Din skola spårar din online-aktivitet – här kan du göra åt det

[ware_item id=33][/ware_item]

skolan spårar din online-aktivitet


Början på det nya skolåret är bara några veckor bort, vilket för de flesta elever betyder att spendera mycket tid online, antingen för arbete eller ... "andra" saker.

Men oavsett om du går på gymnasiet eller på universitetet, är chansen stor att tiden du tillbringar online i skolan övervakas, på ett eller annat sätt. Från spårare för Wi-Fi-användning till biometriska skannrar som loggar närvaro, administratörer kan ta reda på vem du är, var du är och vad du gör online.

Vad kan din skola spåra?

1. Din onlineaktivitet

När du ansluter till Wi-Fi på campus, från vilken enhet som helst, vet din skola vilka webbplatser du har besökt. Och om webbplatserna inte är säkrade med HTTPS kan den också se vad du har tittat på.

Din högskola eller gymnasium kan också implementera programvara för klassrumshantering, som övervakar datoranvändning och internethistorik, vilket avslöjades i en studie av integritetsförespråkare Big Brother Watch i över 1 000 skolor i Storbritannien.

Om din högskola är värd för sitt e-postsystem är det också troligt att all korrespondens genom det övervakas också, som är fallet i flera brittiska universitet.

2. Dina rörelser på (och utanför) campus

Förutom de webbplatser du besöker kan ditt universitet ta reda på var du befinner dig från din Wi-Fi-användning. I Australien spårar flera universitet studenternas rörelse runt campus via sina Wi-Fi-anslutna mobiltelefoner och kan till och med säga exakt rum studenterna är i.

Medan universiteten för närvarande bara spårar rörelserna för studenter i allmänhet, är det helt möjligt att den teknik som används kan utvidgas för att identifiera aktivitet på en individuell nivå - för att kontrollera hur mycket tid du inte är på campus och återspegla den tiden i dina betyg, till exempel.

Kombinera det med närvaron av CCTV-kameraövervakning på campus och universitetet kan räkna ut din fysiska plats hela tiden. Kuslig!

Hur du hindrar ditt universitet från att spåra dig

  1. Skaffa EFF: s HTTPS Everywhere-tillägg. Bonus: Tillägget finns också i vår Chrome-förlängning!
  2. Det är självbetjäning av oss att säga detta, men att få en bra VPN kommer att dölja all din internettrafik från skolans Wi-Fi-administratörer.
  3. Separera din privata och akademiska korrespondens; använd en e-postleverantör som sätter din personliga integritet och säkerhet först. Vi rekommenderar en av dessa fyra e-postleverantörer.
  4. Gör ett antidokument mot övervakning, oavsett om det är en trippy halsduk eller en enkel ansiktsmask för att undvika identifiering av CCTV-kameror på campus.
  5. Viktigast, läs upp de integritetsrutiner som din skola använder (eller inte använder) och ta reda på hur mycket ditt universitet samlar in från din online-aktivitet.

5 000 dollar för dina tankar?

Är du student bekymrad över sekretess och säkerhet online? Hur skulle du vilja se din skolas integritetspolicy förändras (eller världens för den delen)? Berätta med 400 ord, så kan du vinna ett stipendium på 5 000 dollar!

Din skola spårar din online-aktivitet - här kan du göra åt det
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.