7 privacy en beveiliging om mee te nemen in Mary Meeker’s Internet Trends Report

[ware_item id=33][/ware_item]

Een foto van Mary Meeker


Het grootste diaserie over internet is terug! Het internettrendsrapport van Mary Meeker heeft sinds 1995 belangrijke online observaties belicht en het rapport van dit jaar is maar liefst 334 dia's.

Hoewel het rapport van Meeker een overvloed aan onderwerpen raakt, hebben we de trends rond online privacy en beveiliging onder de loep genomen.

1. Meer dan de helft van de wereld heeft een internetverbinding, maar de groei van smartphones neemt af

Vanaf 2018 kan 51% van de wereldbevolking verbinding maken met internet, vergeleken met 24% slechts tien jaar geleden. Maar de acceptatie van smartphones, beschouwd als een belangrijke katalysator voor internetgebruik, begint te dalen, met een aantal zendingen met 4% in 2018.

Grafiek van internetgebruikers versus Y / Y-groeiKlik om te vergroten

2. De regio Azië-Pacific vormt een meerderheid van wereldwijde internetgebruikers

Internetgebruikers in de regio Azië-Pacific vormen 53% van de wereldwijde internetgebruikers, terwijl Europa slechts 15% omvat. Noord-Amerika heeft de hoogste penetratie van internetgebruikers met 89% van alle Noord-Amerikanen online; ter vergelijking: slechts 48% van de bevolking in Azië / Pacific is online.

Grafiek van internetgebruikers per regioKlik om te vergroten

3. Minder mensen hebben toegang tot een volledig ongecensureerd internet

Een dalend aandeel van de wereldwijde online bevolking woont in landen die geen internetcensuur hebben - 20% in 2018, vergeleken met 24% in 2016. Een derde van de gebruikers online ervaart een gedeeltelijk ongecensureerd internet, en een derde woont in landen zonder enige internetvrijheid helemaal niet.

7 privacy en beveiliging om mee te nemen in Mary Meeker's Internet Trends ReportKlik om te vergroten

Het fenomeen van verschillende internetregelgeving wordt een "splinternet ..." genoemd, waarbij uw online ervaring wordt bepaald door lokale regelgeving. "

Hieronder vindt u voorbeelden van lokale regelgeving:

Tabel van verschillende landen en internetregelgeving.Klik om te vergroten

4. Cyberaanvallen worden steeds geavanceerder en breder van opzet

Cyberaanvallen richten zich nu op bedrijven en organisaties met toegang tot een schat aan gevoelige gegevens (denk aan Equifax en Marriott), en nemen steeds vaker toe.

Grafiek van gevoelige gegevens die zijn blootgesteld aan beveiligingsinbreuken.Klik om te vergroten.

De ante wordt nog verder verhoogd, waarbij de VS, het VK, Nederland en Duitsland slechts enkele landen zijn die publiekelijk in staat van beschuldiging zijn gesteld bij een aantal cyberaanvallen.

5. Smartphone-gebruikers ondernemen actie om hun gebruiksverslaving te beteugelen

Meer gebruikers proberen actief de tijd op hun apparaten te verminderen, van 47% in 2017 tot 63% in 2018.

Grafiek met het percentage volwassenen dat het gebruik van persoonlijke smartphones in de VS probeert te beperkenKlik om te vergroten

Dit wordt gedeeltelijk ondersteund door een vertragend gebruik van sociale media in het afgelopen jaar, met slechts 1,1% groei in 2018 vergeleken met 6% het jaar ervoor.

Grafiek van de dagelijkse tijd besteed aan sociale media wereldwijd.Klik om te vergroten

6. Mensen maken zich nog steeds zorgen over privacy, maar dat aantal neemt af

Daling van 64% in 2014, 52% van de mensen maakt zich meer zorgen over privacy dan in het jaar ervoor.

Grafiek met de zorgen van mensen over internetprivacy in vergelijking met een jaar geleden.Klik om te vergroten

De daling zou kunnen komen doordat mensen meer controle over hun privacy ervaren, waarbij problematische technologiebedrijven zoals Facebook en Google verbeteren hoe gebruikers hun eigen privacy beheren. Overheden spannen zich ook in om de privacy van gebruikers te beschermen, met als meest opvallende de GDPR van de EU.

7. Meer mensen gebruiken online gecodeerde diensten

De afgelopen jaren is het aantal maandelijks actieve gebruikers van gecodeerde berichtendiensten gestaag toegenomen. De belangrijkste toename komt van de toename van gecodeerd webverkeer, dat is gestegen van 53% in 2016 naar 87% (!) In 2019.

7 privacy en beveiliging om mee te nemen in Mary Meeker's Internet Trends ReportKlik om te vergroten

Meer dan online privacy en beveiliging

Het rapport van Meeker gaat ook in detail over big data, gezondheidszorg, e-commerce en nog veel meer. Het heeft immers betrekking op internet. Je kunt hier het complete deck bekijken en rapporten van voorgaande jaren hier.

7 privacy en beveiliging om mee te nemen in Mary Meeker's Internet Trends Report
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.