Kuinka tehdä valokuvista yksityisempiä sosiaalisessa mediassa

[ware_item id=33][/ware_item]

Kuvake, jota käytetään usein kuvagalleriaan kuvaamaan, mutta kuvake käytetään usein kuvaamaan lukkoa kohtaan, jossa ilmoitukset yleensä aukeavat (oikea alaosa).


”Kuva on tuhannen sanan arvoinen”, joten vanha sanonta kuuluu. Nykyään käytännöllisesti katsoen kaikki valokuvat on otettu digitaalisesti ja korkealaatuisina, joten niissä on enemmän tietoa kuin koskaan ennen.

Valokuvia on paljon, kun niiden arvo on nimellinen: Kuka siinä on, mitä tapahtuu ja missä. Mutta teräväpiirtona otettujen valokuvien avulla ja laitteistosi, joka seuraa sijaintiasi, ihmiset voivat oppia valokuvasi - ja sinä - enemmän kuin ehkä haluat ehkä.

Mitä ihmiset voivat tietää valokuvistasi?

Viime vuonna kirjoitimme datakokeesta, jossa miljoonat kissankuvat isäntäsivustoilla, kuten Twitpic ja Instagram, kiinnitettiin karttaan kunkin kissan sijainnin kanssa, määritettynä valokuvien metatietojen leveys- ja pituuskoordinaateilla. Jos se voidaan tehdä kissojen kanssa, se voidaan tehdä myös ihmisten kanssa.

Kun maantieteelliset merkintäasetukset otetaan käyttöön kamerassa tai kamerasovelluksessa, ottamiesi valokuvien tulee sijaintitiedot sisällytetään heidän metatietoihinsa, tarkkaan leveys- ja pituusasteeseen saakka. Kuka tahansa, jolla on pääsy valokuviin, voi hakea metatiedot pienillä vaikeuksilla ja voi määrittää missä olit kuvan ottamisen yhteydessä.

Ja kun valokuvien laatu on selkeämpi jokaisen uuden puhelinmallin kanssa, biometristen tietojen varastaminen on hiukan helpompaa, etenkin kun kyse on sormenjäljet. Todellisen maailman esimerkkejä identiteettivarkauksista sormenkuvien avulla on käytännössä olemattomia, mutta teoriassa joku, jolla on sormenjälkesi kuva, voisi päästä puhelimeesi, joka käytti sormenjälkitunnistusta..

Viimeisenä, ja kenties huolestuttavimpana, Stalker löysi kerran julkkiksen kodin pelkästään hänen silmissään heijastuessaan ja hyökkäsi häneen. Vaikka tämä on uskomattoman harvinaista, se on silti esimerkki siitä, kuinka valokuvat voivat antaa tietoja kaikkein odottamattomilla tavoilla.

Koska lokakuu on tietoverkkoturvallisuuden kuukausi, miksi et vie viisi minuuttia online-kuvien keräämiseen?

Kuvien tekeminen valokuvista yksityisempiä

1. Poista metatiedot

Jokainen laitteellasi otettu valokuva sisältää vaihdettavan kuvatiedoston (EXIF) tiedot, jotka määrittelevät valokuvan muotoilun sekä muut kuvan yksityiskohdat, kuten sijaintitiedot.

Helpoin tapa poistaa nämä metatiedot on poistaa laitteiden maantieteelliset merkinnät käytöstä estääksesi niiden jäljittämistä ensisijaisesti (iOS, Android).

Jos valokuviin on liitetty sijaintitietoja, voit poistaa ne takautuvasti ilmaisten ja avoimen lähdekoodin ohjelmien avulla. Jos tallennat valokuvasi Google-kuviin, voit poistaa sijainnin kääntämällä vaihtaa sen Asetukset-kohtaan.

Lue lisää siitä, miksi sinun pitäisi poistaa metatiedot.

2. Tee valokuvien hankkiminen vaikeammaksi

Jos valokuvasi on jo ladattu verkossa etkä halua ottaa niitä alas, voit rajoittaa sitä, kuka voi käyttää niitä. Tarkista tilisi ja albumiesi yksityisyysasetukset, joihin lataat, ja rajoita pääsy niihin tiliin, joita et halua kaikkien näkevän. Aloita tietosuoja-asetusten muuttamisella Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

3. Älä lähetä arkaluontoisia valokuvia tai poista ne kokonaan

Ennen kuin lähetät valokuvan, tarkista sekunnissa valokuvassa olevat tiedot sijaintitiedoista ja valokuvien henkilöistä tunnistettaviin tietoihin (esimerkiksi #boardingpass). Haluatko nämä tiedot sinun seuraavan tietävän kaikki nämä?

Arkaluonteisia tietoja sisältävien valokuvien pienentäminen, ellei niitä poisteta kokonaan, voi myös vähentää jonkun mahdollisuuksia selvittää missä olet. Se voi olla räjähdysmäinen, mutta ainoa tapa estää ihmisiä seuraamasta sinua tarkemmin kuin haluat, on lopettaa valokuvien lähettäminen tai poistaminen tai yksityistä jo julkiset valokuvat.

Poista, rajoita ja pienennä

Paikkatietojen metatietojen poistaminen, tilille pääsyn rajoittaminen ja tilillesi lähettämien valokuvien määrän vähentäminen on hyvä käytäntö jokaiselle, joka haluaa hallita paremmin sitä, kuka voi nähdä verkossa postittamansa ja metatietoihin kerätyt tiedot..

Kuinka tehdä valokuvista yksityisempiä sosiaalisessa mediassa
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.