Online-shopping med VPN: Hitta erbjudanden och skydda dig själv denna jul

[ware_item id=33][/ware_item]

En VPN för billigare online-shopping


Stå åt sidan, tegel-och-murbrukaffärer: Online-shopping har växt exponentiellt, vilket medförde obestridliga upsides, men också några risker. Ett virtuellt privat nätverk (VPN) är din viktigaste följeslagare för att shoppa online, som leder dig till bättre erbjudanden samtidigt som du skyddar dig mot bedrägeri och stöld.

Den här guiden visar dig hur du använder ett VPN för att maximera dina besparingar och din säkerhet när du går online för att handla.

Hur en VPN kan hjälpa

En VPN fungerar som en tunnel mellan din enhet och de webbplatser och tjänster du använder. Webbplatser kategoriserar användare efter deras fysiska IP-adress (den som din internetleverantör tilldelade dig), men du kan använda ett VPN för att dölja din verkliga plats när du ansluter till en säker server i ett annat område. Om kunder i New York ansluter till en VPN-plats i Storbritannien kan de bläddra i Storbritanniens specifika webbplatser. Google.com blir google.co.uk, Amazon blir amazon.co.uk, och så vidare.

Dessutom krypterar ett VPN automatiskt vilket nätverk du använder. Det betyder att om du surfar på en offentlig Wi-Fi-hotspot (flygplats, kafé, etc.), säkerställer en VPN direkt din anslutning - vilket gör det möjligt för dig att skicka känslig information online utan att behöva oroa dig för att ditt nätverk är inloggat , inspelad eller spionerad på.

Hur webbplatser dikterar priser

Du kanske inte inser det, men webbplatser och tjänster behandlar inte alla kunder på samma sätt. Allt som en onlineleverantör kan upptäcka om dig kan påverka hur du behandlas - och hur mycket du blir ombedd att betala.

Plats kan spela en stor roll, eftersom onlinepriser ofta tros vara högre för användare som surfar från mer välbärgade länder, städer eller till och med postnummer. Dessa typer av prishöjningstekniker kallas ”dynamisk prissättning” och är en allt vanligare strategi bland många e-tailers. Vissa webbplatser har till och med befunnits debitera användare mer baserat på om de använder en Mac eller en PC.

Genom att använda ett VPN för att ansluta till olika serverplatser runt om i landet eller världen kan du kontrollera priset för specifika objekt i olika regioner. Du kan faktiskt spara pengar genom att använda ditt VPN för att hitta bättre erbjudanden samtidigt som du säkrar ditt online nätverk. Denna process tar bara en liten ansträngning, men resultaten kan spara hundratals - om inte tusentals - under några år.

Använd ett VPN för att hitta bättre erbjudanden online

Kontrollera först att du har rensat dina cookies innan du börjar en ny sökning. Eftersom de flesta webbplatser använder din fysiska plats (IP-adress) plus kakor för att spåra ditt beteende online, kommer du att vilja söka med en ren skiffer.

Därefter öppnar du din VPN-app och ansluter till vilken VPN-serverplats som helst i en annan stad eller stat.

Använd ett VPN för att handla online

Öppna nu ett nytt "inkognito" eller "privat surfning" -fönster och ange den specifika webbplats där du vill handla. Notera priserna. När du har bläddrat stänger du fönstret, rensar dina kakor, ansluter till en annan serverplats och upprepar processen.

Inkognitoläge kan låsa upp lägre priser

Även om det inte finns några hårda uppsättningar för att hitta bättre priser, kommer du förmodligen att märka små förändringar baserat på var du surfar. Observera att innan du förbinder dig till något specifikt avtal bör du läsa över webbplatsens användarvillkor och kontrollera om du kan köpa från en virtuell plats.

Hur man sparar pengar på flygningar

Genom att göra dessa steg för att dölja din identitet fungerar det riktigt bra med tidskänsliga transaktioner som flyg, hotell och mer. I synnerhet tros flygplatssajter använda kakor för att ladda upp användare på flygningar de kontrollerar ofta, så för att hitta det bästa erbjudandet kommer du att vilja vara så grundlig i din första sökning som möjligt.

Kontrollera först att du kontrollerar priser från en handfull olika VPN-platser. När du har hoppat runt några länder kan du sammanställa dina resultat för att se var priserna erbjuds för mindre. Tänk på att det inte finns några fastställda regler för att hitta billiga flygpriser; Ibland har användare helt enkelt tur och ser bättre erbjudanden på slumpmässiga platser.

Exempel: Vi kunde spara några hundra dollar på en flygning från Frankfurt till L.A. bara genom att kontrollera priser på en VPN-serverplats i Norge. Vissa användare har också rapporterat att de hittar billigare flygpriser genom att boka från lägre inkomstplatser som Mexiko och Indien, så se till att kolla priser från en handfull länder.

Som sagt, större städer och mer välmående områden är ofta kända för att ta ut mer för flyg, så du kanske vill börja med några mindre länder och jobba dig upp. Du kan också använda Googles inbyggda valutakalkylator för att se om priserna är billigare. Kom ihåg att skatt inte alltid ingår, så du vill kontrollera det totala beloppet innan du bestämmer dig för en specifik lista.

Hur man sparar pengar på hotell

Samma trick fungerar också med hotell. Eftersom de flesta logiplatser använder din IP-adress som de viktigaste kriterierna för att bestämma din unika prisstruktur, kan du i princip "lura" webbplatser för att erbjuda dig bättre erbjudanden för mindre.

Börja med att kolla priser i närområdet där du planerar att bo. Du hittar ofta billigare erbjudanden om platsen du surfar från och platsen där du vill bo ligger nära varandra. Det beror på att priser är vanligtvis billigare för lokalbefolkningen än för turister. Visst kan det låta lite orättvist, men det är i allmänhet hur dessa tjänster fungerar.

Du kanske också kan hitta billigare rum om du inte bokar din bokning för långt i förväg. En studie fann att de lägsta hotellpriserna ofta kan hittas mellan 21 och 28 dagar före ditt resdatum, så du kanske vill hålla på med att låsa in den bokningen tidigt.

Extra tips som hjälper dig att rädda det smarta sättet

Medan de flesta experter brukade föreslå att folk bokar sin flygning på en tisdag har en ny studie förklarat söndagen som den bästa dagen att köpa biljetter. Fredag ​​är känd som den dyraste veckodagen att boka en flygning, så du kommer förmodligen att vilja undvika den dagen helt. Det lönar sig också att vara flexibel med resdatum; Om helgalternativen är för dyra, kolla om motsvarande vardag är billigare.

Ytterligare ett tråkigt knep för att spara på vardagsartiklar är att lägga till produkter i din kundvagn och sedan lämna dem ensamma lämna en dag eller två. Enligt en Lifehacker-rapport kommer många företag med stora namn ofta att skicka kunder kuponger för att uppmuntra dem att ta steget och beställa vad de har lagrat.

Återigen handlar det om att experimentera med VPN och priskontrollera olika webbplatser. Det finns inga garantier, så ta inte motet om du inte ser betydande besparingar till en början.

Hur du vet om din VPN fungerar

Medan hela processen med att använda ett VPN för online-shopping är ganska enkel, fungerar det bara om VPN är legitimt anslutet till en annan plats. Ett enkelt sätt att kontrollera om du är VPN fungerar är att titta på din IP-adress. Om du är ansluten till en annan plats bör din IP-adress återspegla detta. Om det inte gör det är det enkelt att säga att du är VPN är avstängd.

Du kan också kontrollera hur säker din anslutning är med ExpressVPNs inbyggda DNS-läckchecker. Det tar bara några sekunder och det är ett säkert och enkelt sätt att se till att ditt nätverk är skyddat.

Hur en VPN kan hjälpa till att skydda din personliga information

Visst har online shopping sina fördelar - bläddra bland flera produkter, jämföra olika webbplatser, ställa in kassan med ett klick - men det har också sina risker. I själva verket uppger Identity Theft Resource Center (ITRC) att antalet exponerade kreditkortantal ökade med fantastiska 88% från 2016 till 2017. Ju fler människor handlar online, desto högre är förekomsten av kreditkortsstöld.

Lyckligtvis finns det enkla steg du kan vidta för att skydda dina onlinekonton samtidigt som du ger dig en större känsla av frihet. Att välja att besöka endast HTTPS-webbplatser, ställa in tvåfaktorautentisering och att variera dina online-lösenord är alla effektiva sätt att skydda ekonomiska data och skydda dig från hacking.

Även om vi rekommenderar alla dessa metoder när du shoppar online, är ingen av ett universalmedel. Det en oumbärliga verktyget för att skydda dina finansiella data samtidigt som du låser upp fynd är en VPN.

Online-shopping med VPN: Hitta erbjudanden och skydda dig själv denna jul
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.