Vad är en e-signatur och hur fungerar den?

[ware_item id=33][/ware_item]

En illustation av en telefon med


Om du nyligen har tecknat ett nytt jobbavtal, slutfört hyresavtalet på en lägenhet eller bekräftat ett lån på nätet, är chansen stor att du har använt en e-signatur-app - eller skulle ha kunnat dra nytta av en.

Användningen av appavtal om e-signatur steg med 747% mellan 2012 och 2017. Många har fått programmet.

E-signaturappar är säkrade med kryptering / dekrypteringsteknologi som kan bekräfta samtycke från båda parter och vittna om giltigheten av affären. De är praktiskt taget omöjliga att kopiera eller förfalska, vilket gör dem mycket mer auktoritativa än traditionella pappersbaserade avtal.

Hur fungerar e-signaturer?

En e-signatur-app effektiviserar processen att signera mjuka kopior av dokument. Användare sparar sin signatur på appen med metoder som att skriva sin signatur på en pekskärmsenhet eller ladda upp en bildfil.

För att underteckna ett dokument öppnar användaren dokumentet och taggar de platser där en signatur krävs. De flesta appar hjälper dig att e-posta det signerade dokumentet vidare.

Är e-signaturappar juridiskt bindande?

Alla elektroniska kontrakt har samma lagliga giltighet och status som bläckbaserade avtal. Det är tack vare ESIGN-lagen som antogs i lag av kongressen i juni 2000.

En av ESIGN-lagens mest ivriga förespråkare var senator Spencer Abraham, som pressade på att lagförslaget skulle antas 1999, övertygat om att det skulle möjliggöra tillväxt av onlineföretag. Amerikas intresse för internetekonomin var på febernivå under dessa dagar och ett antal stater hade redan antagit sina egna versioner av lagar som rör elektronisk handel. Den federala ESIGN-lagen hjälpte till att erkänna lagligheten av elektroniska signaturer för mellanstatlig handel.

Även om domare konsekvent har beslutat för avtal som undertecknats elektroniskt sedan passet genomfördes, är det viktigt att veta att de måste bli övertygade om avsikten bakom avtalet. Dessutom, om en domare misstänker att ett dokument har ändrats efter undertecknande på grund av dålig säkerhet eller otillgängliga granskningsloggar, kan de bedöma det som otillåtet.

Så nästa gång du köper eller undertecknar en e-signatur-app, se till att den använder stränga tekniska standarder och har ett gott rykte.

7 e-signaturappar att prova

DocuSign

DocuSign har över 200 000 användare, vilket gör det till en av de mest populära och robusta e-signatur-apparna som används idag. Det är lätt att använda och anpassningsbarhet är en annan stark punkt eftersom det erbjuder flera API: er som kan integreras i din befintliga programvara.

DocuSign använder en stark serie säkerhetsfunktioner för att skydda undertecknade avtal och har beviljats ​​flera säkerhetscertifieringar över hela världen. Standardplaner börjar på 25 USD per månad, med en gratis testversion tillgänglig.

Hellosign

HelloSign har ett Chrome-webbläsarförlängning, vilket gör det enkelt att begära och underteckna dokument i farten. Dessutom lägger inbyggda appar för både iOS och Android till sin användarupplevelse. Du kan använda sparade signaturer för flera dokument eller ladda upp en bild av din faktiska signatur med din telefon.

Inbyggda instrumentpaneler hjälper till att spåra dokument, inklusive de som väntar på signatur. Du kan använda HelloSign gratis för upp till tre dokument varje månad, medan Pro-planen erbjuder obegränsade signaturer för bara 13 USD per månad.

AdobeSign

AdobeSign är ett äkta företagspaket med en pris som ska matchas. Det var ett av de första mjukvaruföretagen som vågade sig in i detta utrymme och det har satt standarden för andra e-signaturappar som har följt.

Kontrakt som utförs med AdobeSign kan undertecknas från valfri webbläsare eller mobil enhet utan att behöva logga in på ett Adobe-konto. Dessutom innebär Adobes API att du kan behålla förhand använda signaturer inom andra applikationer i hela Adobe-sviten.

Adobe spelar perfekt in med andra tredjepartsverktyg som Salesforce och följer globala riktlinjer för efterlevnad. Planer börjar på 29,99 USD per månad för upp till nio användare. En kostnadsfri prövning ingår.

Docsketch

Docsketch erbjuder en mängd funktioner inklusive spårning av dokument och påminnelser om tillstånd. Du kan också inkludera personliga meddelanden och andra anpassade funktioner beroende på ditt val av plan.

Inbyggda revisionsrapporter säkerställer överensstämmelse med internationell e-signaturlagstiftning, och programvaran har en gratis plan som låter dig registrera dig till tre dokument per månad. Kraftanvändare kan välja den obegränsade planen, som är prissatt till 15 USD per månad. Det innehåller obegränsad dokumentsignering och mallar, liksom alternativ för att ändra färger, bilder och typsnitt.

eSignLive

eSignLive strävar efter att erbjuda konkurrens till AdobeSign i företagsutrymmet. Det erbjuder bästa säkerhetsfunktioner i klassen och förlitas av stora företag som BMW och IBM.

Företag kan använda eSignLive både med on-prem-servrar (för större säkerhet) såväl som en molnbaserad lösning för fjärrstyrkor och tredjepartsavtal. Det är tillgängligt på både mobil och desktop. Professionella planer börjar på 20 USD per månad. En 30-dagars gratisversion ingår.

Signable

Signable är unikt genom att det erbjuder ett betal-per-användning-alternativ. Den riktar sig främst till europeiska marknader. Den integreras enkelt med flera tredjepartsplattformar som Zapier och erbjuder flerspråkigt stöd för tyska, spanska, franska, nederländska och portugisiska, tillsammans med engelska.

Signerbar finns både på iOS och Android, såväl som via e-post. Betalning per användning börjar på 1 GBP per dokument, medan företagsplaner kan gå upp till 149 GBP per månad.

Zegal

Zegal är ett online advokatbyrå som erbjuder en e-signaturtjänst som en del av ett bredare juridiskt paket. Instrumentpanelen lagrar alla dina dokument online och låter dig ha full kontroll över allt du skapar, vilket möjliggör ett säkert samarbete mellan behöriga parter.

Zegal är en onlinetjänst, tillgänglig via alla webbläsare. De första fem signaturerna är gratis, sedan börjar prenumerationerna på cirka 100 USD per månad.

Vad är en e-signatur och hur fungerar den?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.