Girl Scouts är vår nästa våg av cybersäkerhetsexperter

[ware_item id=33][/ware_item]

flicka speider logotyp på ett moln med en grön bakgrund


Vet du vilka märken Girl Scouts samlar i dag? Det är inte bara Hiker, Making Friends och Cookie CEO längre. Med ett starkt fokus på STEM (vetenskap, teknik, teknik och matematik), en nu kärna flickascouter för lärande som debuterade 2012, finns det nu initiativ som syftar till att engagera flickor i teknik och programmering tidigt i deras liv. Och vad är nytt för GSUSA 2018? Cybersecuritys snabba tillväxtfält.

Girl Scouts nya fokus på vetenskap och teknik

Under 2017 släppte Girl Scouts ackumulativa märken inom STEM-spår (Engineering: Think Like an Engineer, and Computer Science: Think Like a Programmer) i samarbete med Code.org, SciStarter och andra auktoritativa företag.

I år sparkar de STEM-grenen upp ett hack med inte mindre än 18 nya Cybersecurity-märken som ska rullas ut, med början i september 2018. Cybersecurity-märken och motsvarande spår utvecklades i samarbete med Palo Alto Networks, en global cybersecurity-ledare.

De nya Cybersecurity-märkena markerar ett initiativ som leddes av Sylvia Acevedo, en raketforskare och VD för Girl Scouts USA. Med kvinnor som bara utgör 11% av cybersecurity-proffs i världen, Acevedo vill vända denna siffra.

I en intervju med NBC News förklarar Acevedo att programmet är utformat för att scouter ska "ta på sig det växande hotet om dataintrång, hacking och identitetsstöld", och att flickor i dag verkligen är intresserade av "Skydda deras identitet online, hur man skyddar sig när de surfar, hur man skyddar sina datorer, deras familjenätverk från att bli hackade."

För närvarande testar flickor programmet innan det släpps över hela landet. Med en av de 9-åringarna som för närvarande deltar, "Att hjälpa människor att vara säkra är typ av vad Tjejspegare gör!"

Cybersecurity-märken markerar en ny framtid för Girl Scouts

De nya Cybersecurity-märkena kommer att stå bredvid nuvarande tekniska märken inklusive Netiquette, Webbplatsdesigner och programmeringsroboter (visas ovan), såväl som datorexpert, uppfinnare och underhållningsteknologi för att få flickor att anpassa sig för sina tekniska förankrade framtider.

Det kommer att bli spännande att se dessa flickor bli våra cyberförsvarare

- Rinki Sethi, Palo Alto Networks, Girl Scouts Cybersecurity Program Designer

Girl Scouts uppdrag är att släppa loss den inre G.I.R.L. (som Go-getter, Innovator, Risk-taker och Leader) av dess medlemmar, och de pratar inte bara pratstunden. Deras banrekord är imponerande, med alla tre kvinnliga före detta statssekreterare en gång Girl Scouts, och 73% av kvinnliga senatorer i USA som tidigare bär Girl Scout moniker.

Det dedikerade cybersecurity-spåret i Girl Scouts hoppas kunna forma nästa generation cybersecurity-experter - ett spännande förslag.

Framtiden för online-säkerhet och integritet

Här på ExpressVPN vill vi också delta i samhällsinitiativ med fokus på säkerhet och integritet. För närvarande är applikationer för vår 2018 ExpressVPN Future of Privacy Scholarship öppna. Med chansen att få ett häftigt 5 000 $ kontantpris och se ditt arbete visas på flera kommunikationsplattformar, är detta en möjlighet för studenter att engagera sig fullt ut i online-integritetsdebatten.

Vi uppmuntrar alla - Girl Scouts, privacy-entusiaster, opinionsbildare och spirande journalister - att ansöka.

Skriv en impassionerad, informerad, upplysande bit direkt:

"Om du hade de kombinerade krafterna från alla världens ledare, vad skulle då vara din tioåriga plan för att säkerställa att nästa generation har rätt till integritet?"

Om du tycker att du har ett bra svar, kolla in vår stipendiesida för mer information. Ansökningar stängs 31 augusti 2018.

Girl Scouts är vår nästa våg av cybersäkerhetsexperter
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.