Fyra sätt CIA kan hacka dig just nu

[ware_item id=33][/ware_item]

En illustrerad man i en dikerock granskar internet.


För fem år sedan avslöjade Edward Snowden att NSA samlar omfattande information om medborgare över hela världen. Det är nu tydligt att integriteten inte längre är en rättighet vi kan ta för givet.

Dessutom betonar den senaste informationen som delas av WikiLeaks kring CIA-hacking och spionering ett kyligt faktum: Du kan spionera på när som helst. Även om brottsbekämpning bör lära sig att älska kryptering är det tydligt att CIA är inställd på spionering och hacking av intressanta mål.

Här är fyra sätt som CIA-hackarna kan rikta in sig mot dig, var du än är.

1. Smartphone hacking: Förvandla din smartphone till ett fel

CIA: s mobila enheter har riktat smarttelefoner som ett sätt att spionera på intetanande användare. Oavsett om du är en iPhone eller en Android-användare, har CIA utvecklat exploater som kan komma åt text- och ljudkommunikation direkt på din telefon innan de krypteras av din favoritchatt-app.

Dessutom kan hackade telefoner instrueras att vidarebefordra din plats och aktivera sina kameror och mikrofoner, vilket omöjligt förvandlar din telefon till ett CIA-fel.

2. Smart TV-spionering: Spionera genom din TV

Vi är alla vana vid att titta på människor på TV. Tyvärr kan CIA nu se dig igenom din. Enligt WikiLeaks har CIA utvecklat ett program som heter Weeping Angel, som kan placera en smart TV i ett övervakningsläge. Under en Weeping Angel-attack kommer TV: n att visas, men den spelar hemligt ljud och skickar det till CIA-servrar.

3. Datorhackning: Infektera din dator med NSA-teknik

Malware används inte bara av avskräckta brottslingar som vill få ut pengar från dig. WikiLeaks rapporterade en betydande ansträngning från CIA för att infektera och kontrollera datorer, vilket kan förstöra CD-skivor, DVD-skivor och USB-stick. Vidare rapporterar WikiLeaks att CIA har utvecklat kapacitet för att inte bara infiltrera system utan att förbli oupptäckt i infekterade enheter.

4. Carjacking: Kontrollera din bil på vägen

Sällan kan CIA påstås hacka kontrollsystemen för moderna fordon. Detta låter dem inte bara veta var du är och vart du ska, utan det ger dem möjlighet att utföra nästan oupptäckbara mord.

Hur du skyddar dig mot CIA-spionering och hacking

Sanningen är att CIA och andra underrättelsebyråer runt om i världen utökar ansträngningarna för att övervaka och störa upplevda mål av intresse. För att skydda dig från CIA: s hacking:

  1. Uppdatera ofta säkerhetsinställningarna för dina enheter
  2. Använd inte okrypterade kommunikationsverktyg / enheter
  3. Lämna aldrig dina enheter utan tillsyn
  4. Följ dessa tips för sekretess på internet

Kom ihåg: Oavsett vad CIA och andra övervakningsgrupper väljer att göra, kvarstår kraften att vara anonym kvar hos dig.

Fyra sätt CIA kan hacka dig just nu
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.