Vita huset fångar upp tekniken från 2000-talet

[ware_item id=33][/ware_item]

vita huset


Har du något av följande hårdvara i ditt hem?

  • En modern stationär telefon?
  • Pålitlig Wi-Fi?
  • En färgskrivare?

Om du svarade "ja" på något av ovanstående, grattis: ditt hus är mer tekniskt avancerat än Vita huset.

Den (teknologiska) elefanten på Oval Office

Behovet av tekniska uppgraderingar till den amerikanska politiska makten är ingen stor hemlighet. Medan filmer och TV-serier får det att se ut som om "[Vi] har ett halvt fingeravtryck och en halvtimme senare spårar jag en kille på Istanbul gator", medgav presidenten:

"Ibland försöker jag bara få en anslutning."

Istället för avancerad telekommunikationsutrustning har Vita husets anställda använt stationära telefoner så gamla få människor vet hur man programmerar snabbvalsknapparna på dem. Och när det gäller utskrift kan du bli imponerad av att få veta att en av presidentens arv under hans sista kontorsår är installationen av dubbelsidiga färgskrivare i Vita huset. Hur är det för att lämna något efter för kommande generationer?

obama-memeEn mindre känd del av Senator Obamas kampanj 2008: Byt ... skrivaren

Vita huset gör Internet av kommittén

Men varför skulle den mest skyddade byggnaden på planeten, som är den starkaste mannen på jorden, förlita sig på en så föråldrad teknik i första hand? Svaret är att ansvaret för Vita husets teknik övervakas av fyra olika organ: National Security Council, Presidentens verkställande kontor, Secret Service och White House Communications Agency. Och för att göra saker ännu mer komplicerade har varje byrå sin egen Chief Information Officer.

Detta fragmenterade tillvägagångssätt innebär att varje större översyn av Vita husets teknik skulle kräva godkännande av alla fyra organ. Så istället genomförde varje byrå bitvisa uppgraderingar och förhandlade fram sina egna kontrakt med tjänsteleverantörer under åren, vilket resulterade i patchwork-fixeringar i stället för uppgraderingar i full skala.

Det verkar som om Vita husets tid i den tekniska källaren är på väg att ta slut. En nyhet tidigare i veckan rapporterar att stora förändringar pågår på 1600 Pennsylvania Avenue. Ut är 13.000 pund värda övergivna kablar, och i är David Recordon, den inledande direktören för Vita husets informationsteknologi, som tidigare tjänstgjorde som ingenjörschef på Facebook.

Efter att ha tagit bort gamla kablar har Recordon och hans team börjat byta ut gamla Vita husets datorer med de senaste modellerna - med snabba, solid state-enheter och moderna processorer. Dessutom har ett helt digitalt telefonsystem precis introducerats, som kommer med inbyggda högtalare och snabbvalsknappar som kan programmeras online.

Obama vill bara ha en iPhone

Mitt i alla framsteg krävs det fortfarande mycket mer arbete. Medan de tekniska uppgraderingarna kommer att ge förbättrad besökarhantering och byggnadssäkerhet förutom att personalen kan använda iPhones på jobbet, är presidenten fortfarande fast med sin gamla (men säkra) BlackBberry.

Och även om det finns säkerhetsproblem med att tillåta ledaren för den fria världen att byta till iPhone, kan presidenten vila lätt om sin online-sekretess och datasäkerhet som resten av oss.

När allt kommer omkring kan han bara använda ett VPN.

Bild: steheap / Dollar Photo Club
Obama meme: memegenerator.net

Vita huset fångar upp tekniken från 2000-talet
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.