ExpressVPN-undersökning: 71 procent av amerikanerna som är bekymrade över hur varumärken samlar in och använder sina personuppgifter

[ware_item id=33][/ware_item]

ExpressVPN, en ledande VPN-leverantör, meddelade idag resultaten av en ny undersökning. Undersökningen av 1 000 amerikanska vuxna i åldern 18 år, genomförda online av Propeller Insights på uppdrag av ExpressVPN i april 2018, fann att datasäkerhet är övertygad för de allra flesta amerikaner, att förtroendet för teknikföretag är lågt och att en majoritet av amerikanerna är för netneutralitet oavsett politisk lutning.


På Amazon litar vi på (lite)

Nästan tre fjärdedelar av amerikanerna (71 procent) är bekymrade över hur varumärken samlar in och använder sina personuppgifter. Amerikanerna har minst förtroende för Uber (5 procent), Snapchat (6 procent) och Twitter (8 procent), men en hel tredjedel (34 procent) litar inte på några tekniska företag med sin digitala integritet.

De teknikföretag som amerikanerna litar mest på inkluderar:

 • Amazon - 30 procent
 • Google - 27 procent
 • Apple - 22 procent
 • Microsoft - 22 procent

Trots den senaste skandalen litar 19 procent av amerikanerna fortfarande på Facebook.

"Med rubriker som påminner oss dagligen om att företag samlar in våra personuppgifter och antingen missbrukar eller misslyckas med att skydda dem, är det inte konstigt att amerikanerna blir mer skyddande för sina uppgifter och mer skeptiska till de digitala varumärkena med vilka de gör affärer," sade Harold Li, vice ordförande för ExpressVPN. "Människor vaknar verkligen upp för att ta sin integritet och säkerhet online i sina egna händer."

Nästan alla amerikaner oroar sig för datasäkerhet

Nio av tio amerikaner oroar sig för privatliv och datasäkerhet, särskilt identitetsstöld (54 procent) och kreditkortsbedrägeri (16 procent).

Mer än hälften (55 procent) oroar sig också för att få övervaka sina konversationer via smarta hemenheter, med Amazons Alexa-enheter, som Echo (29 procent) och Google Home (25 procent) högst upp på listan.

En majoritet av amerikanerna (68 procent) känner sig bekymrade över sin säkerhet på internet. I synnerhet känner de sig mest nervös över:

 • Bank- och finansiella transaktioner - 45 procent
 • Online shopping - 15 procent
 • Med allmän Wi-Fi - 15 procent

Majoriteten av amerikanerna misstroar Internetleverantörer och regeringens övervakning

Sjuttiosex procent av amerikanerna håller också med om att bredbandsleverantörer inte ska ha rätt att sälja kundernas internetaktivitetsinformation till andra företag.

Det är inte bara företag som orsakar oro. 61 procent av amerikanerna är oroliga för att deras integritet kommer att äventyras till följd av regeringens övervakning.

"Ökade oro över online-säkerhet och integritet är en viktig orsak till att fler och fler amerikaner vänder sig till VPN," tillade Li. "Den säkra krypteringen av ett VPN hjälper till att skydda personuppgifter och enheter, oavsett från hackare i ett offentligt Wi-Fi-nätverk, internetleverantörer som vill sälja surfhistorik till annonsörer eller övervakningsprogram för massor."

I veckan efter kongressens omröstning i slutet av mars för att tillåta internetleverantörer att sälja sina kunders personuppgifter såg ExpressVPN en enorm stigning i efterfrågan - prenumerationerna i USA ökade 97 procent månad över månad och 204 procent år över år. Efterfrågan har inte minskat sedan dess, vilket gör USA till en av ExpressVPN: s största och snabbast växande marknader.

Majoriteten av amerikaner till förmån för nätneutralitet

Majoriteten av amerikanerna (72 procent) oroar sig för internetens framtid utan nätneutralitet. I avsaknad av netneutralitet tror amerikanerna att deras bredbandsleverantörer kommer att:

 • Prioritera företag som betalar för att spela - 80 procent
 • Tvinga kunder att betala extra för att få tillgång till vissa webbplatser och appar - 78 procent
 • Sakta överföringen av vissa typer av data - 76 procent
 • Blockera vissa webbplatser och innehåll - 75 procent

Hälften av amerikanerna säger att en kandidats ståndpunkt om nätneutralitet skulle svänga sin röst, med dubbelt så många (34 procent) som säger att det skulle ha en positiv inverkan på deras röst som de som säger att det skulle påverka den negativt (16 procent). Vad mer:

 • 59 procent av amerikanska män skulle svajas, med 43 procent för
 • 59 procent av amerikanska kvinnor skulle inte vara svängd på ett eller annat sätt
 • 57 procent av Millennials skulle svängas, med 35 procent för
 • Bara 17 procent av demokraterna och republikanerna skulle rösta mot en kandidat på grund av kandidatens stöd för nätneutralitet  

Cirka hälften av amerikanerna (49 procent) anser att internettjänster är ett allmänt verktyg, liknande vatten och gas.

ExpressVPN-undersökning: 71 procent av amerikanerna som är bekymrade över hur varumärken samlar in och använder sina personuppgifter
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.