5 beste beveiligings-apps voor Android in 2018

[ware_item id=33][/ware_item]

android-vijf-apps


Kijk naar de persoon rechts van je. Kijk nu naar de persoon links van je. De kans is groot dat twee van jullie een Android-telefoon gebruiken. En aangezien bijna alles wat we doen, van bankieren en winkelen tot online chatten en foto's delen, nu wordt gedaan op mobiele apparaten, vraag je je misschien af: "Hoe kan ik de beveiliging en privacy van mijn telefoon verbeteren?"

Het meest voor de hand liggende antwoord zou zijn om de juiste mobiele applicaties te downloaden. Maar gezien de talloze ingangen die beschikbaar zijn in de Google Play Store, kan het moeilijk zijn om te weten waar te beginnen. Geen zorgen, want ExpressVPN heeft het zware werk voor u gedaan en het geïdentificeerd 5 beste beveiligings-apps voor Android.

1. AppLock - vingerafdruk voor telefoonbeveiliging

new-app-lockIedereen heeft een schermvergrendeling op zijn telefoon. Of op zijn minst zou iedereen een schermvergrendeling op zijn telefoon moeten hebben. Als je dat niet doet, neem dan een minuut om er nu een in te stellen.

Dus als je eenmaal een schermvergrendeling hebt, waarom zou je dan een app-vergrendeling nodig hebben? Hoewel een schermvergrendeling kan voorkomen dat anderen toegang krijgen tot je gegevens terwijl deze zijn vergrendeld, zijn er nog steeds tal van situaties waarin mensen je gegevens kunnen pakken zonder dat je het weet. U kunt uw telefoon ontgrendelen en aan een vreemde overhandigen, zodat zij u kunnen helpen een foto te maken. Of je hebt misschien gewoon je telefoon ontgrendeld op een openbare cafétafel. In deze gevallen zijn al uw berichten, afbeeldingen en privégegevens overgeleverd aan opportunistische voorbijgangers.

AppLock - Fingerprint van SpSoft is een kwaliteitsoplossing. Hiermee kunt u elke app (inclusief games, foto's, uw favoriete sociale media-apps, enz.) Of systeem (wifi, instellingen, etc.) vergrendelen en geen toegang verlenen tenzij iemand het juiste wachtwoord invoert of het juiste levert (dwz uw) vingerafdruk.

lock-appsVoeg de apps en instellingen toe die u wilt vergrendelen. U kunt zelfs een nep-scherm 'app is gestopt' instellen.

En hoewel de meeste app-vergrendelingen vergelijkbare functies hebben, heeft AppLock - Fingerprint een paar toeters en bellen die het opvallen:

  • Remote lock control: vergrendel / ontgrendel uw telefoon door een trefwoord via sms te verzenden
  • Geef een vals 'app is gestopt'-scherm weer om indringers af te houden van toegang tot uw apps
  • Maak een foto van de indringer en stuur deze naar uw e-mail - perfect voor aangifte van criminaliteit, publiekelijk beschamen of dartpraktijken!

2. Android Device Manager voor anti-diefstal

Android-device-managerHoewel een app-vergrendeling kan voorkomen dat anderen toegang krijgen tot uw gegevens, helpt het u niet om een ​​verloren telefoon te vinden en kunt u ook niet alle gegevens wissen als dat nodig is. Gezien hoe vaak telefoondiefstallen voorkomen, moet u een tegenmaatregel gereed hebben.

Voer Google's eigen Android-apparaatbeheer in. Met deze handige app kunt u uw telefoon op afstand laten overgaan, de pincode van het vergrendelingsscherm van uw apparaat resetten en de tijd en plaats laten zien waar deze het laatst was gelokaliseerd. En als u uw telefoon nog steeds niet kunt herstellen, kunt u de app gebruiken om al uw gegevens te wissen om te voorkomen dat deze in verkeerde handen valt. Gebruik gewoon de gastmodus van Android-apparaatbeheer op het apparaat van iemand anders. Natuurlijk moeten ze eerst de app voor je ontgrendelen!

3. DuckDuckGo zoeken & Verhalen voor privé zoeken

duck-duck-goGoogle is geweldig. We gebruiken hun diensten om informatie te vinden, onze favoriete video's te bekijken en met elkaar te communiceren. Ach, ze maken zelfs geweldige antidiefstal-apps voor je telefoon. Het probleem is: ze weten veel te veel over jou. Alleen op basis van zoekopdrachten op internet kan Google een zeer nauwkeurig profiel van uw leeftijd, geslacht en verschillende voorkeuren samenstellen. Het is niet verwonderlijk dat ze deze informatie gebruiken om u zeer gerichte advertenties weer te geven, die hen op hun beurt meer advertentiedollars opleveren.

Als u een zoekmachine wilt die niet bijhoudt wat u zoekt, probeer DuckDuckGo Search & Stories. Hoewel de zoekservice ook beschikbaar is op de website van DuckDuckGo, biedt de app een nog mobielvriendelijkere interface, bevat een zoekbalkwidget die aan uw startscherm kan worden toegevoegd voor snelle toegang en verzamelt nieuws uit verschillende bronnen, net als zijn collega's.

4. Signaal Private Messenger voor privécommunicatie

signaal-private-messengerEerder vergeleek ExpressVPN Whatsapp en Telegram - de twee grootste spelers in de Instant Messaging-arena - en een paar van de andere IM-kanshebbers. Maar er is een bepaalde chat-app die zwaar ondergewaardeerd is: Open Whisper Systems's Signal Private Messenger.

Bij de eerste pass is er niet veel om Signal van zijn collega's te onderscheiden. Het heeft een strak ogende interface, stelt je in staat om te chatten met een vriend of in een groep, en heeft de gebruikelijke functies voor het delen van media. Dus in het licht van de recente Whatsapp-encryptie-upgrade, waarom zou je een andere IM-app willen kopen?

Om te beginnen is vrijwel alles over Signaal open-source. Van de codebasis tot de coderingsprotocollen, iedereen kan in Signal kijken en ervoor zorgen dat er geen grappige zaken aan de hand zijn. Aan de andere kant, Whatsapp's codering laat servers nog steeds zien wie een bericht naar wie verzendt en op welk tijdstip, terwijl de coderingsstandaard van Telegram nog steeds gesloten is.

Wat het signaal van zijn collega's scheidt, is bovendien het financieringsmodel. Whatsapp is eigendom van Facebook, dat miljoenen verdient door advertenties te verkopen. WeChat en Line verdienen geld met in-app aankopen en het aanbieden van officiële bedrijfsaccounts, die haast duur kunnen worden. Signaal wordt daarentegen ondersteund door donaties en subsidies. Omdat het genereren van inkomsten niet op hun agenda staat, zijn ze gericht op het leveren van een overzichtelijke berichtervaring en niet op het verzamelen van uw gegevens.

Ik gebruik elke dag signaal. #notesforFBI (Spoiler: ze weten het al) https://t.co/KNy0xppsN0

- Edward Snowden (@Snowden) 2 november 2015

Het enige voorbehoud is de gebruikersbasis van Signal. Whatsapp heeft een gebruikersbestand ten noorden van een miljard mensen, terwijl Telegram meer dan 100 miljoen gebruikers over de hele wereld telt. Er komen in totaal iets meer dan een miljoen gebruikers binnen, dus de kans is groot dat je vrienden niet op het platform komen. Maar hey, tenminste Snowden is er mee bezig.

5. 360 Beveiliging - Antivirusboost voor telefoonbescherming

360-security-antivirus-boostWeinig mensen zouden hun laptops of desktops gebruiken (zijn ze nog steeds een ding?) Zonder een antivirusprogramma. Verrassend genoeg lijken maar weinig mensen zich zorgen te maken over het gebruik van hun telefoons zonder vergelijkbare beschermende maatregelen. Uw telefoon is tenslotte ook een (zeer geavanceerde) computer, dus het installeren van een antivirusprogramma op uw mobiele apparaat is net zo belangrijk als het hebben op uw laptop of desktop (serieus, gebruikt iemand er nog een?).

Van alle beschikbare antivirusaanbiedingen zijn er maar een paar zo goed afgerond als 360 Security - Antivirus Boost. Allereerst controleert 360 Security alle vakjes voor een uitgebreide antivirusoplossing, die bescherming biedt tegen malware, adware, Trojaanse paarden en andere internetgeesten. Maar naast de basisprincipes biedt 360 Security ook een handige junk file-cleaner die helpt bij het vrijmaken van telefoongeheugen, een eenvoudig te gebruiken batterijbesparing en een paar extra beveiligings- en antidiefstalfuncties. Hoewel deze extra functies mogelijk niet concurreren met respectievelijk AppLock en Android Device Manager, vormen ze de kers op de taart voor wat al een uitstekend antiviruspakket is.

Meer overtuigend nodig? Van alle pure antivirus-apps die ExpressVPN heeft beoordeeld, had geen enkele een combinatie van hoge beoordelingen en gebruiksaantallen die konden concurreren met 360 Security. Hoewel sommige apps een iets hogere score hadden (maar een veel kleinere gebruikersbasis) en anderen vergelijkbare downloadaantallen (maar lagere ratings), plaatsen de 100 miljoen downloads van 360 Security en 4.6 de score voor op huishoudelijke namen als antivirus zoals McAfee (10 miljoen, 4.4) en Norton (10 miljoen, 4.5).

En hier is een bonus ...

expressvpn-for-android... omdat ExpressVPN zo leuk is. Maar serieus, je hebt een VPN nodig - geen scrappy plug-in, maar een echte VPN-app.

Met een VPN kunt u online anoniem blijven, voorkomt u dat anderen informatie die u deelt onderschept, krijgt u toegang tot de gewenste inhoud en bespaart u geld tijdens het winkelen. Het is echt een multifunctioneel digitaal overlevingsinstrument. Het beste gedeelte? De Android-app van ExpressVPN biedt u dat alles - aangevuld met een eenvoudig te gebruiken interface en de beste klantenservice.

Dus doe jezelf een plezier. Ga naar de Google Play Store en download deze vijf (plus één) handige apps. Het is een paar minuten downloadtijd voor jarenlange beveiliging en privacy - tenminste totdat je een nieuwe telefoon krijgt!

5 beste beveiligings-apps voor Android in 2018
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.