Hur du kan förlora allt med Bitcoin

[ware_item id=33][/ware_item]

Hur man tappar Bitcoin


Med värdet av cryptocururrency som skyrocket in i intervallet 100 miljarder dollar, är det lätt att smittas av den största "digitala guldruschen" sedan dot com-bubblan. Men medan alla med en halv hjärna och en smartphone verkar tjäna massor av pengar kan det vara dags att påminna oss själva om att det är lika lätt att förlora allt på en dålig investering.

Här är några av de saker du bör undvika:

Du kan bli hackad och förlora all din Bitcoin

Det vanligaste sättet att bli hackat är genom phishing-länkar. Du kan få e-postmeddelanden eller privata meddelanden på Twitter, Telegram eller Slack som ber dig "snabbt uppdatera ditt konto" eller logga in via Coinbase eller ditt e-postkonto för att "kräva ett pris."

Utrustad med dina detaljer kommer angriparen att försöka logga in på alla populära cryptocurrency-utbyten eller plånböcker som du kanske använder eller kan använda din e-post för att återställa lösenorden på dina konton.

Andra former av hacking liknar social teknik, lura dig att skicka pengar till fel plånbok eller hjälpa en "vän i nöd."

Så här håller du dig säker:

 • Håll din dator uppdaterad
 • Var försiktig med den programvara du laddar ner, särskilt Bitcoin plånböcker
 • Skaffa dig en lösenordshanterare
 • Aktivera tvåfaktorautentisering på alla dina konton
 • Lär dig mer om socialteknik
 • Förvara dina Bitcoins säkert i kylförvaring

Om du glömmer ditt reservfrö kan du förlora all din Bitcoin

Det överlägset vanligaste sättet att förlora Bitcoins beror inte på hacking. I stället är det mycket vanligare att människor ställer in en plånbok, köper lite Bitcoin eller accepterar den som betalning och sedan senare tappar åtkomst till den - antingen för att deras telefon brast, förlorades eller stulits, eller så återställdes den helt enkelt till fabriken inställningar.

Varje Bitcoin plånbok som är värd att använda på både Android och iPhone ger dig möjligheten att säkerhetskopiera din plånbok med en 12 eller 13-ordig säkerhetsfras. Om du inte redan har skrivit ner den här säkerhetskopieringsfrasen, gör det nu! Gå in i din app, titta på din fras och skriv ner det på ett papper. Kopiera och klistra inte in det någonstans, och lägg inte in det på något online-konto eller molnlagringstjänst - lägg det på papper för att skydda det från hacking.

Du kan byta bort all din Bitcoin

Med alla upp- och nedgångar och skarpa gungor på cryptocurrency-marknaderna kan de verka som en guldgruva för handlare. Men precis som med guldgruvor, är det bara ett fåtal som tjänar pengar på det, och de få är sannolikt de som säljer verktygen för gruvdrift snarare än de som handlar med valutorna själva.

Tänk på att medan marknaderna är på väg upp, tjänar nästan alla pengar, oavsett vilken handelsstrategi de har. Det är emellertid svårt att slå marknaden, och på vägen ner förlorar alla pengar (utom för börserna).

En giltig strategi kan vara att köpa och sälja Bitcoins på en börs och sedan sälja dem vid en markering över disk till personer som inte har tillgång till ett Bitcoin-utbyte. Detta medför dock betydande bedrägerisker, och du måste noggrant studera lagarna i ditt land, eftersom du kan ha en skyldighet att samla in personlig information om de personer du handlar med eller till och med registrera dig som utländsk valuta.

På lång sikt är den dominerande strategin att köpa och hålla, och inte försöka slå marknaden. Det finns inget lagligt investerares skydd i Bitcoin, och de flesta börser finns i ett lagligt grått område där lagarna på aktiemarknader och råvarumarknader inte gäller. Prismanipulation och trickery finns överallt.

 • Förvara dina Bitcoins i en plånbok som du exklusivt kontrollerar och aldrig på ett utbyte
 • Köp och sälj när du måste, men försök inte att marknadsföra tiden om du inte har en betydande utbildning i att handla volatila och riskfyllda tillgångar

Du kan tappa din Bitcoin i en bluff

Vanligtvis verkar ”diversifiering” som ganska solid investeringsråd. Lägg aldrig alla dina pengar i en aktie eller till och med en bransch.

Vi får höra att sprida våra besparingar runt och låta dem växa, vilket fungerar bra på reglerade marknader, där du kan investera i indexfonder, trackers eller sprida dig själv runt populära index. Du kan lita på att tillsynsmyndigheten (för det mesta) bara listar lager av företag som bedriver verkliga affärer, har blivit kontrollerade och godkända för notering. Där något listas är också ett riktmärke för rykte för aktien, obligationen eller annan säkerhet.

I kryptovärlden kan vem som helst skapa ett cryptocurrency eller starta ett "Initial Coin Offering" (ICO), och många bedragare använder det till sin fördel. De investerar mycket pengar i reklam och hävdar att de bygger ”nästa stora sak” och lovar hög avkastning.

 • Se till att du förstår produkten du köper, inklusive dess teknik, ekonomi, grundläggande team och regleringen kring den
 • Använd produkten du investerade i. Fungerar den? Har det buggar? Är det användbart för dig?
 • Var försiktig med stora anspråk och löften om avkastning
 • Vad händer om investeringen slutligen misslyckas? Förlorar du alla dina pengar? Kommer du ekonomiskt att vara okej? Kommer du att kunna betala alla dina räkningar?
 • Håll dig frisk, hålla Bitcoin-lösningsmedel

  Kryptokurser är fortfarande nya och under utveckling. Det är den vilda västertiden i en ny ekonomitid, vilket innebär stora möjligheter och betydande risker. Det är viktigare än vanligt att vara vaken, paranoid och misstänksam.

  • Säkra dina Bitcoins
  • Säkra din dator
  • Håll ett svalt huvud
  • Håll tålamod
  • Var konservativ i dina investeringar
  • Ta inte investeringsråd från VPN-företag för allvarligt
  Hur du kan förlora allt med Bitcoin
  admin Author
  Sorry! The Author has not filled his profile.