En intervju med Ashton Eaton, världens största idrottsman och ExpressVPN-användare

[ware_item id=33][/ware_item]

Olympiska hjälten använder ExpressVPN


Det finns de som springer. Det finns de som hoppar. Det finns de som kastar. Och så finns det de som gör alla tre på olympisk nivå.

Gå in i Ashton Eaton, världens största idrottsman.

Eaton har världsrekordet för decathlon, vilket kräver att konkurrenter deltar i tio evenemang som sträcker sig från höjdhopp till diskuskast. Han klättrade guld för USA vid OS i London 2012 innan han upprepade brådskan den senaste helgen i Rio de Janeiro.

Förutom att vara en idrottsman i världsklass är Eaton också en aktiv humanitär. Han har arbetat med Team World Vision, en stödorganisation som använder community-raser för att samla in pengar för utvecklingsprogram. Eaton besökte till och med Kenya nyligen för att träffa ett barn som han och hans fru sponsrade genom organisationen.

ExpressVPN är stolt över att Eaton har varit en aktiv användare sedan 2015. Och med tanke på att ingen från bloggen kunde ta sig till Rio, var det mycket typ av Eaton att dela några av hans intryck av årets olympiska spel.

ExpressVPN: Tack, Ashton, för att du är nådig nog att svara på våra frågor, vi vet att du är en upptagen man!

Ashton Eaton: Inga problem! Jag hoppas att mina svar kan ha en viss positiv inverkan.

ExpressVPN: Du har tidigare uttalat att du och din fru blev kär i Brasilien 2007. Lade det till en extra nivå för att tävla i ett OS där?

(Obs! Förra veckan tog Eatons hustru, kanadensiska Brianne Theisen-Eaton, hem bronsen i kvinnornas heptathlon.)

Eaton: Absolut. Brasilien var en utgångspunkt för oss, inte bara personligen utan även idrottsmässigt. Vi var kollegiala idrottare där och fortsatte sedan att fånga titlar som skapade våra yrkeskarriärer.

”Avsikten för 2016 var att vinna. På det sättet var trycket sådant att jag borde vinna. ”

ExpressVPN: Du tävlade i ett av de senare evenemangen. Hur passerade du tiden i Rio?

Eaton: Detta är en fantastisk fråga. Banat idrottare är ofta avundsjuk på konkurrenterna i sporter som börjar tidigare i spelen, eftersom de har mer tid efter att ha tävlat för att utforska staden och titta på andra tävlingar.

Som idrottare som leder fram till ditt största tävling i ditt liv försöker du ta mycket stark kontroll över din miljö. Det betyder att din högsta prioritet varje dag är din fysiska hälsa. Du tränar, du äter, och om du är trött sover du. Men ibland finns det mycket stillestånd när du har markerat de tre rutorna. Varje idrottare är annorlunda.

Vissa använder tiden för att hitta nya vänner från andra länder. Vissa använder den för att analysera de senaste träningsdagarna. Vissa gillar att låta sinnet vandra med en bok eller sina favorit-TV-program.

Jag håller personligen upp med händelserna kring spelen via sociala medier. Brianne tittar på utställningar via internet.

"Brianne och jag har använt din tjänst under våra resor under året."

ExpressVPN: Kändes du mer eller mindre påtryckningar än 2012?

(Eaton satte världsrekord i decathlon vid olympiska försöken 2012 innan han fortsatte med att vinna guldmedaljen i London.)

Eaton: Jag kände samma tryckmängd, det är helt annorlunda.

2012 var min avsikt inte att vinna nödvändigtvis, det var att delta i spelen och göra mitt bästa. Jag råkade precis vara bra på den tiden så mitt bästa var sådant att jag KAN VINNA och därmed ge press.

Sedan dess var dock avsikten för 2016 att vinna. På det sättet var trycket sådant att jag borde vinna.

ExpressVPN: Hur har din erfarenhet av ExpressVPN varit?

Eaton: Jag använde ExpressVPN för att följa NBCs Twitter-flöde och den kanadensiska olympiska kommitténs flöde, och de hade många korta videoklipp som visade fantastiska stunder. Brianne och jag har använt din tjänst under våra resor under året.

ExpressVPN: Du är definitivt en teknisk kunnig idrottsman - tror du att dina lagkamrater och konkurrenter vet samma tips och tricks när det gäller att komma åt webben medan du är utomlands?

Eaton: På det hela taget skulle jag säga att de flesta idrottare har problem med teknik och använder den för att göra eller få vad de vill. Jag kan föreställa mig att andra idrottare inte skulle gå igenom dessa steg och fortsätta att rulla vidare till något annat.

ExpressVPN: Tack igen för att du tog dig tid att svara på våra frågor, vi uppskattar det verkligen. Vi har varit stora fans länge!

Eaton: Inga problem. Ser fram emot året som kommer!

~

Allt väl sagt! ExpressVPN önskar Ashton Eaton lycka till när hans atletiska saga fortsätter. Om du är intresserad av att följa hans framtida triumfer följer du honom på Twitter.

Bild: Getty Images

En intervju med Ashton Eaton, världens största idrottsman och ExpressVPN-användare
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.