Ta bort dessa nu: De värsta apparna för integritet 2019

[ware_item id=33][/ware_item]

App-ikonerna för Angry Birds, Holy Bible, Facebook och Flashlight.


Det handlar om tiden på året då väl avsedda resolutioner faller vid vägen.

Slå dock inte dig själv. Du kanske känner dig som ett stort fettfel, men du valde förmodligen bara inte de rätta resolutionerna. Även om detta löfte att träffa gymmet fem dagar i veckan verkade både lugnande och utmärkt trolig när du satt vid julbordet och skjuter choklad och kött i munnen, är det verkligen inte ett hållbart mål.

För att få dig att må bättre, varför inte byta ut dina resolutioner och gå efter något lättare att uppnå, men med lika underbara positiva?

Det är rätt! VPN-företaget är på väg att föreslå sätt att förbättra ditt liv med sekretess- och säkerhetsresolutioner. Sätt dig i, då, här går vi.

1. Angry Birds

Om du var en internationell spionorganisation, vilken app skulle du rikta dig för att skörda användarinformation för smarttelefoner?

Om du valde Angry Birds, grattis! Du tänker precis som NSA och GCHQ gjorde.

Släppte 2009 och satt på mer än 2 miljarder nedladdningar, Angry Birds var kanske det första mobilspelet som fick stor tid. Och vad det saknar i spelet, det kompenserar verkligen i läckande data.

Ed Snowden påstod själv att appen siffrade uppgifter, men det var inte förrän nyheterna kom att internationella underrättelsebyråer använde den för att samla in information om att människor verkligen noterade.

En mobil annonsplattform placerade ett kodavsnitt i Angry Birds som gjorde det möjligt för företaget att rikta in annonser till användare baserat på tidigare insamlad information. Tyvärr var annonsens bibliotek med data synliga, vilket innebar att den läckte användarinformation som telefonnummer, samtalsloggar, plats, politisk anknytning, sexuell läggning och civilstånd. Inte konstigt att NSA var över det.

Om du tror på utvecklarna verkar det som om nyare versioner av Angry Birds inte är lika sårbara som deras förfäder, så om du måste skjuta svin med kycklingar, se till att du uppdaterar appen.

2. YouVersion Bible App

YouVersion Bible App finns på mer än 300 miljoner enheter runt om i världen. Den påstår sig vara Bibelns app 1 och kommer med över 1400 biblar på över 1 000 språk. Det skördar också data som om Rapture kommer i morgon.

Betydande behörigheter som appen kräver är full internetåtkomst, möjligheten att ansluta och koppla från till Wi-Fi, ändra lagrat innehåll på telefonen, spåra enhetens plats och läsa alla användarens kontakter.

Det är inte direkt klart varför appen behöver all denna information. Man kan bara anta att det rapporterar allt till din valbara gudom. Tja, det eller annonsbyråer.

UPDATE: En representant för YouVersion skrev för att säga att appens behörigheter är avsedda att säkerställa "bästa möjliga upplevelse för våra användare" och att utvecklaren, en ideell, "inte kommer att sälja användares data eller personlig identifierbar information."

3. Varje ficklampa-app

Låt oss börja med att påpeka att det är 2019, och nästan alla telefoner har en inbyggd ficklampa-funktion. Om du har en tredje parts app är i bästa fall meningslöst.

Flashlight-appar är valet för hackare som vill ha åtkomst till din telefon. Otänkande användare hålls i mörkret eftersom en till synes hjälpsam och oskyldig ficklampa-app infekterar sina telefoner med skadlig programvara.

Mycket har rapporterats om farorna med att installera ficklampa-appar tidigare, och det finns verkligen inget behov att riskera dig genom att ha en. Men om du redan har en tredjeparts ficklampa-app installerad, kontrollera de behörigheter den har. Och du kanske vill sitta ner först.

4. Facebook

Ingen stor överraskning att vi rekommenderar mot den här.

Cambridge Analytica-skandalen visade omfattningen av Mark Zuckerbergs data-skörd. Med en mängd andra integritetsskador under åren är det dags att ta bort Facebook-appen från din smarta enhet.

Den verkliga omfattningen av Facebooks övervakning av din telefon är häpnadsväckande. Appen kan ta bilder och video, spela in ljud, lägga till och ta bort kontakter, läsa dina texter, läsa din kalender, åsidosätta andra appar ... det fortsätter. Kort sagt har Facebook-appen alarmerande kontroll över din telefon och allt på den.

Men integritet är inte det enda skälet till att frigöra dig från Facebook-spionchackeln. Oavsett hur bra din telefon är, avinstallering av Facebook-appen kommer att göra det bättre. Appen körs ständigt i bakgrunden och konsumerar både batteri och din datainmån. Det är en enorm resursskinka.

Om du måste använda Facebook lägger du till en genväg till webbplatsen på hemskärmen. Och kom ihåg att stänga fliken när du är klar. Åtminstone på detta sätt kan det inte fortsätta spionera på din telefon (och äta dess resurser) när du inte tittar på den.

Slutsats: Få appen i form

Medan du och din slappa kropp kan ha misslyckats i ditt nya års beslut att komma i form, finns det ingen anledning att du inte kan förbättra ditt liv på ett mindre fysiskt sätt.

Om du har någon av de appar som anges ovan kan du öka din integritet och säkerhet online enormt genom att tappa dem som de kilo du inte kunde.

Ta bort dessa nu: De värsta apparna för integritet 2019
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.