Dat is zo blasé: een korte handleiding om de privacy van anderen NIET online bloot te leggen

[ware_item id=33][/ware_item]

Hoe de privacy van mensen online te beschermen.


Of het nu je oude middelbare schoolvriend is die je Facebook-gegevens deelt om hogerop te komen in Candy Crush of iemand die vrijwillig zijn e-mailcontacten doorzoekt zodat ze een gratis maand Tidal kunnen krijgen, er is een bepaalde ik-niet-zorg-instelling als het gaat om informatie online delen.

Hoewel de meeste apps deze informatie gewoon gebruiken om advertenties en software aan andere mensen op de markt te brengen, is er een grijs gebied dat nog grijzer wordt na de recente intrekking van de FCC.

Misschien wilt u twee keer nadenken voordat u uw contactgegevens (of die van uw vrienden) doorgeeft. Dit is waarom.

Apps verdienen geld met uw gegevens

Dus, wat is het probleem met het delen van gegevens? Waarom maakt het uit?

Alles wat u online doet, laat een digitale voetafdruk achter. De sites die u bezoekt, de Amazon Prime-aankopen die u doet, zelfs de shows die u streamt, worden allemaal als grondstof gebruikt om een ​​alomtegenwoordig online profiel van uw koopgedrag op te bouwen. Hoe bedrijven deze gegevens precies gebruiken, is nog onbekend.

Als het erop aankomt, is olie niet langer de meest waardevolle hulpbron ter wereld. Gegevens zijn.

Uw online informatie is een hot commodity geworden en externe bedrijven betalen er de hoogste dollar voor. Het surfgedrag van een potentiële klant kunnen ontginnen, analyseren en voorspellen is ongelooflijk lucratief geworden. Niet alleen dat, maar er is ook gevonden dat gerichte advertenties het gedrag van mensen veranderen.

Hoe meer je denkt, hoe minder bezorgd je bent

Als je hoorde dat er een reeks inbraken in je buurt was, zou je extra opletten om al je deuren 's nachts te sluiten, toch? De dreiging van een invasie maakt iedereen bezorgd. Helaas wordt datzelfde denkproces niet altijd online overgedragen.

Studies tonen zelfs aan dat mensen het opnemen minder waarborgen wanneer zij denken dat hun informatie onder toezicht staat. De overtuiging is dat de meeste mensen die zich zorgen maken over overheidstoezicht denken dat ze niets kunnen doen en daarom stoppen met proberen terug te vechten.

Dit scenario leidt tot zowel zwakkere wachtwoorden als een algemene oninteresse als het gaat om online privacy. Als dat niet erg genoeg was, zou diezelfde houding de privacy van anderen in gevaar kunnen brengen.

Als een app toegang tot uw contacten vraagt, zegt u nee

Social media-sites staan ​​vol met uw privé-informatie: leeftijd, locatie, interesse, werkgeschiedenis, familie, vrienden, enz. Wanneer een app of dienst toegang vraagt, is dit niet om de kwaliteit van de gameplay te verbeteren; het is om toegang te krijgen tot de lijsten van je vrienden en die zoete, zoete metadata.

De eenvoudigste manier om data-miningpraktijken te omzeilen, is weigeren een app toestemming te geven aan uw contacten. Bij de eerste installatie van een app, game of service wordt meestal gevraagd tot welke delen van uw netwerk deze toegang heeft.

In plaats van alleen de kleine lettertjes te bekijken, kunt u de tijd nemen om na te denken waarom een ​​app of service toegang nodig heeft. Als het een luister-app zoals Shazam is, is het logisch om toegang te hebben tot de microfoon van je telefoon; voor een generieke side-scrolling iPhone-app is er echter geen reden voor.

En als u uw contacten niet kunt delen, maakt u een tweede e-mail. Zie het als een spam-e-mail als je wilt, het is een gemakkelijke (en veilige) manier om je vrienden bloot te stellen aan de grillen en wil van andere bedrijven.

Koppel uw Facebook-profiel niet

Het is je misschien opgevallen dat tegenwoordig meer sites tegenwoordig “Inloggen met Facebook” of Google-opties aanbieden. Hoewel het aantoonbaar handiger is voor diegenen die het moeilijk hebben om hun verschillende wachtwoorden bij te houden, realiseer je je misschien niet dat je hierdoor per ongeluk al je sociale media-informatie over die site of dienst vervalst.

Als u ja zegt tegen die kleine pop-up die toestemming vraagt ​​om uw accounts te koppelen, geeft u deze sites toestemming om gegevens met elkaar te delen. De sites kunnen vervolgens nog meer gegevens over u verzamelen, die ze vervolgens kunnen delen met andere sites - uiteindelijk uit de hand lopen.

Neem de tijd om de machtigingen van elke app te controleren

Hoewel je die oude games zoals Candy Crush misschien niet meer zo vaak speelt als vroeger, is de kans groot dat het nog steeds is geconfigureerd met je Facebook-account, wat betekent dat het nog steeds actief gegevens over jou en je vrienden verzamelt.

Facebook heeft tegenwoordig grote stappen gezet om transparanter te zijn over privacy, dus profiteer door de machtigingen van elke app te bekijken en te controleren om te zien waartoe ze toegang hebben. Als iets er wat visachtig uitziet, verwijder het dan.

Hetzelfde principe geldt ook voor uw smartphone. Als iets niet klopt (bijvoorbeeld een game-app die toegang heeft tot uw kaarten), beperkt u deze. En als je die apps vindt die je niet meer gebruikt, verwijder ze dan.

Stop niet vechten voor je recht op privacy, en laat andere mensen ook die van jou niet blootleggen.

Dat is zo blasé: een korte handleiding om de privacy van anderen NIET online bloot te leggen
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.