Onko Internet-yksityisyys menetetty syy?

[ware_item id=33][/ware_item]

Hautakiven kanssa


Useimmat ihmiset ajattelevat yksityisyyttä perusoikeutena. Oikeus käydä henkilökohtaista keskustelua kukaan kuuntelematta, oikeus pitää omaisuutesi poissa julkisesta näkymästä.

ExpressVPN uskoo, että henkilökohtainen yksityisyys on jotain, mitä kaikki ansaitsevat.

Internetissä oli pitkään ollut harha yksityisyydestä. Turvallisista verkkokaupoissa suoritettavista maksuista salasanasuojattuihin sosiaalisen verkoston tileihin - meille kerrottiin, että tietomme olivat suojattuja ja turvallisia. Ehkä uskot silti, että se on?

Mutta monille ihmisille tapahtumat, kuten NSA: n joukkovalvonta ja kuuluisuuksien henkilövalokuvien varkaudet, ovat muuttaneet käsityksiä Internetin yksityisyydestä. Hakkereiden on aivan liian helppoa päästä meidän juttuihimme - ja suuri osa "hakkeroinnista" on hallituksen tukemaa.

Tietojen hankkiminen on kuin karkkia ottaminen vauvalta

Muutaman viime vuoden aikana on ollut monia korkean profiilin hakkerointi- ja valvontatapauksia.

 • Kansallinen turvallisuusvirasto: NSA seuraa laillisesti jokaisen amerikkalaisen puhelintietuetta, sillä on pääsy puhelin- ja Internet-liikenteeseen Yhdysvalloissa ja ulkomailla ja hakkeroi kohteita sopiviksi katsomallaan tavalla. Myös Yhdistynyt kuningaskunta ja muut hallitukset tekevät sen.
 • Julkkisvalokuvavarkaus: Nimettömät postittivat yli 500 julkkiskuvaa 4chan-kuvatauluun vuonna 2014, monet sisältävät alastomuutta. Applen iCloud-palvelun uskotaan olevan rikkomuksen lähde.
 • eBay: Verkkokauppapalvelu hakkeroitiin vuoden 2014 puolivälissä, ja paljasti miljoonien käyttäjien salasanat ja tiedot.
 • Kohde: 70 miljoonalla Kohde-asiakkaalla varastettiin luottokorttitiedot vuonna 2014, kun hakkerit löysivät tietoturva-aukon yrityksen järjestelmiin.
 • PlayStation Network: LulzSec hakkeroi verkkopelipalvelun vuonna 2011, minkä seurauksena noin 77 miljoonan käyttäjän tilitiedot varastettiin..

Kun tietomme varastetaan ja seurataan niin usein, isoilta yrityksiltä, ​​jotka vaativat tietomme olevan turvassa heidän käsissään, tuntuu järkevältä olla hieman vähemmän luottavainen tietoihimme.

Ilmaisten verkkopalvelujen hinta on yksityisyytesi

Jos käytät ilmaista web-sähköpostia ja sosiaalisen median palveluita, luovut myös yksityisiä tietojasi kolmansille osapuolille päivittäin.

On syytä, että nämä palvelut ovat ilmaisia. Joitakin tapoja, joilla he käyttävät tietojasi, ovat:

 • Mainoksen kohdistaminen: Hakukoneet, sosiaaliset verkostot ja muut palvelut seuraavat toimintaa, jotta ne voivat kohdistaa sinulle mainoksia.
 • Tietojen myyminen: Verkossa ilmoittautuneet yritykset suostumuksellasi ja joskus ilman, myyvät tietosi usein markkinointiluettelon valmistajille. Roskaposti ahoi!
 • Sähköpostisi seuranta: Monet suositut ilmaiset verkkopostipalvelut tarkkailevat viestejäsi rikollisen toiminnan vuoksi, ja ne saattavat olla laillisesti velvollisia jakamaan tietosi valtion virastojen kanssa.

Saatat tietenkin tietää kaiken tämän - ja kuitenkin valitset silti edelleen Facebookin, Gmailin, Twitterin ja niin edelleen.

Loppujen lopuksi mikään ei ole oikein ilmaista. Ehkä luopuminen pienestä tiedostasi on sen arvoista?

Haitalliset hakkerit

Toinen suuri Internet-yksityisyyden uhki on toivomus, jota voimme todennäköisesti kaikki hyväksyä.

Symantecin vuoden 2014 Internet Security Threat Report -raportissa todettiin, että haittaohjelmat, tietojenkalastelu ja muut tietokoneisiin kohdistuvat hyökkäykset johtivat paljastamaan yli 552 miljoonaa henkilöllisyyttä vuonna 2013. Rikkomusten määrä kasvoi 62% ja kohdennettujen 91% hyökkää kampanjoihin samana vuonna.

Verkkorikollisuuden lisääntyessä Internet-yksityisyyden tulevaisuus näyttää kaukana turvallisesta.

Voit suorittaa tietosuojavaiheet

Kun kaikki on sanottu ja tehty, kuka vastaa tietosuojastasi verkossa? Sinä olet.

Jokainen, joka haluaa pitää tietonsa täysin yksityisenä, voisi pysyä Internetissä, mutta se ei ole paljon vaihtoehto nykymaailmassa. Joten kyse on oikeiden tietoturvavaiheiden toteuttamisesta ja tietoisten valintojen tekemisestä siitä, miten jaamme tietojamme. Joskus, kuten hallituksen valvonnassa, nuo valinnat ovat käsillämme. Mutta tietyn askeleen avulla voit lisätä yksityisyyttäsi.

 • Suorita turvatoimet: Pidä online-tilisi turvassa, vähennä tietoturvaloukkauksien riskiä pitämällä ohjelmistosi ajan tasalla ja käyttämällä suojausohjelmistoja. Pysy tietoisena yleisistä verkkoriskeistä.
 • Ole varovainen kenen kanssa kirjaudut: Älä luota jokaiseen pilvipalveluun hienolla verkkosivustolla. Tutki verkossa, lue palvelusehdot ja etsi miten he käyttävät tietojasi.
 • Käytä VPN-palvelua: VPN-palvelut salaavat Internet-liikenteesi, jotta kolmannet osapuolet eivät voi tarkkailla toimintaa. Tiedot ovat paljon turvallisempia, kun muodostat yhteyden Internetiin VPN: n kautta.

Lue lisää suosituimpia Internet-tietosuojavinkkejä täältä.

Yhdistetty maailma tarkoittaa todennäköisesti vähemmän yksityisyyttä

Joten onko Internet-yksityisyys menetetty syy? Kuten olemme nähneet, henkilökohtaisten tietojen luovuttaminen suurten yritysten käsiin ei ole kovin turvallista. Vaarana on todellinen riski. Ja tämä riski näyttää kasvavan.

Verkkopalvelujen käyttö tarkoittaa tietoisen luovuttamista tietosuojamme tietysti. Mutta koska haluamme olla osa kytkettyä maailmaa, monet meistä tekevät sen onnellisesti.

Internet-taloudessa tietosi ovat arvokas valuutta. Internet-yksityisyyden suoja ei todennäköisesti muutu tulevaisuudessa. Pysy tietoisena, pysy turvassa ja valitse, miten jaat tietosi huolellisesti. Ja tietysti, älä unohda käyttää VPN: ää tietosi suojaamiseen.

Onko Internet-yksityisyys menetetty syy?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.