Australian uusi piratismin vastainen laki: uppoaa vai uida?

[ware_item id=33][/ware_item]

australian uudet piratismin vastaiset lait estävät verkkosivustoja


Mitä tapahtuu, kun hallitus päättää torjua Internet-piratismia? Australiassa seurauksena on tekijänoikeuksien muutoslaki (Online Rikkomus) 2015, jonka tarkoituksena on antaa digitaalisten oikeuksien haltijoille enemmän hallintaa sisällölleen riippumatta siitä, missä sitä ylläpidetään. Paperipaperilla ajatuksella on ansioita, mutta ainakin jotkut teollis- ja tekijänoikeuksien asiantuntijat itkevät foul - ja varoittavat, että uusi laki saattaa uppoa enemmän kuin uida.

Lentävät musta lippu

Digitaalinen piratismi on vakava ongelma maailmanlaajuisesti. Esimerkiksi Global Postin mukaan, kun HBO: n megahitti Game of Thrones debytoi viimeisellä kaudellaan viime huhtikuussa, ensimmäinen uusi jakso ladattiin laittomasti yli miljoona kertaa yhdessä päivässä. Ja kuten New York Times toteaa, Ruotsin kaltaisista maista on tullut piratismin keittoalusta - ei ole yllättävää, koska se on pahamaineisen tiedostojenjakosivuston Pirate Bay syntymäpaikka. Yli 280 miljoonaa elokuvaa ja televisio-ohjelmaa ladattiin laittomasti Ruotsista yksin vuonna 2014.

Maan merirosvojen tarjoajat eivät tietenkään pidä kaikkea tätä sisältöä itselleen, ja myyvät mielellään sen tai luovuttavat sen kiinnostuneille osapuolille ympäri maailmaa. Tämä laaja, tekijänoikeuksia loukkaavan sisällön varasto huolestuttaa Australian lainsäätäjiä ja sai äänestyksen 37-13 uuden lakiesityksen tueksi. Itse asiassa laki kohdistuu nimenomaan merentakaisiin Internet-sivustoihin, nimeltään ”online-sijainnit”, jotka levittävät laittomasti tuotettua sisältöä. Simon Bush australialaisesta kotiviihteen jakelijoiden liitosta kutsuu uutta lainsäädäntöä "vesistöalueeksi" ja kuvaa sitä "todella positiiviseksi merkiksi luovan sisällön teollisuudelle". Hehkuva kiitos ... mutta mikä on todellinen vaikutus?

Päätarkoitus?

Näin sen on tarkoitus toimia: Jos digitaalisten oikeuksien omistajat huomaavat, että heidän sisältöään ylläpidetään Australian ulkopuolella sijaitsevalla sivustolla, he voivat kääntyä liittovaltion tuomioistuimen tuomarin puoleen ja pyytää sivuston estämistä kaikilta australialaisilta käyttäjiltä. Sivuston estäminen kuuluu Internet-palveluntarjoajille, kuten Telstra ja Optus.

Mutta siinä on ongelma. Useita, itse asiassa. Ensin ovat määritelmät. Lain mukaan kaikki sivustot, joiden päätarkoitus on helpottaa tekijänoikeuksien rikkomista, ovat reilu peli tuomioistuimen haasteeseen. Mutta lakiehdotuksessa ei määritetä näiden ehtojen yksityiskohtia, sanoo ANU: n lakikokoelman apulaisprofessori Dr. Matthew Rimmer, joka kutsui lakiehdotuksen hyväksymistä "erittäin pimeäksi päiväksi internetille Australiassa". Ilman kiinteitä määritelmiä liittovaltion tuomioistuimen tuomareiden on päätettävä, mikä on sivuston "päätarkoitus". Entä jos 30 prosenttia kaikista isännöimistä tiedostoista on laittomasti? Onko tämä ensisijainen tarkoitus vai onko kyse vain sattumasta? Ja mikä määrittää verkkosivuston auttamaan tekijänoikeuksien loukkaamista? Riittääkö isäntä? Vai onko heidän mainostettava ja veloitettava maksu sisällöstä?

On myös kysymys siitä, kuinka sivustot estetään tarkalleen. On todennäköistä, että Internet-palveluntarjoajat valitsevat haluamansa menetelmän, mikä tarkoittaa kahta asiaa: helppo toteuttaa ja siitä aiheutuu todennäköisesti kuluttajille uusia kustannuksia. Huolestuneena on myös toisto siitä, mitä tapahtui valtion viraston ASCI: n kanssa, joka pakotti Internet-palveluntarjoajat estämään palvelimen IP-osoitteen loukkaavan verkkosivuston URL-osoitteen sijasta, mikä estää pääsyä yli 250 000 muulle kuin rikolliselle sivustolle.

Avoimet vedet

Joten miten sisältövälitteiset australialaiset aikovat käsitellä uutta lakia? Maailman tänään -lehden mukaan yksi todennäköinen tapa on virtuaalisten yksityisten verkkojen (VPN) käytön parannus, jonka avulla käyttäjät pääsevät nimettömästi verkkosivustoille ja ohittavat nämä uudet säännöt. Ja vaikka on olemassa huolenaihe siitä, että lakiehdotuksella pyritään estämään myös merentakaisia ​​VPN-yrityksiä, SBS: n mukaan uuden lainsäädännön liitteenä olevassa perustelukappaleessa tehdään selväksi, että VPN: iin ei kohdisteta, vaikka se ei tarjoa mitään erityisiä suojauksia..

Australia haluaa estää laittoman sisällön nousun estämällä pääsyn verkkosivustojen puhelun satamiin, joiden maine on vähemmän kuin tähtien maine. Suunnitelma voi kuitenkin palaa, kun useammat käyttäjät valitsevat VPN: t ja vastaavat ratkaisut turvatakseen toimintansa verkossa ja antaa heille haluamansa, kun he haluavat sen.

Esitelty kuva: Petr Kratochvil / Public Domain Pictures.net

Australian uusi piratismin vastainen laki: uppoaa vai uida?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.