Vad är VPN-anslutningsloggar?

[ware_item id=33][/ware_item]

Stift på ett jordklot för att representera VPN-anslutningsloggar


En anslutningslogg är en post av inkommande och utgående anslutningar till en VPN-server som kan inkludera:

  • En användares IP-adress
  • IP-adressen till VPN-servern som en användare ansluter till
  • Tidsstämplar för när en användare ansluter och kopplar bort från ett VPN
  • VPN-leverantörens möjlighet att söka och fråga alla ovanstående

ExpressVPN: s system konstruerades för att specifikt aldrig ha sådana VPN-anslutningsloggar. Vi har faktiskt konstruerat våra appar och VPN-servrar för att eliminera känslig information kategoriskt. ExpressVPN kan aldrig tvingas tillhandahålla kunddata som inte finns.

Många leverantörer hävdar att de behåller "inga loggar", men beskriver inte på ett transparent sätt vad det betyder. ExpressVPN har en tydlig sekretesspolicy som säkerställer att ingen av våra användare kan knytas till någon specifik aktivitet eller anslutning på vårt nätverk - användarens onlineaktivitet är privat, anonym och okänd för oss som VPN-leverantör.

En VPN är ett integritetsverktyg, och ExpressVPN är ett integritetsföretag, så vi går till viktiga åtgärder för att säkerställa användarnas integritet och anonymitet bevaras.

Riskerna med att använda en VPN-leverantör som håller anslutningsloggar

Anslutningsloggar tillåter en VPN-leverantör, eller någon med tillgång till data, att matcha dig till din VPN-aktivitet.

Anslutningsloggdata är värdefullt, och vissa gratis VPN-tjänster kommer att sälja dem till tredjepartsleverantörer, så att de kan rikta in annonser mot dig, lära dig om ditt beteende och analysera hur du använder internet.

Men även om en VPN-leverantör inte säljer anslutningsloggarna, kan det falla i händerna på hackare eller myndigheter som beslagar okrypterade hårddiskar och utrustning.

Loggning tillåter också en juridisk myndighet eller någon av de webbplatser du besöker för att kontakta din VPN-leverantör med en begäran om att identifiera dig. VPN-leverantören kan överlämna denna information frivilligt eller tvingas av en domstol att göra det.

Endast en VPN-leverantör som inte har några anslutningsloggar kan inte tvingas överlämna din anslutningsinformation eller göra denna information tillgänglig för tredje parter.

Vilken information har ExpressVPN??

För att upprätthålla en pålitlig VPN-tjänst måste ett företag behålla viss information om sina användare och serveraktivitet.

Den kritiska frågan är om de lagrade uppgifterna kan vara avonymerade. Så länge dessa poster inte kan användas för att ansluta dig till vissa handlingar, till exempel att besöka en webbplats eller ladda ner en film, bevaras din integritet och anonymitet fortfarande.

Oavsett vilken information som lagras är det mycket viktigt att datalagringens funktionalitet och innehåll är tydligt för användaren och att alla ändringar och ändringar kommuniceras väl.

ExpressVPN behåller varken anslutnings- eller aktivitetsloggar

Vi samlar aldrig in något om vad användare gör med deras VPN: Inga loggar över trafikdestination, DNS-poster eller datainnehåll.

ExpressVPN behåller bara den minsta mängd information som krävs för att säkerställa att vår VPN-tjänst är mycket tillförlitlig - och den insamlade informationen räcker inte för att binda någon användare till specifik aktivitet i vårt nätverk. Att se till att vår tjänst alltid fungerar när användare behöver den för att fungera är en viktig del av att skydda deras integritet.

För att ge våra användare full öppenhet har ExpressVPN en tydlig och detaljerad sekretesspolicy.

ExpressVPN tar din integritet på allvar och loggar INTE någon av följande känsliga information:

  • Sökhistorik
  • Trafikdestination
  • Datainnehåll
  • DNS-frågor
  • Den ursprungliga IP-adressen som du ansluter från
  • Din utgående IP-adress (dvs. ExpressVPN-IP som tilldelats dig när du är ansluten)

Är ExpressVPN enligt lag skyldig att behålla VPN-anslutningsloggar?

ExpressVPN är baserat i BVI, som inte har lagar om datalagring. Länder inklusive Storbritannien och USA har inte behörighet att tvinga ett BVI-företag att producera poster. Men även om de gjorde det, har vi ingenting att producera.

Kombinationen av vår BVI-jurisdiktion, inga aktivitetsloggar och inga anslutningsloggar gör ExpressVPN till ett utmärkt val för internetanvändare som är bekymrade över deras integritet - något som tas upp i nästan varje ExpressVPN-granskning.

Vad är VPN-anslutningsloggar?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.