8 manieren waarop de NSA je nu bespioneert

[ware_item id=33][/ware_item]

Een beveiligingscamera gestempeld met de Amerikaanse vlag.


In 2013 onthulde Edward Snowden dat de NSA persoonlijke gegevens verzamelt over elke Amerikaan, evenals over veel meer mensen wereldwijd. Hoewel de omvang van de bewaking destijds schokkend was, is het niet langer het populaire nieuwsverhaal.

Wat is de NSA??

De NSA is het Amerikaanse nationale veiligheidsagentschap. Ogenschijnlijk daar om Amerikaanse burgers en belangen te beschermen, is de waarheid dat de NSA elke Amerikaan en de mensen van vele geallieerde landen bewaakt - allemaal met de steun van de Amerikaanse regering en grote delen van het Congres.

Maar het is niet alleen de NSA die zijn eigen mensen bespioneert. Zijn tegenhangers bij de CIA (Central Intelligence Agency) bespioneren en hacken ook interessante doelen.

Hier zijn acht manieren waarop de NSA je nog steeds bespioneert, volgens documenten die zijn gelekt door Edward Snowden en verder onderzoek door de pers.

Hoe NSA-surveillance werkt in Amerika

1. De NSA heeft nog steeds toegang tot uw telefoongegevens

In 2017 heeft de NSA gegevens verzameld van meer dan 534 miljoen telefoontjes en sms-berichten. Ongelooflijk, dit aantal is meer dan het drievoudige van het verzamelde bedrag in 2015, toen de USA Freedom Act zogenaamd de NSA-toegang tot gegevens van communicatiebedrijven beperkte.

De NSA moet de omvang van het verzamelen van gegevens voor 2018 nog vrijgeven, hoewel recente rapporten suggereren dat buitensporige telefoonverzamelingen eindelijk op weg zijn. Laten we hopen dat de verhalen waar zijn, maar het zou niet de eerste keer zijn dat de NSA meteen heeft gelogen over haar bewakingsbeleid.

2. Uw favoriete internetdiensten geven uw gegevens door aan de NSA

Facebook, Google, Apple en zes andere toonaangevende online-services zijn er allemaal van uitgegaan dat ze de gegevens van hun klanten aan de NSA hebben verstrekt, zoals wettelijk vereist door het "PRISM" -programma. Gedeelde gegevens omvatten e-mails, berichten en documenten.

3. De NSA kan uw apparaten hacken

De hacking-eenheid van de NSA, Tailored Access Operations, heeft een hele reeks hack-exploits ontwikkeld. Hiermee kan de NSA naar eigen inzicht in elektronische apparaten voor consumenten en IT-systemen inbrengen.

Wanneer de NSA een beveiligingslek in een populair consumentenapparaat vindt, wordt het beveiligingslek niet hersteld, maar in plaats daarvan benut. Dat maakt vrijwel elk apparaat kwetsbaar voor hackers.

4. Al uw beveiligingsapparaten zijn exploiteerbaar dankzij de NSA

De NSA heeft het werk van het hacken van beveiligingsapparatuur voor zichzelf eenvoudiger gemaakt, door veel fabrikanten te dwingen kwetsbaarheden in producten te bouwen.

Als dat niet genoeg is, is het bekend dat de NSA zendingen van computers en telefoons onderschept om er "achterdeuren" op te zetten. De achterdeur omzeilt beveiligingsmaatregelen van het apparaat, waardoor de NSA de eindgebruiker kan bespioneren.

5. De NSA kan u volgen waar u ook bent

Wanneer u door uw stad trekt, kunnen mobiele telefoontorens uw exacte positie berekenen. Hoewel de NSA beweert dat ze deze bulkgegevens niet meer zelf verzamelt, zijn mobiele telefoonaanbieders nog steeds verplicht dit te doen, en zij moeten op hun beurt die records aan de NSA overhandigen wanneer ze door een rechtbank worden bevolen.

Veruit het ergste aspect van deze logge kracht is dat je niet eens zelf het onderwerp hoeft te zijn van een onderzoek. De gegevens van miljoenen kunnen zonder kennisgeving worden overgedragen, omdat u zelfs de meest tangentiële connectie had met een persoon onder toezicht.

Hoe de NSA je in het buitenland bespioneert

6. De NSA heeft internetlijnen wereldwijd afgeluisterd

Het internet verbindt verschillende continenten via onderzeese glasvezelkabels die enorme hoeveelheden gegevens bevatten. Op sommige plaatsen heeft de NSA overeenkomsten met lokale inlichtingendiensten om deze kabels aan te boren; in anderen doet het dit alleen. De NSA gebruikt zelfs onderzeeërs om rondsnuffelende insecten vast te maken aan draden diep onder in de oceaan.

7. De NSA hackt buitenlandse bedrijven

In Brazilië, Duitsland en andere landen heeft de NSA ingebroken in de interne netwerken van grote telecommunicatieproviders, waarbij de verzamelde gegevens worden onderschept en de beveiliging van hun systemen wordt verzwakt. Het verzamelt alle e-mails en telefoontjes die het kan.

8. De NSA weet alles wat u bezit en koopt

Via overeenkomsten en hacking heeft de NSA toegang tot creditcardnetwerken, betalingsgateways en bankoverschrijvingen over de hele wereld. Dankzij dit monetaire toezicht kan de NSA elke cent van uw geld volgen, waar het vandaan komt en waaraan u het uitgeeft.

Bescherm uzelf tegen NSA-surveillance

Hoewel NSA-surveillance zich over de hele wereld uitstrekt, kunt u nog veel doen om uw internetprivacy te beschermen. Bekijk deze lijst met toptips voor privacy en wees je altijd bewust van wat je deelt, met wie je deelt en hoe je het deelt.

8 manieren waarop de NSA je nu bespioneert
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.