hebben we screenshots van een webpagina in Safari 1) geplaatst met Adamant uitgeschakeld en b) met Adamant ingeschakeld.

Kijk naar deze webpagina met Adamant uitgeschakeld

Let op de advertenties aan de zijkant van het scherm en de 'Around the Web'-advertentielinks, de' From Our Partners'-links en de enorme banner boven de voettekst.

screenshot van webpagina bekeken zonder adblockers aan

Kijk naar deze webpagina met Adamant ingeschakeld

Kijk nu naar dezelfde webpagina in Safari wanneer Adamant actief is. Zie het verschil? Alle advertenties zijn verdwenen, er zijn veel minder afleidingen en de pagina is aanzienlijk korter en aangenamer om naar te kijken.

screenshot van webpagina bekeken met adamante extensie voor het blokkeren van inhoud ingeschakeld
Het enige dat Adamant mist, is de aanpasbare functies. Er is geen optie om sites op de witte lijst te zetten of uw instellingen te wijzigen. Maar op een manier die eigenlijk een verkoopargument zou kunnen zijn, omdat Adamant de perfecte plug-and-play advertentieblokkering is.

Omdat deze extensie al onze sweet spots raakt - het is gemakkelijk te gebruiken en het beschermt uw browser tegen ongewenste advertenties en onzichtbare scripts - het verdient onze felbegeerde Beste keuze.

Hoewel Adamant gratis is op de Mac, is Adamant voor iOS beschikbaar voor $ 1,99.

Runner-Up: Wipr

Het weinig bekende juweeltje Wipr werkt door zowel advertenties als trackers te blokkeren.

logo voor wipr

Net als Adamant wordt Wipr automatisch bijgewerkt, zodat u zich nooit zorgen hoeft te maken over het gebruik van de nieuwste versie.

Hoewel het op zichzelf al een krachtige adblocker is, laat testen zien dat Adamant iets efficiënter is.

Wipr is beschikbaar op zowel OS X als iOS. Hoewel de Mac-versie gratis is, is Wipr voor iOS beschikbaar voor $ 0,99 USD.

Content Blockers inschakelen voor Safari op Mac OS

Nadat u de inhoudsblokkerende extensies hebt geïnstalleerd, kunt u deze in- en uitschakelen in het Safari-voorkeurenmenu. Om toegang te krijgen, klik op Safari in het bestandsmenu en klik vervolgens op voorkeuren...

screenshot voor toegang tot de voorkeuren van safari

Onder de uitbreidingen tabblad, ziet u alle extensies die u in Safari hebt geïnstalleerd. Schakel het selectievakje in of uit om uw inhoudblokkers in te schakelen.

screenshot van safari-extensies in het voorkeurenpaneel

Daar heb je het. Bewapen jezelf met deze gratis content blockers en neem vandaag nog je internetprivacy terug in Safari!

Uitgelichte afbeelding: Alejandro Escamilla / Unsplash
Safari-afbeelding: Luis Louro / Dollar Photo Club

De beste apps en extensies die uw privacy beschermen in Safari
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.