New York Citys gratis allmänna Wi-Fi kommer till ett pris

[ware_item id=33][/ware_item]

New York Citys gratis allmänna Wi-Fi kommer till ett pris


Förra månaden avslöjade New York City en storslagen ny plan för att ersätta stadens gamla, förfallna telefonkiosker med glittrande nya offentliga Wi-Fi-hotspots. Dessa hotspots låter människor ladda sina enheter, ringa telefonsamtal och surfa på webben. Det bästa av allt är att routrarna tillhandahåller fiberinternet för stadens 8 miljoner invånare absolut gratis!

Så vad är fången?

Även om vi inte dogger detta fantastiska initiativ vid samtrafik, kommer det med några varningar: 1), användare måste skicka in sina e-postadresser och gå med på att ha sina inspelade surfvanor innan de kan använda tjänsten; 2), samma e-postadresser förvaras i en massiv databas; och 3), det är troligt anledning att misstänka dessa servrar övervakas av NYPD och andra övervakningsgrupper.

Det verkar som om den här ”gratis” tjänsten kanske inte är så gratis trots allt.

Offentlig Wi-Fi betyder att du betalar med integritet istället för kontanter

LinkNYC erbjuder "supersnabb, gratis Wi-Fi, telefonsamtal, laddning av enheter och en surfplatta för surfning på internet, tillgång till stadstjänster, kartor och vägbeskrivningar." Medan de skryter med att byta ut nästan 7 500 betaltelefoner med Wi-Fi-nav, de nämner inte hur dessa nya hotspots också spårar dina surfvanor.

Enligt servicevillkoren, så snart du loggar in, kommer LinkNYC att kunna övervaka din nätverkstrafik, se vilka sidor du har besökt och hur länge, titta på dina Google-sökningar, spåra vad du laddade ner och mer.

Ja. Det är ganska läskigt. Ännu lägre är det faktum att de flesta inte ens läser användarvillkoren innan de registrerar sig. Det är ingen ansträngning att säga att majoriteten av människor som använder den här tjänsten kan spåras utan att någonsin veta.

En engångsanslutning för en livstid av information

New York Civil Liberties Union (NYCLU) var snabba att förtala den nya tjänsten och hävdade att det bara är ett annat sätt för telekomföretag att bygga en massiv databas. I ett pressmeddelande hävdar NYCLU Senior Staff Advokat Mariko Hirose:

”Internetåtkomst är inte ett val, det är en modern livsnödvändighet. Stadens offentliga Wi-Fi-nätverk borde ställa in fältet för integritet och säkerhet för att säkerställa att New Yorkers inte behöver offra sina rättigheter och friheter för att underteckna online. "

Det är sant. Idag är det helt omöjligt att fungera utan internetåtkomst, vilket betyder praktiskt taget alla i NYC kommer att använda dessa hotspots på en eller annan punkt.

Tyvärr lagras din information varje gång du använder tjänsten i en massiv databas för 12 månader. Eftersom majoriteten av människor tenderar att använda hotspots minst en gång om året, är det inte en sträcka att föreslå användarnas information kommer att kvarstå i decennier.

Offentliga hotspots är ett "hett" ämne

Problemet med allmän Wi-Fi är enkelt: Eftersom majoriteten av dessa nätverk är oskyddade är det otroligt enkelt för hackare eller tredjeparts snopor att antingen underlätta ditt nätverk, rikta dig med utarbetade phishing-scheman, stjäla din identitet eller alla av ovanstående.

(Kolla in vårt inlägg om farorna med allmän Wi-Fi för en närmare titt på nätfiskningsfisk och hur de fungerar.)

Ett av de vanligaste sätten hackare gör detta är genom att mata ditt nätverk malware, vanligtvis i form av en pop-up. När du klickar på länken eller, ännu värre, anger du personlig information, får de omedelbart tillgång till ditt nätverk–och ditt liv.

Även om du inte bor i NYC eller planerar att besöka när som helst snart, bör du fortfarande vara orolig. Ett växande antal städer börjar lansera gratis Wi-Fi-tjänster, och beroende på hur väl LinkNYC-modellen tas emot kan fler städer snart anta samma integritetsinträngande modell.

Mer än 57 städer har för närvarande någon form av offentlig Wi-Fi.

Städer som Paris, Taipei och Hong Kong har gratis Wi-Fi-hotspots i staden, och som LinkNYC är de en mardröm för integritetsanalytiker.

Om du använder allmän Wi-Fi, använd ett VPN

Att erbjuda gratis Wi-Fi låter som en bra idé, men i LinkNYC: s fall lagras det på ett sätt som enkelt kan utnyttja människors privata information. Offentliga hotspots är inte särskilt säkra. Koppla ihop det med det faktum att det bokstavligen finns en hel databas över människors surfvanor och att du har det perfekt recept för katastrof.

Lyckligtvis finns det ett oerhört enkelt sätt att dra nytta av offentliga hotspots medan du håller din information privat.

Allt du behöver är att använda ett VPN!

denna unge vet hur man använder ett VPNDen här killen får det

När du är i desperat behov av Wi-Fi, anslut bara till en VPN för att dölja din IP och kryptera dina data. På så sätt kan du surfa på webben utan att behöva oroa dig för din privata information som offentliggörs.

Var försiktig med vad du gör på nätet, folk, särskilt via allmän Wi-Fi. Håll dig säker, håll dig privat och håll dig säker!

Bild: Gratisografi

New York Citys gratis allmänna Wi-Fi kommer till ett pris
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.