Vilka av ExpressVPN: s förutsägelser 2017 förverkligades? Och vad kommer nästa år 2018?

[ware_item id=33][/ware_item]

Vad händer 2018?


Under 2016 och 2017 gjorde Lexie några djärva förutsägelser om hur världen av online-integritet och informationssäkerhet kan utvecklas. Eftersom 2018 nu är i full gång är det dags att uppdatera hur dessa trender utvecklades 2017 (eller hur de inte gjorde det).

1. Förutsägelse: En stor finansiell kris kommer att göra pengar värdelösa och cryptocurrency kommer att ta sin plats tillfälligt

Även om vi inte såg en stor finanskris svepa världen 2017, har cryptocurrencies upplevt ett oöverträffat rally, vilket ökat värdet på ekosystemet till över en halv biljon amerikanska dollar.

Särskilt Venezuela har sett sin valuta fortsätta att vara mindre och mindre användbar eftersom inflationstakten förblir över 1000% i årliga termer. Handel och gruvdrift Bitcoin har visat sig vara en livlina för många venezuelaner, även om det också har lagt dem på radarn för myndigheter, som anklagar dem för att stjäla el och kringgå lokal lagar.

Till och med utanför krigszoner och revolutioner växte de finansiella systemen mer isolerat 2017. En ny runda av sanktioner mot Ukraina, till exempel, gjorde det ännu svårare för ukrainare att ta emot och göra internationella betalningar, vilket fick Bitcoin-antagande över hela landet.

Kreditkort, banköverföringar och Western Union fungerar fortfarande för större delen av den utvecklade världen, men när resten av mänskligheten fångar upp och deltar i global handel, blir de alltmer uteslutna från nödvändig finansiell infrastruktur.

Huruvida en betydande finansiell kris kommer att svepa världen 2018 förblir tveksam, men med den sista som inträffade för nästan nio år sedan, blir det mer och mer sannolikt. Åtminstone när kraschen inträffar kommer Bitcoin att vara där för att ge viss tillfällig lättnad.

2. Förutsägelse: Hackare riktar sig mot transport och elinfrastruktur

När Petya svepte över hela världen i juni verkade det ha sitt ursprung i Ukraina, där ryska operatörer använde det i någon slags science-fiction cyberwar.

Men trots Petyas status som det viktigaste hacket på offentlig infrastruktur 2017, kan det ha varit en olycka - åtminstone som ett medel för att få ut lösenbetalningar från offren.

Det är en liten tröst för rederiet Maersk - som tvingades stoppa verksamheten i flera dagar; Rysk oljeraffinaderi, Rosneft; och ståltillverkaren Evraz, som alla blev offer för hackan.

3. Förutsägelse: Apple kommer att ha en stor integritetsskandal

Apple hade inte en massiv integritetsskandal under 2017, men VPN-industrin skakade när mjukvarugiganten tog bort alla VPN-appar från App Store i Kina, vilket gav ökad rädsla för att Apple i allt högre grad blir självroande i censur.

Företaget tillkännagav också att det skulle flytta driften av sin säkerhetstjänst, iCloud, till en lokal leverantör för sina kinesiska användare, vilket tyder på att innehållet i chattar, anteckningar och fotoalbum skulle göras tillgängligt för en av de mest genomgripande övervakningsreglerna på planeten.

4. Förutsägelse: Någon kommer att hacka en stor bank

Det största finansiella hacket 2017 var inte direkt hos en bank, men infrastrukturen drabbades av ett stort slag i USA när kreditpoängleverantören Equifax hade hela sin databas komprometterad - vilket exponerade nästan 150 miljoner kunder. Den resulterande risken för identitetsstöld kommer att fortsätta att vara en huvudvärk för amerikanerna under många år framöver och minska användbarheten av kreditkort.

I Brasilien kunde hackare ta kontroll över DNS-posterna för en stor bank, leda all trafik till sina egna servrar, stjäla kreditkortsuppgifter och kontoinloggningar.

Under ett taiwanesiskt virtuellt bankrån användes skadlig programvara för att omdirigera betalningar på 60 miljoner dollar genom internationella ledningar, även om tjänstemän så småningom fick tillbaka pengarna och arresterade två misstänkta.

I förmodligen den mest pinsamma händelsen smittades banker runt om i Polen med skadlig kod via webbplatsen för den polska finansiella tillsynsmyndigheten.

5. Förutsägelse: Vi kommer att ha en annan stor övervakning Whistleblower

Medan vi inte såg Edward Snowdens andra ankomst, såg 2017 fortfarande några stora läckor från den amerikanska övervakningsapparaten. Den största var förmodligen Vault 7, med detaljerade verktyg som CIA använder för att rikta dina bärbara datorer, smartphones och TV-apparater.

Den ökända hackinggruppen Shadow Brokers återkom också med detaljer om hur NSA hade infiltrerat banksystem i Mellanöstern.

En annan dumpning av Shadow Brokers innehöll tidigare okända och oförändrade säkerhetsproblem för Windows. Hackare lindade ransomware runt detta utnyttjande och kunde smitta över 300 000 datorer över hela världen. Nordkorea misstänktes ha stått bakom attacken, men vi får inte glömma att NSA fann och använde sårbarheten mot deras mål också - underlåtenhet att avslöja programvaruutnyttjandet och uppfylla sina skyldigheter att skydda folket.

Vad kommer härnäst? Alla ovanstående trender kommer att påskyndas under 2018

Alla ovanstående trender kommer att fortsätta att vara relevanta under 2018. Andra förutspådda trender, som främjandet av Mesh-nätverk, har bara tyst utvecklats, och deras utseende i vårt dagliga liv verkar fortfarande långt ute.

Krypteringen av all kommunikation och data är väl igång, och det kommer inte att ta lång tid tills vi kan säga att denna process är klar, även om säkerhet och integritet som helhet är utmaningar som kommer att stanna hos oss för alltid.

Vilka av ExpressVPN: s förutsägelser 2017 förverkligades? Och vad kommer nästa år 2018?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.