ExpressVPN granskar de 3 bästa Bitcoin plånböckerna för iOS

[ware_item id=33][/ware_item]

bäst Bitcoin-plånbok-ios


* Letar du efter de bästa Bitcoin plånböckerna för Android? Klicka här.*

Så sent som 2014 fanns det bara en Bitcoin plånbok för iOS - men då blev det förbjudet.

Bitcoin-användare kunde inte hålla och spendera Bitcoins med sina iPhones på ett säkert och lagligt sätt, trots att den mest populära plånboken laddades ner 120 000 gånger innan den förbjöds.

I protest mot förbudet undertecknade över 6 000 personer en framställning på Change.org, medan andra lovade att förstöra sina iPhones, med en användare på reddit till och med lovande en gratis Google Nexus till alla som publicerade en video av sig själva som krossade sin iPhone.

Det är anmärkningsvärt att Reddit-inlägget fick över 2500 kommentarer, men togs senare bort från r / all av okända skäl.

Det finns nu gott om val av Bitcoin-plånbok för iOS-användare

Idag hittade ExpressVPN över 30 Bitcoin plånböcker i Apple AppStore, bara genom att snabbt titta igenom en sökning efter 'Bitcoin Wallet.' Även om inte alla plånböcker är på samma nivå; vissa är mer centraliserade än andra, vilket gör dem sårbara för DDoS-attacker. Även om dina medel inte riskeras av en DDoS kan du eventuellt stängas av ditt konto under attackens varaktighet, vilket är oerhört frustrerande.

Det är viktigt att säkra din Bitcoin och hur en plånbok hanterar krypteringen av dina nycklar är viktigt. Vissa plånböcker är värd för dina krypterade nycklar på en server, medan andra lagrar dem på din telefon. Det är betydligt säkrare att hålla nycklarna till dina pengar på din telefon och aldrig låta dem lämna din enhet, men detta gör en säkerhetskopieringsprocedur nödvändig om din telefon går vilse eller skadas.

Dessa är ExpressVPNs favorit Bitcoin plånböcker för iOS.

Breadwallet - Open Source och Great UI

Breadwallets huvudsakliga fördel ligger i att vara en fristående plånbok för förenklad betalningsverifiering (SPV). Detta betyder att det inte finns någon Breadwallet-server, bara appen. Appen ansluts direkt till Bitcoin-nätverket för att hämta dina saldon och sända dina transaktioner.

Breadwallet har garanterat 100% drifttid, precis som Bitcoin-nätverket.

Nycklar förvaras bara på mobiltelefonen, så du måste se till att de säkerhetskopieras ordentligt. Men så länge du inte har förankrat din iPhone, och den är säkrad med ett tillräckligt bra lösenord (ExpressVPN rekommenderar sex siffror), har du en mycket låg risk att hacka.

Det kan vara svårt att hålla säker säkerhetskopiering. Breadwallet ger dig en reservfras som består av 13 engelska ord och alla som har tillgång till dessa ord kan få tag på dina Bitcoins, så du måste lagra dem noggrant. Du får under inga omständigheter göra en skärmdump av dessa ord eller kopiera dem till något elektroniskt dokument såvida det inte är mycket bra krypterat. Din lösenordshanterare kan vara ett bra ställe, men annars är det förmodligen säkrast att bara skriva ner dem för hand (skriv aldrig ut dem) och förvara papperet någonstans säkert, till exempel i ett värdeskåp eller på en hemlig plats.

Breadwallet beräknar automatiskt den nödvändiga nätverksavgiften och tillåter dig inte att ändra den. Eftersom Bitcoin-avgifter har blivit ganska betydande under de senaste månaderna, slits ExpressVPN mellan att inte vilja betala för mycket, men att veta om underbetalning kan leda till att transaktioner fastnar i limbo under några timmar eller till och med dagar. I ExpressVPN: s test verkade cirka 0,03 USD - 0,05 per transaktion tillräckligt för att se betalningar bekräftade inom några kvarter, även om avgifter (som rekommenderas av Breadwallet) har spikat till så mycket som $ 0,50. Detta är inte Breadwallet's fel, i själva verket verkar deras avgiftsberäkning vara mycket sofistikerad.

Breadwallet för- och nackdelar

 • Öppen källkod plånbok med stor användbarhet och enkelt användargränssnitt
 • 100% drifttid och enkel säkerhetskopieringsmekanism
 • Pålitlig avgiftsberäkning, men inga extra funktioner
 • Nämnar alla värden i bitar (en miljondel av en Bitcoin), vilket kan vara bra, men också förvirrande
 • Inga anmälningar om inkommande medel

expressvpn-breadwallet

Copay - massor av funktioner

Copay byggdes av Bitcoin-betalningsprocessorn Bitpay och lånar sitt namn från en försäkringsperiod. En återbetalning beskriver vanligtvis processen hos en försäkrad patient som täcker en del av betalningarna för receptbelagda läkemedel eller medicinsk behandling.

Enligt Bitpays villkor är en återbetalning en betalning som har avslutats av flera parter. Du kan till exempel skapa en sådan adress för att säkra din organisations donationer, vilket är vad Qubes-projektet gör.

Copay är den överlägset mest användarvänliga plånbok för flersignaturer där ute och förtjänar därför hög beröm.

Med Copay kan du skapa sådana multi-signatur plånböcker för upp till sex copayers. Dessa copayers behöver inte vara separata individer, du kan till exempel skapa en plånbok med tre copayers som kräver två signaturer per transaktion (kallas en 2-av-3-transaktion).

En copayer kan vara en telefon i händerna på en chef för din organisation, men det kan också vara din telefon, din dator eller till och med en säkerhetskopia. Varje gång en transaktion genomförs måste den bekräftas med två olika metoder, precis som tvåfaktorautentisering. Detta säkerställer att även om din dator eller telefon hackades, kan en angripare inte stjäla pengarna. De skulle behöva hacka båda enheterna samtidigt, utan tvekan mycket svårare.

Tyvärr lägger sådana flersignaturtransaktioner en tyngre belastning på Bitcoin blockchain, vilket innebär att de är betydligt dyrare än vanliga transaktioner. En 2-av-3-transaktion, till exempel, är ungefär två till tre gånger så dyr som en normal transaktion.

Ett annat plus av Copay är mängden funktioner den stöder. Du kan ha många plånböcker samtidigt och ge dem olika namn och färger. Du kan också ändra URL-adressen för plånbokstjänsten, vilket är bra om du vill köra ditt eget system - något ett företag kanske vill göra för att minska deras beroende av Bitpay. Du kan lägga till en e-postadress för att få meddelanden om plånböcker, eller ställa in ytterligare "utgiftslösenord" för varje plånbok.

Copay levereras också med integrationer för Ledger och Trezor hårdvara plånböcker.

Copay-för- och nackdelar

 • Högdrivna, lättanvända plånbok med flera signaturer
 • Massor av funktioner
 • Beror på en centraliserad server för nyckelhantering - riskabelt för avbrott. Skickar aviseringar för inkommande medel.

copay-bitcoin-plånbok

Luxstack - fantastiska integrerade alternativ

ExpressVPN förstår inte riktigt varför den här plånboken ger möjlighet att lägga till en profilbild, men den ger en plånbok en personlig personlig touch åtminstone.

Luxstack-plånboken är mager och enkel att navigera, och förmodligen har ingen annan plånbok att du kan börja göra transaktioner snabbare.

Säkerhetskopieringsprocessen fungerar på samma sätt som de andra plånböckerna men erbjuder ett annat sätt att skapa ett krypterat frö, även om det inte är så smidigt som det i Copays eller Breadwallets system.

För att säkerhetskopiera din plånbok har du möjlighet att ange telefonens lösenord och sedan välja ett nytt lösenord bara för återställningsfröet. Detta kan sedan kopieras och klistras in i din krypterade säkerhetskopia och sparas var som helst.

Eftersom säkerhetskopieringen av plånboken bara är säkrad med ett fyrsiffrigt lösenord med den här metoden, kommer den förmodligen inte att motstå en brute-force-attack, så ExpressVPN rekommenderar att du bara lägger det i din lösenordshanterare, eller inte använder den här funktionen alls.

Användbara funktioner inkluderar att kunna se Bitcoin-marknader från appen och support för Apple Watch.

Appen använder en fast avgift (100 bitar) för en transaktion, som ibland kan vara för mycket, eller under perioder med hög efterfrågan på Bitcoin-transaktioner, för lite, vilket leder till förseningar och förvirring.

För- och nackdelar med Luxstack:

 • Stöder Apple Watch
 • Integrerade alternativ för att titta på marknader
 • Förvirrande alternativ för säkerhetskopiering. Bättre hålla sig till att skriva ner säkerhetskopian på ett papper!

luxstack-review

Breadwallet är ExpressVPNs favorit Bitcoin plånbok för iOS

Breadwallet är ExpressVPN: s tydliga favorit. Appen känns otroligt snygg, är enkel att använda och får alltid rätt avgifter.

Bitpays Copay har vänt den komplicerade processen att göra flersignatur-plånböcker enkla att använda. Om du har pengar för en organisation bör detta vara ditt val 1, även om det är mer centraliserat än de andra.

Om du är handlare eller äger en Apple Watch kommer Luxstack förmodligen att vara ditt första val.

Alla kartläggade ExpressVPN-plånböcker ger en annan adress varje gång du gör en transaktion. Det här är bra för integriteten, men gör överlägset inte dina transaktioner anonyma. Om du behöver en hög grad av integritet eller anonymitet, kolla ExpressVPN's Guide to Bitcoin Anonymity.

Bild: gn8 / Insättningsfoton

ExpressVPN granskar de 3 bästa Bitcoin plånböckerna för iOS
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.