ExpressVPN: Bättre integritet och säkerhet med branschledande DNS-läckskydd

[ware_item id=33][/ware_item]

ExpressVPN: Bättre integritet


Ibland kan en VPN inte skydda din enhets DNS-frågor (Domain Name System) även om resten av din trafik är skyddad av VPN-tunneln. Sådana DNS-läckor kan äventyra din integritet och säkerhet genom att låta obehöriga enheter, som din ISP eller DNS-leverantör, se vilka webbplatser du besöker och appar du använder, även när din VPN verkar vara på.

Det är därför ExpressVPN tar sådana läckor mycket på allvar. Vi lägger ner mycket tid på att undersöka komplexa scenarier där din DNS kan läcka - och komma med korrigeringar. Vårt mål är att skydda dig från DNS-läckor under alla tänkbara omständigheter - och för ExpressVPN att höja integritets- och säkerhetsstandarder i VPN-branschen.

Vårt tekniklag identifierade och fixade nyligen en viss klass av DNS-läckor som kan uppstå när du byter nätverksanslutningar (till exempel när din anslutning ändras från Ethernet till Wi-Fi). Vår forskning indikerar att denna typ av läckage finns bland de flesta stora VPN-tjänster på marknaden. I det här blogginlägget förklarar vi tre saker: frågan, hur man reproducerar det och hur man testar själv.

Läckagescenario: DNS läcker vid växling mellan Wi-Fi och Ethernet

DNS läcker när du byter mellan Wi-FI och Ethernet

Tänk på följande vanliga situation:

 • Du är hemma med din bärbara dator och är ansluten till Wi-Fi
 • Du ansluter till din VPN-applikation
 • När du har bläddrat under en tid får du ett viktigt arbetsmail
 • Du går till ditt hemmakontor och ansluter din bärbara dator till en Ethernet-kabel

I många fall visade våra tester att det var möjligt att generera en DNS-läcka i detta scenario. Med den senaste versionen av ExpressVPN för Mac och Windows har vi säkerställt att din integritet bibehålls och du kan vara säker på att det inte finns någon läcka under dessa omständigheter.

Hur kan jag testa denna läcka för mig själv?

Om du vill se om du är sårbar för den här läckan kan du testa själv.

 • Se till att din Ethernet-kabel är ansluten
 • Se till att du är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk
 • Anslut till din VPN-applikation
 • Använd ExpressVPNs DNS-läckertestare eller en tredje parts testare
 • Du bör bara se en DNS-server listad (figur 1)
 • Om du använder ExpressVPN kommer våra testare också att säga att det är en erkänd server hos oss (figur 2)
 • Anslut din Ethernet-kabel
 • Uppdatera sidan om DNS-läckage - Om du läcker DNS kommer du nu att se en annan lista med DNS-servrar

Detta test ska fungera oavsett din VPN-leverantör.

Figur 1:
Testa din anslutning för DNS-läckor

Figur 2:
Test för DNS-läckor

Hur DNS-läckor undergräver din integritet och din säkerhet

Domain Name System (DNS) är grundläggande för internet. Varje gång du besöker en webbplats använder du DNS för att se till att du ansluter till rätt server. Tyvärr betyder detta också att alla som ser dina DNS-förfrågningar har en post över alla webbplatser du besöker. Det är därför det är viktigt för din integritet och säkerhet att använda ett privat DNS-nollkännedom och att se till att din VPN förhindrar DNS-läckor.

ExpressVPNs fokus på att tillhandahålla pålitliga, läckfria VPN-tjänster

Vi vet att när du använder ExpressVPN litar du på oss - och det är därför vi arbetar mycket hårt för att upprätthålla det. I praktiken innebär detta att vi kontinuerligt uppdaterar våra produkter för att stanna i spetsen för hastighet, säkerhet och vaksamhet mot hot mot din integritet, inklusive läckor.

Hur kan du lita på att din VPN är läcksäker? Det finns inget sätt att definitivt bevisa att alla VPN är 100% läckagesäkra, men vi kan identifiera användarscenarier och mönster som användare förväntas möta och se till att inga läckor uppstår i dessa situationer genom omfattande tester - och det är exakt vad ExpressVPN är fokuserad på. På ExpressVPN strävar vi också efter att öka ditt förtroende för vår produkt genom att vara öppen och transparent. Genom att avslöja vår forskning, utredningar och förbättringar och ge dig makt att kontrollera om det finns läckor själv, hoppas vi att du kommer att vara lika säker på vår produkt som vi är.

Skaffa den tekniska lowdownen

Så varför kan DNS-läckor uppstå när du byter nätverksanslutningar, även om ditt VPN verkar fortfarande vara anslutet? Läs mer i vår tekniska översikt.

ExpressVPN: Bättre integritet och säkerhet med branschledande DNS-läckskydd
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.