Vill du handla krypto? Här är de fem bästa utbytena för att prova

[ware_item id=33][/ware_item]

En Bitcoin och en dollar, synkroniserad av två cirkulära pilar.


För att köpa Bitcoin eller andra kryptokurser, har du flera alternativ. Du kan gå till en Bitcoin-bankomat, ta emot dem som betalningar för dina varor och tjänster, köpa dem peer-to-peer eller från en mäklare. Det mest populära alternativet för de flesta är att gå till ett cryptocurrency-utbyte. Inte alla utbyten används för att köpa Bitcoin med fiatvalutor som den amerikanska dollarn eller euron. Vissa utbyten används främst för att handla Bitcoin fram och tillbaka för kortsiktiga vinster. Detta är väldigt riskabelt men kan, liksom onlinespel, vara ett roligt och underhållande sätt att förlora dina pengar.

Med de hundratals kryptobörsen som för närvarande finns, vilken är rätt för dig?

Cryptocurrency-utbyten är magneter för hackare och bedrägerier. Cirka 1 miljard USD togs från cryptocurrency-utbyten under 2018, så lite forskning om krypto-utbyten kunde gå långt för att undvika att använda ett utbyte som förlorar dina pengar (du vill ju förlora dina pengar själv).

Dessutom skapas inte alla utbyten lika. Utbyten skiljer sig åt i funktioner och mynt som är tillgängliga för handel. Vissa erbjuder marginaler och futures, medan andra handlar hundratals oklara symboler med små marknadsvärden. Andra kanske bara accepterar en handfull populära fiatvalutor, till exempel amerikanska dollar, eller handlar helt med själva krypto.

Några andra saker som är värda att se upp för är genomsnittliga dagsvolymer: Ett stort antal affärer utstrålar förtroende för utbytet och visar likviditet. Andelen medel i "kalla plånböcker" är en annan faktor - det är fonder som lagras offline, vilket gör dem svårare att hacka.

Låt oss titta närmare på de bästa kryptobörsen. Men innan du börjar handla, bekanta dig med landets lokala skattelagar. På många platser, till exempel USA eller Europa, utgör varje köp eller försäljning av Bitcoin, till och med mot en annan cryptocurrency, en "skattepliktig händelse", vilket innebär att du måste redovisa det separat och beräkna kapitalvinstskatter. För hundratals handel per dag kan detta vara mycket svårt och dyrt!

Många cryptocurrency-utbyten fungerar utanför ett tydligt regelverk. Medan utbyten i USA och Europa kommer att rapportera alla dina aktiviteter till dina lokala skattemyndigheter, kan offshore-plattformar befinna sig i strid med lagen när som helst och stängas av, tillsammans med eventuella medel du kan ha deponerat där.

1. Coinbase Pro

Coinbase, med huvudkontor i San Francisco, är en mogen spelare på kryptoområdet, som har funnits sedan 2012. Det är bra för nybörjare, arbetar i över 100 länder och accepterar en rad fiatvalutor inklusive amerikanska dollar.

I skrivande stund har utbytet aldrig blivit offer för ett hackingförsök - ingen genomsnittlig prestation med tanke på kryptohistoriens sofistikerade. I augusti publicerade det ett blogginlägg som beskrev hur det kunde avvisa en mycket avancerad attack.

Coinbase Pro lagrar 98% av sina medel i en kall plånbok, kräver att alla användare genomgår tvåfaktorsautentisering före varje transaktion och skyddar all känslig information med 256-bitars AES-kryptering. Naturligtvis tar det säkerheten väldigt allvarligt och kräver att anställda genomför en kriminell bakgrundskontroll.

En ytterligare bonus är att alla onlinefonder täcks av försäkringar.

2. Kraken

Kraken är en annan veteran krypto-utbyte som startar verksamheten 2011. Registreringen är ganska enkel och utbytet stöder fiatbetalningar i amerikanska dollar, kanadensiska dollar och euro. Den är utformad för att tilltala såväl individuella som affärsanvändare, och en enkel onboarding-process tar dig igenom muttrar och bultar för hur du kommer igång med kryptohandel.

Användare som letar efter avancerade alternativ kan använda sig av funktioner som marginalhandel och futures.

Kraken lagrar 95% av sina medel i en kall plånbok, förlitar sig på tvåfaktorautentisering och har ett aktivt bountyprogram på plats för att avslöja eventuella säkerhetsslingor som teamet kan missa.

3. Binance

Binance startade först 2018, men det växte snabbt till att bli ett av de mest populära kryptobörsen i världen. Den påstår att hantera över 1,4 miljoner transaktioner varje sekund med en daglig handelsvolym på mer än 1,2 miljarder USD. Binance, som ursprungligen hade sitt huvudkontor i Kina, flyttade verksamheten till Malta för att undkomma regleringspress.

Detta utbyte stöder över hundra altcoins inklusive populära sådana som Ethereum, Ripple och EOS. Det började först som ett krypto-till-krypto-utbyte, vilket betyder att du inte kunde använda fiat-valuta för att köpa krypto, men det har nyligen tillåtits kreditkortsbetalningar.

Tidigare i år hackades Binance till 7 000 Bitcoin, eller 40 miljoner USD i fiat-ekvivalent, men alla användare kompenserade från en nödfond som utbytet hade inrättat, och VD höll saker mycket öppna.

Det debiterar en fast 0,1% handelsavgift på alla transaktioner, med 25% rabatt om du handlar med Binance Coin (BNB).

4. Tvillingarna

Tvillingarna är hjärnskölden till Winkelvoss-tvillingarna, mest kända för att hävda att idén med Facebook var deras och inte Mark Zuckerbergs. De vet emellertid en sak eller två om krypto och är passionerade förespråkare för ökad integration av det i mainstream finansiella kretsar.

Börsen godkände nyligen en omfattande säkerhetsrevision av Deloitte och väljer, som det är vanlig kryptopraxis, att bara lagra en liten del av sina medel i den online, heta plånboken. Den accepterar amerikanska dollar som sin enda fiatvaluta och tillåter handel med Bitcoin, Bitcoin Cash, Ether, Litecoin och Zcash.

5. Huobi

Huobi, som grundades i Kina, har nu huvudkontor i Singapore och har kontor i Hong Kong, Sydkorea, Japan och USA. Det stöder Bitcoin och en rad altcoins som Ethereum, Ripple, Litecoin och mer. Användare kan köpa kryptokurser med betalkort och kreditkort och börsen upprätthåller en 20 000 Bitcoin reservfond för att hantera nödsituationer som en hack.

Det erbjuder två versioner: Huobi Pro är den avancerade, utformad för massor av alternativ för handel med cryptocurrency, medan Huobi är avsett för nykomlingar och nybörjare. Kundtjänst via livechatt är också tillgängligt dygnet runt.

Vill du handla krypto? Här är de fem bästa utbytena för att prova
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.