Varför du ska använda ett unikt lösenord för varje onlinekonto

[ware_item id=33][/ware_item]

Använd ett starkt lösenord


För att förbättra användarsäkerheten ber ExpressVPN nu användare att skapa ett lösenord som de inte använder någon annanstans, och det måste innehålla:

  • Minst åtta tecken
  • Åtminstone ett nummer
  • Åtminstone en symbol (t.ex. #, {, @,!,?)

Varför du aldrig ska använda samma lösenord två gånger

För att skydda mot hacks är det viktigt att skapa ett unikt lösenord för varje konto du öppnar, inklusive ExpressVPN.

Det finns ständiga attacker på webbplatser, vilket leder till ofta stöld av inloggningsuppgifter för användare, och avskräckande ne’er-do-brunnar kommer att rikta in sig på sårbara webbplatser som saknar samma skydd som till exempel en bank gör.

En attack kan vara lika enkel som att använda ett falskt admin-e-postmeddelande för att be en låg nivå-moderator på en forumsida om användarmail och lösenord. När en hacker har dessa detaljer kommer de att prova dem på en mängd säkrare onlinetjänster.

Så även om du har det starkaste lösenordet i världen, om du använder samma för ett kattunge pic-forum som du gör för din bank, riskerar du att få en betydande hack.

Naturligtvis kräver det en Herculean prestation av mental styrka för att komma ihåg alla dessa lösenord, men du kan använda en lösenordshanterare för att göra livet enklare.

Betydelsen av starka lösenord

ExpressVPN vidtar olika åtgärder för att skydda användarkonton, inklusive ett ReCaptcha-system för att hindra icke-mänskliga inloggningar, men det är fortfarande viktigt att använda ett robust lösenord.

En brute force-attack är när en angripare skräppostar lösenord i ett försök att gissa en inloggning, varför lösenordets längd och komplexitet är oerhört viktigt - bara en extra siffra ökar tiden det kommer att ta att hacka ditt konto exponentiellt.

Till exempel har ett lösenord som endast innehåller 4 bokstäver 456,976 kombinationer, men ett med 5 har 11 881 376.

Genom att inkludera siffror och alla symboler (96 tecken), och med ett lösenord på minst 8 tecken, finns det 457 163 223 653 376 möjliga kombinationer för ExpressVPN-lösenord.

Även om 8 är det minsta tecken som ExpressVPN accepterar, desto mer du använder, desto säkrare blir ditt konto. Ett 12-siffrigt lösenord har 94 ^ 12 (475,920,314,814,253,376,475,136) -kombinationer och det skulle ta en dator 7,5 miljoner år att spricka med två miljarder gissningar per sekund.

Skydda dina onlinekonton med ett starkt lösenord

Använd en slumpmässig lösenordgenerator för att gör dina lösenord långa och komplicerade och använd en lösenordshanterare för att komma ihåg dem, så du behöver inte göra det.

Varför inte uppdatera ditt ExpressVPN-lösenord till något säkrare just nu? Den här guiden visar dig hur. För några olika, och vågar vi säga det, spännande tekniker för att välja ett säkert lösenord, kolla in den här guiden av Lexie.

Varför du ska använda ett unikt lösenord för varje onlinekonto
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.