Kiistanalainen NSA-puhelinrekisteriohjelma saattaa olla sammuttamassa

[ware_item id=33][/ware_item]

Puhelin, suurennuslasilla, jossa näkyy musta tyhjä tila, jossa NSA on kahvassa.


Kansallinen turvallisuusvirasto (NSA) saattaa lopettaa ohjelman, joka analysoi satojen miljoonien Yhdysvaltain kotimaanpuhelujen ja viestien tietueet.

Vanhempi republikaanien kongressin avustaja Luke Murry mainitsi Lawfare-podcastissa, että virasto ei ollut käyttänyt ohjelmaa kuukausien ajan, mikä teki sen uusimisen epätodennäköiseksi, kun se päättyy vuoden lopussa.

"Periaatteessa virheellinen" ohjelma

Puhelimen metatieto-ohjelma, jota kutsutaan myöhemmin Patriot-lain 215 §: ksi, kulki salassa 11. syyskuuta 2001 tehtyjen iskujen jälkeen, ja se vaati suosittuja puhelinoperaattoreita luovuttamaan puhelinsoittojen ja tekstiviestien lokit NSA: lle ilman tarvetta oikeuden määräys.

Vasta vuonna 2013, kun Edward Snowden vuoti todisteita ohjelman olemassaolosta, hallitus pakotettiin tunnustamaan tämä käytäntö. Ilmoitukset johtivat lopulta Vapautuslain hyväksymiseen, joka muutti ja hidasti keräysprosessia, mutta ei päättänyt sitä.

Näyttää kuitenkin siltä, ​​että tietojen analysointijärjestelmä voidaan laittaa nukkumaan tämän vuoden lopulla, koska hallitus "ei ole tosiasiallisesti käyttänyt sitä viimeisen kuuden kuukauden aikana" Murryn mukaan. Murry viittasi myös tietoongelmiin, joissa ”tekniset väärinkäytökset” johtivat luvattomien sanalokien keräämiseen (vaikka NSA puhdisti tiedot myöhemmin).

"En oikeastaan ​​ole varma siitä, haluaako hallinto aloittaa [puhelintietueiden analyysin] varmuuskopion", hän lisäsi.

NSA: n ei ole vielä vahvistettu ohjelman päättymistä, mutta senaattori Ron Wyden (D-Oregon) pyrkii jo nyt asettamaan loppupäähän sen sanoen: ”NSA: n toteuttamat puhelinrekisterin uudistukset ovat pohjimmiltaan puutteellisia. . Mielestäni hallinnon on lopetettava pysyvästi puhelinrekisteriohjelma, ja kongressin tulisi kieltäytyä myöntämästä valtuudet myöhemmin tänä vuonna. "

NSA seuraa edelleen sinua muilla tavoilla

Valitettavasti yhden ohjelman mahdollinen poistaminen tekisi vain pienen hampaan viraston kyvyssä kuunnella kansalaisiaan.

On edelleen monia muita tapoja, joilla NSA voi vakoilla kansalaisiaan. Esimerkiksi FISA: n jaksossa 702 oleva huolestuttava takaoven porsaanreikä on edelleen aktiivinen, mikä mahdollistaa joukkovalvontaohjelmien, kuten PRISM ja Upstream, keräämisen miljardeja viestilokeja sekä Yhdysvaltain että muiden maiden kansalaisilta..

NSA voi myös kehottaa muita valtioita keräämään tietoja kansalaisista. Niin kutsutulla ”14 silmällä” on erilaisia ​​tietojen säilyttämistä koskevia lakeja, jotka antavat heille mahdollisuuden nukahtavat toistensa kansalaisia ​​ja jakaavat kerättyjä tietoja. Yhdysvallat ei ole yksin pyrkiessään seuraamaan joukkoja.

Suojaa tietosi hallituksen valvonnalta

Jakson 215 lakkauttaminen olisi hyvä askel eteenpäin, mutta tekisimme tosissamme itseämme, jos sanoisimme, että tämä tekisi elämästämme huomattavasti yksityisemmäksi. Sekä NSA: lta että CIA: lta on edelleen olemassa monia seurantavälineitä, vaikkakin on olemassa tapoja estää niitä jäljittämästä sinua.

Kiistanalainen NSA-puhelinrekisteriohjelma saattaa olla sammuttamassa
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.