Salauksen kehitys: Kuinka se muuttui ja miksi hallitus vihaa sitä

[ware_item id=33][/ware_item]

salauksen kehitys


Kauan ennen kuin hallitukset aloittivat taistelun salauksen kieltämiseksi, poliitikot ympäri maailmaa kääntyivät salaisiin koodeihin kommunikoidakseen keskenään. Salaus on ollut Julius Caesarin salauksesta Thomas Jeffersonin pyöräsalaukseen aina oleellinen osa ihmiskunnan historiaa.

Vaikka nykyaikaiset salausmenetelmät ovat olleet helposti saatavilla vain viimeisen 10 - 20 vuoden ajan, voitaisiin tehdä väite siitä, että salaustekniikka muotoili nykymaailmaa.

Mikä on salaus?

Periaatteessa salaus on tietyn osan turvaaminen siten, että vain lähetin ja vastaanotin voivat lukea sen. Onko sinulla koskaan ollut ystävää, jolle lähettäisit koodattuja viestejä? Ehkä vaihtaisit kunkin sanan ensimmäisen kirjaimen Z: ksi tai vain sekoita kirjaimet kokonaan. Jos teit, niin tunnet jo salauksen peruskäsitteen.

Vaikka sitä kutsutaan usein kryptografiaksi, nämä kaksi termiä eivät ole samoja. Salaus on viestinnän piilottaminen, kun taas salaus liittyy välineisiin.

Laaja laaja salaushistoria

Vaikka salaus voi nyt olla osa jokapäiväistä elämäämme, sen alku juontaa juurensa modernin sivilisaation syntyyn. Termi salaus johtuu kreikan sanasta kryptos, joka tarkoittaa salaa. Itse asiassa kirjallisen salauksen ensimmäinen dokumentoitu käyttö juontaa juurensa vuoteen 1900 eKr., Kun historioitsijat löysivät todisteita egyptiläisestä kirjanopiskelijasta, joka kirjoitti piilotettuja viestejä hieroglifisten kirjoitusten joukosta.

Eteenpäin muutama sata vuotta ja heprealaiset kirjoittajat olivat alkaneet helposti käyttää salausta, joka korvasi aakkosten viimeisen kirjaimen ensimmäisellä. Tunnetaan nimellä Atbash-järjestelmä, tämän tyyppisen salauksen sanottiin käytettävän Raamatussa. Jopa Kama Sutra (kirjoitettu noin 7. vuosisadalla Intiassa) mainitsee salauksen käytön ja kuinka se oli tärkeä käytäntö.

Ja tietysti siellä on Enigma, joka on kiistatta kuuluisin Internet-ennalta salaamisen muoto. Saksalaisen armeijan Arthur Scherbiusin vuonna 1918 perustama vallankumouksellinen salauslaite lopulta saksalaisen armeijan kauhaan. Englannin kesti vuoteen 1941 saakka, kunnes Enigma murattiin kokonaan, tapahtuma, jonka historioitsijoiden mukaan merkitsi käännekohtaa toisessa maailmansodassa.

Kuinka käytämme salausta tänään

Vaikka kynä- ja paperikryptologiamenetelmiä on ollut olemassa jo tuhansia vuosia, nykyaikainen salaus voidaan jäljittää suoraan 70-luvun lopulla ja DES-tietokannan (Data Encryption Standard) tuloon. IBM: n kehittämä tämä oli käytännöllinen salausmuoto vuoteen 1997 asti.

Internetin myötä kryptografia muuttui nopeasti digitaaliseksi, ja salausprotokollat, joita pidettiin aikoinaan murtumattomina, olivat havaittu olevan nykypäivän vaatimattomia. Kun DES oli murtunut, AES: stä tai Advanced Encryption Standardista tuli pian normi.

Toisin kuin aikaisemmissa salausmuodoissa, AES käyttää bittiavaimia salaamaan datapaketteja. (Pssst: ExpressVPN käyttää 256-bittistä salausta tietojen suojaamiseen.) Se on tällä hetkellä korkein käytettävissä oleva salausmuoto ja tällä hetkellä valittu menetelmä Yhdysvaltain armeijalle. Alle 256-bittisellä AES-tekniikalla kaikkein kehittyneimpien supertietokoneiden dekoodaus vie miljardien vuosien ajan.

Miksi hallitus loukkaa salausta?

Filosofista John Lockesta kirjoittajalle Edgar Allen Poelle viestien salauksen käytäntö on ollut laajalti käytössä. Ja vaikka on käytännössä mahdotonta määrittää tarkkaa ajankohtaa ihmiskunnan historiassa, jolloin salauksen ajatus muuttui näyttämästä hyödylliseksi jollekin haitalliselle, hallitukset yrittävät nykyään luoda ennakkotapauksen olettaen, että tietojesi pitäisi olla helposti saatavissa koko ajan..

Onneksi Apple, Google ja muut teknologiayritykset näkevät käyttäjän yksityisyydessä arvon ja salaavat nyt oletuksena useimmat laitteet. Laki ei luonnollisestikaan ole siitä liian onnellinen.

Salaus pelastaa ihmishenkiä: Kun hätäverkko epäonnistui #BrsselAttack-aikana, poliisi / lääkärit siirtyivät sivulle @WhatsApp. https://t.co/AK4riLKa7U

- Edward Snowden (@Snowden) 26. maaliskuuta 2016

Voit muistaa San Bernardinon tapauksen muutama vuosi sitten, kun Apple kieltäytyi FBI: n pyynnöstä avata tappajien puhelimet, tai viime aikoina kuinka Ison-Britannian kotisihteeri ajaa kuumetta kiihkeästi WeChatin kaltaisia ​​turvallisia chat-palveluita rakentaakseen takaovia heidän sovelluksiinsa..

Äskettäisessä puheessa verkon neutraalisuuden palauttamisesta ja Internet-palveluntarjoajallesi annettavan lisää voimaa, laitteiden salaaminen ei ole koskaan ollut tärkeämpää.

Kuinka suojautua

Soittamaamme puheluun, luottokorttisi kanssa ostettuihin tuotteisiin ja jopa vierailemiin verkkosivustoihin moderni maailma toimii salauksella.

Älä anna hallituksen huijata sinua. Tietosi ovat sinun ja yksin sinun. Sinulla on oikeus yksityisyyteen, ja varmista, että VPN on aina päällä. On turvallinen ja helppo tapa salata kaikki Internet-liikenne.

Salauksen kehitys: Kuinka se muuttui ja miksi hallitus vihaa sitä
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.