Vad händer när bra Chrome-tillägg blir dåliga

[ware_item id=33][/ware_item]

Vad händer när bra Chrome-tillägg blir dåliga


I en av århundradens konstigaste (och roligaste) webbfaux pas publicerade tidningen Wired nyligen en artikel som av misstag hänvisade till Donald Trump som någon med små små händer. Hur hände det? Den osannolika skyldigheten var tillägget Trumpweb Chrome, som automatiskt ersätter orden "Donald Trump" med "någon med små händer."

Det här är inte det första fallet av falska förlängningar som gör kaos. Under 2015 släppte antivirusprogrammet AVG (ironiskt nog) en Chrome-förlängning som avslöjade personlig information från nästan 9 miljoner användare.

Nya Chrome-tillägg som denna blir mer populära. Men istället för att helt enkelt installera en slumpmässig förlängning, ha några lols och sedan snabbt gå vidare, glömmer människor ibland dessa tillägg är installerade, vilket lämnar utrymme för slumpmässiga förlängningar för att inte bara orsaka pinsamma grammatiska gaffer (se ovan) utan också potentiellt läcka din privata info.

Ännu värre kan de bjuda in farligt skadligt program till ditt system.

The Rise of Novelty Chrome Extensions

För de som inte är medvetna är Chrome-tillägg oftast gratis plugins som användare kan ladda ner för sina webbläsare.

Dessa tillägg finns i en mängd olika användningsområden - från att skydda din integritet till att se till att du inte av misstag läser den senaste Game of Thrones spoiler.

Förra året tog Google bort 200 tillägg till skadlig programvara

Men medan de flesta bara är för skojs skull och / eller till hjälp, finns det skadliga tillägg där ute som kan läcka din personliga information och orsaka svårt datavirus. Bara förra året tog Google bort mer än 200 slumpmässiga tillägg, med hänvisning till att många innehöll skadlig programvara.

Hur du kan installera tillägg medan du håller dig säker

Lyckligtvis finns det ett enkelt sätt att kontrollera om dina tillägg är rena. Du kan använda Chrome Cleanup Tool för att skanna dina tillägg och installera Chrome Protector-tillägget, vilket kommer att meddela dig om och när någon av dina tillägg fungerar skiss.

Enkelt, rätt?

Ta aldrig en förlängning till nominellt värde. Se till att du läser recensioner och ta dig tid att grundligt undersöka en tillägg innan du bjuder in den i din webbläsare.

Super Happy Mega Fun Chrome Extension Time!

Nu kunde ExpressVPN inte skriva en artikel om slumpmässiga Chrome-tillägg utan att erbjuda ett gäng galna alternativ. Så för spottar och fnissar, här är några kontorfavoriter:

  • nCage - För dem som inte kan få tillräckligt med Nic Cage (som, låt oss inse det, är alla), ersätter denna nyhetsapp varje webbbild med en bild av Cage själv. Den här är fantastisk i cirka fem sekunder. Efter att nyheten har slitits är det förmodligen bäst att avinstallera den och gå vidare med ditt liv.
  • Wurstify - När du kliar efter en "hårigare" webbupplevelse lägger den här appen till ett skägg till varje bild.
  • Downworthy - Trött på samma gamla tråkiga rubriker? Den här lilla förlängningen tolkar artikelrubrikerna för att vara lite mer realistiska - och roliga.

Och för de berörda integritetsskyddade och produktivt försämrade, här är några användbara tillägg runtomfattande.

  • Håll dig fokuserad - Om du gillar oss och har problem med att fokusera, hjälper den här appen dig att spänna ner genom att begränsa den tid du kan slösa på slumpmässiga webbplatser. En mycket fin app.
  • Wunderlist - Inget skriker organisation mer än listor, och Wunderlist hjälper dig att skapa dem enkelt. Från att organisera dina matvaror till att hjälpa dig planera din nästa semester är Wunderlist ganska o-ok.
  • DuckDuckGo - Om du läser det här inlägget är det chansen att du bryr dig om din integritet. Denna utvidgning tar ut "ogle" från Google, vilket innebär att den fungerar på i princip alla samma sätt men har mycket, mycket bättre integritetsinställningar.

Dessutom är ExpressVPN Chrome-tillägget också tillgängligt för att hålla ditt nätverk säkert och säkert.

Kom ihåg, folk, för att skanna dina tillägg från tid till annan, och om du ser en som du inte använder längre, släpp det! Och om du är på humör för ännu mer tilläggsväckande, kolla ExpressVPNs bästa sekretessutvidgningstips för Chrome och Safari.

Vilka är dina favoritförlängningar? Lämna dina bästa val i kommentarerna nedan. Som alltid, håll dig säker, håll dig privat och håll dig säker.

Bild: Donald Trump talar på CPAC av Gage Skidmore är licensierat under CC BY-SA 3.0.

Vad händer när bra Chrome-tillägg blir dåliga
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.