5 delen van je lichaam die je identiteit verraden – #WTFWed Wednesday

[ware_item id=33][/ware_item]

5 delen van je lichaam die je identiteit verraden - #WTFWed Wednesday


5 lichaamsdelen die je identiteit verraden

biometrie is een tweesnijdend zwaard. Natuurlijk kunnen vingerafdrukken en gezichtsherkenning het leuk en gemakkelijk maken om deuren te openen, in te loggen op uw telefoon en uw vrienden te taggen op Facebook, maar is het gemak het risico waard voor uw privacy? Wat je misschien niet weet, is dat sommige biometrische gegevens heb uw toestemming niet nodig om hun magie te bewerken, en de lijst met lichaamsdelen die uw identiteit kunnen onthullen zelfs over afstanden groeit.

Hier zijn er vijf waar u op moet letten!

Jouw oren

je oren verraden je identiteit

Ooridentificatie is niet nieuw; een privé-detective gebruikte beroemd de oren van de Franse bedrieger Frédéric Bourdin om hem vast te pinnen als een identiteitsdief, een truc die op zijn beurt werd geïnspireerd door het onderzoek van James Earl Ray, de man die Martin Luther King Jr. vermoordde, maar dat was gewoon menselijk detectivewerk, en machines leren snel de kneepjes van het vak: een onderzoek uit 2012 van oorbiometrie onthult een breed scala aan methoden om unieke kenmerken van oren te classificeren en individuele oren van foto's te herkennen met een nauwkeurigheid van meer dan 99 procent.

En eerder dit jaar publiceerde Yahoo Labs een nieuw project genaamd Bodyprint dat het capacitieve touchscreen op een smartphone gebruikt om de unieke handtekening van het oor van een gebruiker te scannen en te identificeren. Dit is herkenning van dichtbij, maar het is niet moeilijk om je voor te stellen hoe de software kan worden gebruikt om je te identificeren als je telefoon wordt gehackt. Yikes!

Je wenkbrauwen

je wenkbrauwen verraden je identiteit

Als je Minority Report zag, of ons vorige bericht over een nieuwe irisscantechniek, weet je al hoe je ogen je kunnen weggeven. Maar wist je dat je wenkbrauwen dat ook kunnen? In 2011 publiceerden onderzoekers van Carnegie Mellon een techniek om mensen te onderscheiden op basis van de "perioculaire regio", d.w.z. het gebied rond uw oog, met name de wenkbrauwen. Dat betekent dat een wenkbrauwscanner in theorie de plaats kan innemen waar een gezichtsscanner in de war raakt, zoals wanneer iemand fronst of glimlacht, of het grootste deel van zijn gezicht bedekt. Gebruik beter extra grote kleuren als u deze technologie wilt blokkeren! Of overweeg om je wenkbrauwen samen af ​​te zetten. We horen dat dat nogal trendy is.

Je stem

je stem verraadt je identiteit

Wat zou u doen als u dacht dat iemand uw telefoontjes aan het beluisteren was? Als je een fan bent van Breaking Bad of Orphan Black, krijg je waarschijnlijk een 'brander', een goedkope tijdelijke mobiele telefoon die niet aan jou is gekoppeld. Maar dankzij spraakherkenningstechnologie moet je snel meer doen dan dat.

Dat komt omdat software zoals VoiceGrid Nation van het Russian Speech Technology Center autoriteiten in staat stelt enorme databases met unieke stemhandtekeningen te verzamelen en deze met meer dan 90 procent nauwkeurigheid te identificeren. Het wordt al gebruikt door wetshandhavers in Mexico om honderdduizenden stemmen te catalogiseren en te matchen met individuen.

Dat is een enorme zegen voor overheidstoezicht. Je hebt misschien getroost door het idee dat de NSA waarschijnlijk niet genoeg mankracht heeft om naar te luisteren allemaal van uw telefoontjes. Maar met computerondersteunde spraakherkenning is voldoende bandbreedte voldoende.

Je voetstappen

je voetstappen verraden je identiteit

Je kunt je gezicht verbergen en je stem verbergen, maar niet veel mensen denken erover om de manier waarop ze lopen te vermommen. Een studie uit Japan uit 2011 meldt een systeem dat de unieke lopende "handtekeningen" van 104 blote voeten vrijwilligers op een aanraakgevoelig oppervlak verzamelde en vervolgens probeerde te identificeren binnen 10 stappen. Van die 1.040 stappen identificeerde het systeem slechts 3 ervan. Dat is een nauwkeurigheid van 99,8 procent!

Een ander onderzoek van Carnegie Mellon het volgende jaar meldde vergelijkbare resultaten met alleen de versnellingsmeter in een smartphone. De telefoon, weggestopt in een broekzak, meet de verticale stuitering en horizontale snelheid van de gangen van de deelnemers en vond ze uniek genoeg om te herkennen met een nauwkeurigheid van meer dan 99 procent. Met andere woorden, binnenkort hoef je zelfs je telefoon niet aan te raken om je te identificeren!

Uw vingerafdrukken ... vanaf twee meter afstand

Vingerafdrukken zijn oud nieuws als het gaat om identificatie; ze zijn de originele biometrische. Maar wist u dat sommige scanners de pads van uw vingers van een afstand kunnen lezen? Een bedrijf genaamd Advanced Optical Systems heeft een apparaat dat ze AIRPrint noemen en dat vingerafdrukken tot op twee meter afstand kan scannen en identificeren. Amerikaanse militaire functionarissen beweren geïnteresseerd te zijn in deze technologie om een ​​veilige afstand te houden tussen potentieel gevaarlijke indringers en hun eigen beveiligingspersoneel, maar wie weet wat de technologie zou kunnen doen als het in verkeerde handen zou vallen?

Getoonde afbeeldingen: 1) Syda Productions / Dollar Photo Club, 2) X posid / Public Domain Pictures.net, 3) MrSegui / Dollar Photo Club, 4) Erni / Dollar Photo Club, 5) Aleš Nowák / Dollar Photo Club, 6) intoo / Dollar Photo Club (afbeeldingen zijn aangepast)

5 delen van je lichaam die je identiteit verraden - #WTFWed Wednesday
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.