De 500.000 camera’s van Londen houden je in de gaten. De hele tijd – #WTFWoensdag

[ware_item id=33][/ware_item]

Big Ben houdt je in de gatenBig Ben houdt je in de gaten


Als je ooit in Londen bent geweest, weet je dat het een geweldige plek is om de bezienswaardigheden te zien, wat appel en peren te beklimmen en te veel te betalen voor middelmatig eten en drinken. Maar wat je misschien niet weet, is dat Londen ook de bewakingshoofdstad van de wereld is - met naar schatting 500.000 camera's die de inwoners van Londen 24/7 filmen.

Een half miljoen camera's. Dat is één camera voor elke 16 mensen in de regio Groot-Londen. En aangezien dat cijfer uit 2008 komt, zijn er nu waarschijnlijk veel, veel meer.

Londenaren kunnen zelfs niet over straat lopen zonder meerdere keren te worden gefilmd. In feite filmen 70 verschillende camera's elke dag de gemiddelde Brit.

Dus als je niet graag wordt bespioneerd, is Londen waarschijnlijk niet je droombestemming. Maar waarom zouden Londenaren gewoon al deze privacy-invasies accepteren?

Wat als je daarheen zou gaan en terug zou vechten? Het kan zijn dat bewakingscamera's in Londen meer privacyrechten hebben dan u.

Camera-op-camera misdaad

Neem bijvoorbeeld de Londense kunstenaar James Bridle.

James waardeerde zijn privacy, dus besloot hij vreedzaam te protesteren tegen het cameranetwerk van Londen. Hij deed het door simpelweg elke camera te fotograferen die hij zag tijdens een wandeling rond de omtrek van de stad. En zijn vreemde essay "Alle camera's zijn politiecamera's" vertelt het hele verhaal.

Alleen voor het nemen van foto's van de CCTV-camera's die hem al aan het filmen waren, werd James eerst onder arrest van de burger gezet en vervolgens door de politie gebeld.

Lopend door Park Lane, werd ik aangesproken door een man in een pak die wilde weten wat ik aan het doen was. Hij haalde zijn mobiele telefoon tevoorschijn, richtte hem op mijn gezicht, vertelde me dat hij ‘mijn beschrijving zou circuleren.’ Kort daarna hield een collega van hem me fysiek tegen en belde de politie.

Een kleine politie-tip voor toeristen naar Londen. Maak geen foto's, anders word je verdacht van terrorisme!

‘De publieke liefde CCTV’

Wacht even. Veel meer Londenaren moeten opkomen voor hun rechten, net als James Bridle. Londen is tenslotte een trotse stad van 8,3 miljoen mensen. Ze gaan niet stil zitten terwijl de staat en bedrijven hun rechten wegnemen, toch??

Uhm ... Misschien zijn ze dat. Omdat volgens de Britse Surveillance Commissioner Tony Porter Londenaren zich niet echt bewust zijn van hoe gevaarlijk al deze camera's zijn.

Volgens Tony Porter zijn Britten zelfs dol op CCTV. Ze zijn er zo dol op, ze breiden nu het cameranetwerk van Londen uit met videoapparatuur die op het lichaam wordt gedragen.

Wanneer mensen zeggen 'het publiek houdt van cameratoezicht', weten ze dan echt wat het doet en wat het kan? Weten ze met geavanceerde technologie en algoritmen dat het gedrag begint te voorspellen?

Dus daar heb je het.

In Londen, 's werelds hoofdstad van de surveillance, voeren mensen geen campagne voor minder camera's. Ze binden nog meer van hen aan hun eigen lichaam.

Dit is #WTFWoensdag, waar we 's werelds vreemdste en engste aanvallen op uw privacy ontdekken. Als iemand die je kent, moet lezen waarom de Londense surveillance zo in de war is, deel dit verhaal met hen!

De #WTFWed Wednesday van ExpressVPN brengt rare, schokkende en enge verhalen over gegevensprivacy - rechtstreeks uit het nieuws. Denk je dat jouw privacy van jou is? Denk nog eens goed na. Je zult je ongemakkelijk voelen. Je zult woedend zijn. Je zult denken: "WTF ?!"

Like deze post? Haat het? Lees meer horrorverhalen over de inbreuk op uw privacy in ons #WTFWed Wednesday-archief. Je weet dat je het niet kunt laten ...

De 500.000 camera's van Londen houden je in de gaten. De hele tijd - #WTFWoensdag
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.