Hur banker eller regeringar skulle kunna torka ut Bitcoin från planeten

[ware_item id=33][/ware_item]

Hur mycket skulle det kosta att göra Bitcoin värdelös?Hur banker eller regeringar skulle kunna torka ut Bitcoin från planeten.


Ladda ner Lexies Bitcoin ebok gratis!

Dess förespråkare marknadsför Bitcoin som ett decentraliserat nätverk som inte kan kontrolleras av någon. Faktum är att cryptocurrency-experimentet som nu uppskattas till mer än 70 miljarder US-dollar är nära omöjligt att stänga av - till och med dess användare vet inte hur man stänger av det.

Vissa uppenbara saker kan naturligtvis stoppa Bitcoin. Men de väcker ofta fler komplikationer och är själva mycket komplicerade.

Vill du bara ha en sammanfattning? Tl; dr

Vad kan en organisation göra för att göra Bitcoin värdelös?

Stäng av internet

Hur stänger man av internet? Bortsett från det stora samarbete som detta skulle kräva av privata enheter och regeringar, vet vi inte hur vi stänger av internet. Nätverket var delvis utformat för att fortsätta även efter en kärnkraftsattack, och det har inte en dödsbrytare av design. Internet är också i sig mycket motståndskraftigt mot attacker, och information skulle bara ruttas runt varje del som vi stänger av.

Även om betydande delar av internet stängdes av eller skadades, kan Bitcoin: s bandbreddskrav (för närvarande 1 MB per tio minuter minst) vara tillräckligt små för att sända över radiovågor, eller telefonsystemet framgångsrikt.

På det hela taget, skulle någon organisation verkligen vilja stänga av internet? Internet har många andra användningsområden, som att skicka kattfoton. De ekonomiska skadorna från att stänga av internet skulle vara gigantiska och det skulle mycket troligt till och med kosta liv.

Förstör alla noder och gruvarbetare

Bitcoin-nätverket består av individer, grupper och organisationer som kör Bitcoin-programvaran på sina bärbara datorer, telefoner och till och med Raspberry Pis. Några av dessa deltagare driver också dedikerade datorchips, kallad Bitcoin gruvarbetare, för att utbyta el till Bitcoins. I ett slags digitalt lotteri kan de som gör nätverket säkrare genom att delta i det få bitcoins.

Medan vissa av dessa Bitcoin gruvarbetare och nodoperatörer är mycket synliga, kommer de inte att vara intresserade av att stänga av sina system frivilligt. Det kan vara möjligt att ta tag i eller förstöra vissa gruvarbetare eller nodoperatörer, men detta kommer bara att göra gruvdrift mer lönsamt för dem som driver hemligt.

Som ett svar kommer Bitcoin-gruvdrift att gå under jorden och noder gömmer sig bakom VPN: er och Tor-nätverket. Så länge det finns pengar att göra i Bitcoin-gruvdrift riskerar människor sin frihet att delta. Till exempel förblir Bitcoin-gruvdrift attraktiv i Venezuela, där Bitcoin är olagligt.

Gör Bitcoin olagligt

Om en stat skulle göra Bitcoin olagligt, skulle det bli mycket svårare för människor att köpa Bitcoin gruvarbetare, byta Bitcoins till papperspengar eller acceptera det som betalningar i en butik.

Men som i världen av online-läkemedelsmarknader (som också till viss del drivs av Bitcoin) är människor mycket villiga att bryta lagen för vissa vinster, och den pseudonyma karaktären av Bitcoin kommer att göra det svårt att spåra dess handlare, ägare och användare.

Min tomma Bitcoin-block

Det enda garanterade sättet att stoppa Bitcoin och göra det värdelöst är att själv delta i nätverket och störa det inifrån.

Det är en del av Bitcoin's anarkistiska natur att vem som helst kan delta i systemet anonymt, så länge de överensstämmer med reglerna i Bitcoin-programvaran. Till exempel säger ingen regel att block måste fyllas med transaktioner för att vara giltiga, så en gruvarbetare kan teoretiskt bara bryta tomma block.

Om alla block var tomma, kunde ingen handla om Bitcoin Blockchain, och utan förmågan att skicka pengar skulle det bli värdelöst.

Med bara 10% av den globala Bitcoin datorkraften skulle en organisation kunna bromsa Bitcoin-nätverket avsevärt. När den onda operationen expanderar kommer den så småningom att nå 50% av den totala hasskraften, vilket gör att de kan hålla ALLA blocken tomma.

Bitcoin-noder accepterar den längsta giltiga blockchainen som giltig, så om en grupp har mer än 50% av den totala hashingkraften kan de så småningom skapa en kedja längre än de andra, ärliga gruvarbetare, som föredrar att fylla sina block med transaktioner.

Bitcoin grundare, den pseudonyma Satoshi Nakamoto, förklarar:

”Loppet mellan den ärliga kedjan och en angriparkedja kan karakteriseras som en Binomial Random Walk. Framgångshändelsen är den ärliga kedjan som utökas med ett block, ökar ledningen med +1, och misslyckningshändelsen är angriparens kedja som förlängs med ett block, vilket minskar gapet med -1. "

Hur banker eller regeringar skulle kunna torka ut Bitcoin från planeten

Med allt detta i åtanke, så här förstör du Bitcoin:

Steg 1: Köp massor av Bitcoin gruvarbetare

För närvarande har Bitcoin-nätverket en total hasskraft på cirka 5,7 Exahash per sekund. Det är 5,7 x 10 ^ 18 Hash varje sekund. Den senaste modellen för en modern Bitcoin gruvarbetare, som Antminer S9, producerar cirka 14 Terrahash per sekund, eller 14 x 10 ^ 12.

Det betyder att det finns ungefär motsvarande 400 000 Antminer S9: er som idag är i drift på hela marknaden, vilket till 1099 US $ vardera skulle kosta cirka 447 miljoner US $.

För att få 50% av den totala datorkraften, måste du lägga till den totala världens datorkraft i nätverket. När fler gruvarbetare ansluter sig till nätverket blir det svårare för alla att bryta. Om priset på Bitcoin inte stiger kommer det att bli olönsamt för andra att bryta, och du skulle inte behöva försöka lika hårt för att ta över 50% av det totala nätverket. Du kanske också kan bygga gruvarbetare för billigare än vad de säljer för online, men marginalerna är inte enorma.

En organisation bör förvänta sig att investera runt 350-400 miljoner dollar för att få attacken igång.

Steg 2: Kör alla gruvarbetare

En Antminer S9 förbrukar 1372 W, så 400 000 Antminers förbrukar 548 800 kW. Per timme är det 548 800 kWh (4 800 GWh per år). I perspektiv genererar världens största kärnkraftverk, Bruce Nuclear Power Station i Ontario, Kanada, cirka 47 000 GWh på ett år.

Bitcoin kraftförbrukning på 550 MW är ungefär 1/10 av den i en stad som San Francisco. Så Bitcoin är fortfarande tillräckligt liten för att en grupp kan skaffa el för Bitcoin-attacken på den öppna marknaden.

Förutsatt att angriparen valde den billigaste strömförsörjningen som finns, skulle det kosta cirka 0,04-0,06 US $ per kWh, vilket betyder ~ 22 000-33 000 US $ per timme för el, eller ungefär 192 miljoner dollar per år—Just att hålla Bitcoin-block tomma.

När kommer de pågående kraftkostnaderna att stanna?

När de andra gruvarbetarna långsamt försvinner kan den dagliga elförbrukningen minska bit för bit. Det är oklart hur länge andra skulle vara villiga att hålla ut - kanske en månad räcker, men det kan ta ett år eller längre. I en ytterligare ökning av utgifterna kan angriparen till och med behöva köpa fler gruvarbetare och spendera mer på el för att hålla en attack igång.

En angripare hoppades att andra gruvarbetare snabbt skulle glida till insolvens. Det skulle vara svårt att få tillbaka pengar på gruvarbetarna, eftersom de bara kan bryta Bitcoin (och Bitcoin är nu dött) och därför inte har något återförsäljningsvärde.

Vem kan finansiera en Bitcoin-attack?

Bitcoin är en tillgång på 70 miljarder US dollar, med nära 1 miljard dollar i världen på en dag. En organisation kan försöka få tillbaka några av investeringarna genom att kortsluta Bitcoin i rätt ögonblick, eftersom det oundvikligen kommer att förlora mycket av sitt värde under de första veckorna av en attack.

Stora banker har ett marknadsvärde på cirka 340 miljarder US-dollar (JP Morgan Chase), 95 miljarder US-dollar (Mitsubishi UFJ) eller 145 miljarder US-dollar (HSBC). Mellan dem kan de kunna samla in tillräckligt med pengar för att finansiera en Bitcoin-attack, även om en halv miljard skulle vara svårt för dem att svälja (och motivera för sina aktieägare).

Men om en regering eller parti av regeringar vill ta ner Bitcoin, skulle det sannolikt vara relativt enkelt för dem att kräva medel från skattebetalaren. Och det totala beloppet som behövs skulle förmodligen vara jämförbart med bara en tusendel av den årliga amerikanska försvarsbudgeten.

Hur kan en Bitcoin-attack stoppas?

Det finns några saker som Bitcoin-gemenskapen kan göra för att stoppa en attack och rädda Bitcoin. Till att börja med kan de kräva att gruvarbetare inkluderar transaktioner i varje block, på vilket en angripare kan svara genom att lägga till meningslösa transaktioner mellan sina Bitcoins.

Så småningom skulle Bitcoin-utvecklarna ändra bevisbearbetningsalgoritmen för Bitcoin och göra angripare (och alla andras) Bitcoin gruvarbetare värdelösa. Andra gruvarbetare skulle snabbt ta plats och fler investeringar skulle behövas för att fortsätta attacken.

Tl; dr

Det bästa sättet att göra Bitcoin värdelös är att gruva tomma block och göra det omöjligt för någon att göra överföringar, vilket skulle göra Bitcoins värdelös.

Det skulle kostar ungefär 350-400 miljoner US dollar på förhand för att producera tillräckligt med Bitcoin gruvarbetare och cirka 16 miljoner per månad för att göra Bitcoin värdelös. En angripare kan kanske göra något av det genom att förkorta marknaden, men även för en stor bank kommer detta att vara svårt att höja.

Gemenskapen skulle ha några knep i ärmarna för att göra en attack värdelös, vilket skulle kräva ytterligare investeringar för att hålla den igång.

Hur banker eller regeringar skulle kunna torka ut Bitcoin från planeten
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.