Hur skräppost blev internet-spam, via forum-spam och e-post spam. Spam.

[ware_item id=33][/ware_item]

Hur skräppost blev internet-spam, via forum-spam och e-post spam. Spam.


Friskrivningsklausul: ExpressVPN stöder inte skräppost av något slag. Eller skräppost.

En gång i tiden var skräp bara en köttburk och i Monty Pythons kloka ord:

“Skräppost, skräppost, skräppost, skräppost, skräppost, skräppost, bakade bönor, skräppost, skräppost, skräppost och skräppost”

Men det är dagarna på det kraftfulla Internet, och skräppost har blivit plågan.

En kort historia om skräppost, skräppost och skräppost

Tanken att vara en portmanteau av kryddat och skinka, fick produkten Spam ökändhet som ett billigt och lättillgängligt kött under de svaga ekonomiska åren efter andra världskriget. På grund av detta blev ordet spam en synonym för billigt foder.

Det var Spams rykte som ett vanligt, billigt livsmedel som inspirerade denna geni från Monty Python:

För de två personer som aldrig har sett det.

Monty Pythons skiss överskred alla gränser för att bli ett kulturellt fenomen. Och genom att härma upprepningen av ordet skräppost i skiten, skulle vissa missbrukande användare av tidiga 80-talets BBS och MUD-spel skriva "spam" upprepade gånger för att bläddra andra användares text från skärmen.

Ett bättre internet innebar mer skräppost och skräppost

När Internet förbättrades gjorde också metoder för skräppostleverans. På 1990-talet skulle de första chattrummen i Online America (som senare blev AOL) ibland översvämmas med citat från Monty Python Spam-skiss. Antagligen gjordes detta bara för lulz.

Internetanslutningar var fortfarande över telefonlinjer i början av 90-talet och körde vanligtvis på 1200 eller till och med 300 bit / s. Spammy-bilder, tecknade i ASCII-konst och publicerats i ett forum kan ta en stund att ladda på en tittares dator.

Senare, på Usenet-forumet, började spam betyda överdrivet flera inlägg eller upprepade inlägg av samma meddelande.

Idag är skräppost ett täckt ord som täcker allt som är oönskat eller oönskat på eller från Internet.

Omfamna skräppost, omfamna skräppost och omfamna skräppost

Även om Hormel, tillverkarna av Spam, inte var så nöjda med den negativa Monty Python-föreningen då, beslutade de 2007 att skissen var en del av deras företagsidentitet.

När Monty Python öppnade Spamalot-showen i Londons West End släppte Hormel en produkt som heter "Stinky French Garlic" som en del av showens marknadsföring. Sedan 2012, under 75-årsjubileet för Spam, introducerade Hormel Sir Can-A-Lot, en karaktär som efterliknade Monty Python Knights of The Holy Grail. Sir Can-A-Lot presenterades på omslaget till Spam-reklambehållare under hela 2012.

Internet-spamEn härlig middag med sallad, tomat, spam, spam, spam och spam.

Skräppostfilter Stoppa skräppost, skräppost och skräppost

Det fanns en tid då en dag inte skulle gå utan att en nigeriansk prins når ut för hjälp, eller ett företag som sände sin önskan att förstora peniser över hela världen.

I takt med att skräppost ökade ökade också skräppostfilternas kvalitet. Men det är fortfarande där, gömmer sig i de aldrig regionerna i din inkorg. Gå och kolla din skräppostmapp just nu. Du kan fortfarande få dessa läkemedelsmedicineringar direkt till din dörr om du vill (snälla gör det inte).

Hur skräppostfilter stoppar skräppost, skräppost och skräppost och stoppar skräppost

Sedan skapandet 2004 har Gmail varit branschledande när det gäller att blockera oönskade meddelanden från att visas i inkorgen.

Det finns mer åt det, men den största faktorn för skräppostfiltrering är de användare som rapporterar skräppost. När en person markerar ett meddelande som skräppost, lär Google-systemet snabbt att börja blockera liknande meddelanden. Ju mer spam Gmail-användare markerar, desto smartare blir detektionssystemet.

Låt oss höra det från den stora G själva.

Skräppost på webbplatser, skräppost, skräppost i kommentarer och skräppost

Några användbara WordPress-plugins kommer att filtrera bort skräppost. Akismet är branschledande, men WangGuard och AntiSpam Bee är också utmärkta.

Om du inte får många kommentarer är din säkraste satsning att godkänna dem alla innan de visas på din webbplats. Men leta efter allt som nämner en annan webbplats, eller sådana som innehåller en länk, eftersom dessa troligen är skräppost, även om meddelandet är trevligt.

Skräppost, skräppost, skräppost, skräppost, skräppost, skräppost, skräppost, skräppost, skräppost, skräppost, skräppost, skräppost, skräppost och skräppost är här för att stanna

Även om det vanligtvis är inlåst i webbenas mörka mage, är spam lika kraftfull och ofta som någonsin. Tyvärr kan vi inte stoppa det. Men oroa sig inte, auto-spamfilter gör ett bra jobb, och det finns några utmärkta resurser tillgängliga online.

Håll utkik efter skräppost, men om vissa går igenom är det inte världens slut. Kom bara ihåg de gyllene reglerna:

  • Om du inte deltog i ett lotteri i Spanien vann du inte det
  • Ingen nigeriansk prins behöver någonsin din hjälp
  • Använd inte Western Union för att skicka pengar till en främling. NÅGONSIN. FÖR NÅGON SKÄL!
  • Om du vill ha en penisförstoring, se en läkare
  • Om du vill ha viagra, se en läkare.
  • Om du vill ha någon medicin överhuvudtaget, SE EN LÄKARE!

Vilken är den bästa / värsta skräppost som du någonsin har fått? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Bild: rookman48 / Insättningsfoton
Spam, spam, spam: yasuhiro / Dollar Photo Club

Hur skräppost blev internet-spam, via forum-spam och e-post spam. Spam.
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.