I amerikansk regeringsstängning tar din integritet en hit

[ware_item id=33][/ware_item]

Den amerikanska regeringsstängningen orsakar integritetsproblem


Nu långt in i den tredje veckan har den amerikanska regeringsstängningen officiellt blivit den längsta i historien. Mer än 800 000 federala anställda arbetar utan lön, och effekterna, som ni kan föreställa er, börjar höjas.

Medan påverkan på nationalparker, flygplatsens säkerhetslinjer och populära kulturattraktioner lätt kan observeras, är några av de mer oroande effekterna lite svårare att kvantifiera.

Till att börja med är webbplatserna för både Federal Trade Commission (FTC) och Federal Communications Commission (FCC) nere, vilket innebär att konsumenterna ligger kvar. Kanske läskigare har FTC också stängt sin webbplats för identitetsstöld - webbplatsen där människor går för att rapportera bedrägeri.

När du öppnar webbplatsen möts du med ett starkt meddelande som lyder:

”På grund av regeringsstängningen kan vi inte erbjuda denna webbplatstjänst för närvarande. Vi kommer att återuppta den normala verksamheten när regeringen finansieras. ”

Vad detta betyder är att bortsett från mindre regler för alla dina favorit (eller inte-så-favorit) statliga finansierade anläggningar, kan denna avstängning oavsiktligt sätta din integritet i fara.

Vad händer när det inte finns någon att berätta?

Identitetsstöld var det näst största konsumentklagomålet till FTC 2017, då mer än 100 000 nya rapporter lämnades in. Det var en ökning med 3% från 2016 och det förväntas också ha ökat förra året.

"Utan en riktig väg för människor att arkivera och dokumentera bedrägerierapporter har hackare mer frihet än någonsin tidigare."

Utan en lämplig väg för människor att arkivera och dokumentera bedrägerierapporter har hackare mer frihet än någonsin tidigare. Detta innebär att människor som försöker rapportera ett brott - eller verifiera en äldre rapport - i princip är i lagliga limbo.

Och sedan finns hotet från robocalls och bluffsäljare. Eftersom FCC är inaktivt, kan människor inte rapportera och avslöja bedrägeri-nummer, så dessa automatiska skräppost är gratis att springa.

Människor har redan rapporterat samtal som använder avstängningen som ett sätt att svänga oöverträffande lyssnare att lämna ut sin personliga information. Man kopplar i synnerhet mottagare genom att hävda att den senaste avstängningen har påverkat deras status med IRS. Det fortsätter sedan att be lyssnaren att "verifiera" personlig information genom att överlämna den.

Tyvärr, utan förmågan att kontrollera och verifiera vilka nummer som är verkliga och vilka inte, kan de flesta tredjepartssamtalspärrar inte uppdatera sin programvara, vilket leder till mer onödiga samtal och mer arga kunder.

Sekretess tar en baksäte under stängningar

Problemen sträcker sig långt från Washington också. Människor i Phoenix, Arizona, har gjort fel på Department of Homeland Security efter att det skickat ut e-postmeddelanden om massavbrytning till hundratals människor - vars personliga e-postadresser var öppet synliga för alla mottagare av meddelandet.

Många lokala immigrationsbyråer har också börjat stänga tidigt. Som nämnts på USCIS webbplats: "Denna information kan ändras snabbt, så vänligen kontrollera denna sida på dagen för din möte." Medan USCIS kontor stängningar kanske inte direkt påverkar din integritet, är den lilla hänsyn till personuppgifter något som är säker på att överför till andra grenar - om inte redan.

Den amerikanska regeringen är världens enskilt största spioneringsmakt, och med alla potentiellt pinsamma data som den samlas in har det aldrig varit en bättre tid för hackare att hitta sin väg till.

Vad man kan vänta sig om avstängningen fortsätter

Det finns inget sätt att förutsäga när avstängningen kommer att upphöra, men här är vad du kan förvänta dig på integritets- och säkerhetsfronterna.

En trend du kommer att se är att fler och fler webbplatser görs inaktiva. Redan har regeringsfinansierade webbplatser som NASA och Department of Justice blivit inerta, och om avstängningen fortsätter kommer fler webbplatser automatiskt att stängas av på grund av föråldrade eller förfallna säkerhetscertifikat. Enligt Engadget har mer än 80 TLS-certifikat redan gått ut.

FCC har också slutat certifiera nya elektroniska enheter som är på väg till marknaden. Även om detta kanske inte har någon omedelbar effekt, kan de långsiktiga konsekvenserna vara oroande. Om någon gadget levereras med superinvasiv inbyggd spioneringsteknologi kanske det inte erkänns på flera dagar, veckor eller ens år.

För några av dessa faror har du fortfarande ett sätt att använda. Om du tror att du har blivit offer för data eller identitetsstöld, kontakta din bank och följ stegen på den här arkiverade sidan. För resten kan du vara i samma båt som en översvämd statlig arbetare: Allt du behöver göra är att vänta.

I amerikansk regeringsstängning tar din integritet en hit
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.