Tillkännager vinnaren av 2018 Future of Privacy Scholarship

[ware_item id=33][/ware_item]

En guldpokal med en murbrukskåpa ovanpå och en rullad rullning lutad på den.


Efter stort övervägande är vi stolta över att tillkännage vinnaren av ExpressVPN Future of Privacy Scholarship 2018: Savannah Sorenson, en junior från Empire High School i Tucson, Arizona. Grattis!

Årets bidrag gick utmaningen att skapa en tioårsplan för att säkerställa rätten till integritet för nästa generation. Planerna sträckte sig från allvarliga politiska trosor och monologer till satirer som justerade förutsättningen för någon som är överträffad med "de kombinerade makterna för alla världens ledare."

Under de tre åren som vi har drivit detta stipendium har vi alltid blivit slående av den tanke, humor och kreativitet som våra poster lyckas packa i bara 400 ord. Att välja en vinnare verkar bara bli svårare varje år.

Men Savannahs faux nyhetsartikel fångade vårt öga och beskrev hur en ny form av konstgjord intelligens, smeknamn Carson, kan hjälpa till att säkra integriteten för alla på jorden. Läs hennes vinnande uppsats på sidan ExpressVPN Future of Privacy Scholarship.

Det var hård tävling, men dessa fem starka löpare hade alla ovanliga tag på den 10-åriga planen, som vi vill erkänna. De vann var och en ett helt år med ExpressVPN!

Dom är:

  • Mirte Kuijpers, University of Cambridge, Storbritannien
  • Marc Pescion, University of Denver, Colorado, U.S..
  • Tran Duy Minh, University of Massachusetts, U.S..
  • Brendan Flaherty, St. Anselm College, New Hampshire, U.S..
  • Leah Abrams, Duke University, North Carolina, U.S..

Har ett ord med vinnaren

Som ung på Empire High School i Tuscon, Arizona, är Savannah Sorenson redan medveten om de största problemen med teknik.

"Det största hotet mot säkerhet är individer som inte vet vem som har tillgång till sin personliga information," säger hon. "Detta hot är särskilt utbrett i sociala medier eftersom människor delar så mycket information."

Och den här informationen förblir inte heller privat idag, oavsett var den går på internet. "Du måste anta att all personlig information som placeras på internet inte längre är privat oavsett vad dina säkerhetsinställningar är," säger Sorenson. "Att vara medveten om vad du sätter på internet är det första steget för att skydda din digitala integritet."

Med ett stort intresse för datavetenskap och ett öga på artificiell intelligens (AI) hävdar Savannah att människans övervakning av cybersäkerhet inte kommer att räcka. ”Ett företag kan anställa tusentals programmerare för att skydda säkerheten, men eftersom cybersäkerhetshoten förändras ständigt är en dator det enda som kan hålla jämna steg med. Det är ett enkelt talspel som AI kan lösa. "

Hennes lösning på den växande intrång i integritetsrätten var naturligtvis att bygga AI som kunde bekämpa dessa hot.

Historien om Carson

Savannah skulle ursprungligen gå till något mer konventionellt. "Jag skrev ursprungligen uppsatsen som en berättelse från en tredje persons allvetande synvinkel," berättade Savannah för ExpressVPN: s stipendiedirektör, Caroline Aguin. "Efter att ha slutfört uppsatsen kände jag emellertid att i berättelsen lämnade läsaren avstånd från idén att använda AI."

"Att ändra uppsatsen till en nyhetsartikel tillät mig att berätta läsaren exakt hur AI skulle kunna användas och visa hur mycket potential AI har för att lösa världens säkerhetsproblem i vår värld idag."

Och varför kalla det Carson?

”Jag namngav programmet Carson för att jag ville ge AI ett unisex-namn att bli känt av. Jag inkluderade det inte i uppsatsen, men Carson står för Central ENkonstgjord intelligens RAPID SÄKERHET Openna källa Network.”

Jag antar att Cairsosn inte riktigt har samma ring.

Att uppnå integritet är fortfarande ett problem

Tills Carson, eller något liknande, till och med kan underhållas, är Savannah emellertid beslutsam om att ta personlig digital integritetshygien på allvar. "Det är ansvaret för alla som väljer att få tillgång till internet eller äga en elektronisk enhet," påpekade hon. "Du kan inte anta att du kan använda modern teknik och inte vidta åtgärder för att skydda din egen digitala säkerhet."

På en personlig nivå säger Savannah att hon alltid vill vara medveten om de uppgifter hon lägger online, men kampen kvarstår. Hon pekar på den udda situationen människor som har "vuxit upp" med genomgripande teknik befinner sig i. "Yngre generationer har en större kunskap om hur man skyddar deras digitala säkerhet eftersom de har vuxit upp med teknik som är ny för äldre generationer, men samma sak styrka kan förvandlas till okunnighet när yngre generationer inte erkänner hot mot cybersäkerhet eftersom de tar denna teknik för givet. ”

Blickar framåt

Det finns kanske hopp ännu - Savannah är angelägen om att bedriva sitt intresse för datavetenskap på högskolan och fokuserar särskilt på konstgjord intelligens.

Hennes drivkraft och beslutsamhet att bedriva detta snabbt växande område är prisvärt, och vi på ExpressVPN önskar henne allt gott i hennes framtida studier.

~

Är integritet ett ämne som är viktigt för dig? Överväg att ansöka till ExpressVPN Future of Privacy Scholarship nästa år! Mer information kommer att komma i början av 2019.

Tillkännager vinnaren av 2018 Future of Privacy Scholarship
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.