Googlen ostama Fitbit on avain IoT-ohjattuun yksityisyyden helvettiin tulevaisuudessa

[ware_item id=33][/ware_item]

Esimerkki älykellasta, jonka edessä on Googlen logo.


Siitä lähtien, kun Google otti Fitbitin hallinnan viime vuonna 2,1 miljardin dollarin kaupassa, on ollut yhä huolestuttavampaa, mitä sopimus edustaa käyttäjien yksityisyyden ja tietojen seurannan suhteen..

Vaikka tämä voi olla ensimmäinen esimerkki siitä, että Google on ostanut koko älykelloyrityksen suoraan, tech-leviataani on epäilemättä katsonut jonkin aikaa suurempaa palaa puettavalle piirakalle..

Tammikuussa 2019 se osti älykellotekniikan Fossililta 40 miljoonan dollarin kaupalla tavoitteena kehittää ja mainostaa Wear OS -käyttöjärjestelmäänsä ja työntää enemmän käytettäviä laitteita.

Fitbit-sopimuksen myötä se olisi saattanut tulla täyteen ympäri tätä lupausta. Googlen tapahtumasta ilmoittavalla blogiviestillä on samanlainen sointi kuin Fossil-kaupalla.

[Huolestunut dystopiallisesta tulevaisuudesta, jossa yksityisyys on vain unohdettu unelma? Tilaa ExpressVPN -uutiskirje.]

Googlen laitteiden varatoimitusjohtaja Rick Osterloh kertoi, että investoinnin tarkoituksena oli "mahdollisuus investoida entistä enemmän Wear OS -käyttöjärjestelmään ja tuoda markkinoille Googlen valmistamia Made by Google -puhelimia."

Samalla hän vakuutti käyttäjiä: ”Emme koskaan myy henkilökohtaisia ​​tietoja kenellekään. Sopivia terveys- ja hyvinvointitietoja ei käytetä Google-mainoksissa. Ja me annamme Fitbit-käyttäjille valinnan tarkistaa, siirtää tai poistaa tietojaan. ”

Kuluttajat ovat kuitenkin skeptisiä. Monet ottivat Twitteriin ilmoittaakseen, että he etsivät aktiivisesti Fitbit-vaihtoehtoja tai että he ovat varovaisia ​​yksityisyyden vaikutuksista.

Hei siellä! Kuka tahansa täällä tietää # yksityisyyttä edistävän vaihtoehdon @fitbitille?

Nyt kun @Google osti heidät, haluaisin vaihtaa jotain muuta.

- Brian Pagán �� + ❤️ (@brianpagan) 15. joulukuuta 2019

Se, että Googlella on hirvittävä tietosuojatilanne, ei juuri auta vähentää huolenaiheita. Katsotaanpa tarkemmin, miksi kauppa tapahtui ensinnäkin.

Se on Apple, tyhmä

IPhonella ja MacBookilla on tapana dominoida otsikoita Applen laitteistolanseerauksissa, mutta useimmat ihmiset unohtavat sen, että Apple Watch on yksi yrityksen nopeimmin kasvavista osioista.

Vuonna 2018 Apple Watchin myynnin osuus oli puolet kaikista älykellojen myynnistä maailmanlaajuisesti. Noin 22,5 miljoonaa kappaletta toimitettiin. Fitbit oli toisella huomattavalla marginaalilla (5,5 miljoonaa), Samsung tuli kolmanneksi 5,3 miljoonalla ja Garmin sijoittui neljänneksi 3,2 miljoonalla..

Apple Watchin debyyttivuonna, kun kriitikot melkein yleisesti panoroivat sitä, se onnistui silti tekemään 1,5 miljardia dollaria enemmän kuin Rolex teki..

Anna sen upota hetkeksi. Apple teki miljardia dollaria enemmän kuin ehkä yksi tunnetuimmista kellomerkkeistä maailmassa.

Siitä lähtien Apple Watch on siirtynyt vain vahvuuteen. Uudessa versiossa on integroitu useita terveydenhuollon ominaisuuksia, kuten sykeilmoitukset, EKG-näyttö ja putoamisen havaitseminen.

Google on kohdistanut terveydenhuoltoon epäapologeettisesti ja tiesi, että sen on toimittava nopeasti; muuten se luovuttaisi tilan pysyvästi Applelle ja muille kilpailijoille. Ja kun puettavat markkinat nousevat 63 miljardiin dollariin vuoteen 2025 mennessä, se on mojova rahapala, joka ei olisi muuten saanut kassaansa.

En ole finanssianalyytikko, mutta 2,1 miljardin dollarin kauppa Fitbitille, joka on käytettävän käyttöalueen toiseksi suurin toimija, ja jonka tulot olivat 1,8 miljardia dollaria vuonna 2018, näyttää olevan kunnollista liiketoimintaa..

Se ei ollut Google-ketju. Sundar Pichai sai alennushinnan yritykselle, jolla on huomattava määrä omaa pääomaa ja uskollinen käyttäjäkunta noin 28 miljoonaa. Ilman hankintaa Google ei tuntunut olevan tapa, jolla Google olisi voinut tehdä vakavan hammon älykellojen markkinoilla.

Kuinka Fitbit toimii Googlen kanssa?

Google voi kieltää kaiken, mitä he haluavat, mutta sopimuksen taustalla on tehdä algoritmeistaan ​​älykkäämpiä ja heittää joukko entistä tunkeutuvia laitteistotuotteita pahaa ajattelemattomalle yleisölle.

Yhtiö ei ehkä myy Fitbit-tietoja kolmansille osapuolille, kuten se väittää. Mutta Fitbit kärsi viime vuonna nettotappiota, ja Google ei todellakaan ole hyväntekeväisyysjärjestö. On mahdollista, mutta epätodennäköistä, että Fitbitiä voidaan kohdella itsenäisenä jaostona, jossa Google pumppaa lisää rahaa R: lle&D ja pyrimme rakentamaan älykkäämpiä tuotteita.

Se ei olisi ensimmäinen kerta, kun Google on käyttänyt suuria yrityksiä ja hävinnyt. Se maksoi 12,5 miljardia dollaria Motorolalle vain myydä se noin 3 miljardilla dollarilla muutamaa vuotta myöhemmin, koska se ei koskaan tiennyt miten integroida se ydintuotepakettiinsa.

Fitbitin todennäköisempi skenaario on syvempi integrointi Googlen kasvavaan Pixel-puhelimiin, Nest Hubiin, Google Homeen ja muuhun yritykseen. Joten sinulla on älykellosi, joka välittää tiedot takaisin puhelimeesi, joka synkronoi älykkään termostaatin ja kaiuttimen ja muiden ääniohjattujen gizmien kanssa.

Sillä välin kaikki nämä laitteet pystyvät seuraamaan unta, sykettäsi, soittamaasi musiikkia, ihmisiä, joiden kanssa puhut usein, katsomasi ohjelmia, erilaisia ​​asioita, joita ostat verkosta ja mitä haluat syödä.

Google voi väittää, että he eivät jaa tietoja ulkoisesti, mutta mikään ei estä yritystä siirtämästä tietoja yksiköstä toiseen, kuten Fitbit-tietojen käyttäminen termostaatin älykkäämmäksi tekemiseen. Tai Nest Hub komentaa rakentaa omistettuja sovelluksia Pixel-puhelimiin.

Ja yritykselle, joka kasvatti mainostuloja 100 miljardia dollaria pohjoiseen vuonna 2018, on melkein mahdotonta kuvitella, että kasvavaa laitetuoteperhettä ei käytettäisi älykkäämpään kohdistamiseen jollain ominaisuudella.

Googlen edut yksityisyyden suojaamisessa eivät ole hienoja

Googlella on kamala ennätys yksityisyyden suojaamisessa, joten miksi Fitbit-sopimuksessa olisi erilainen? Google Home Mini on vakoittanut käyttäjiä, ja sen Nightingale-projekti on hämärä ja salaperäinen.

En näe tätä hankintaa millään muulla tavalla, mutta huono kauppa kuluttajille. Valitettavasti näyttää siltä, ​​että tämä dystopinen tulevaisuus on mitä meidän on kohdattava.

Googlen ostama Fitbit on avain IoT-ohjattuun yksityisyyden helvettiin tulevaisuudessa
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.