Den uppenbara och skrämmande sanningen om Star Trek som ingen pratar om

[ware_item id=33][/ware_item]

Den uppenbara och skrämmande sanningen om Star Trek som ingen pratar om


Star Trek lovar en framtid för fred och vetenskaplig utforskning. Det är en värld där människor lever utan inre krigföring och är beväpnade med bara en lista över direktiv som förmodligen uppmuntrar mänskliga framsteg. Det finns inga pengar eller vill; replikatorer ger all den näring någon önskar.

Det låter allt väldigt trevligt och lite långt bort från världen av krig, korruption och institutionaliserad övervakning som vi för närvarande trasker in i.

Men vad fick morgondagarna i Star Trek att lägga sina skillnader åt sidan så att människor kunde leva långt och blomstra utan hinder? Visst, de drakoniska praxis som vi ser regeringar använder idag, i verkligheten, märks inte i Star Trek-kanon. Eller är de det?

Darmok och Jalad på Tanagra

Maktpositionen som vi ofta ser i Star Trek-världen är den som befälhavaren (som Picard och Kirk), och de agerar med total straffrihet och utan gräns. Till exempel finns det många fall där tjänstemän åsidosätter lås för att komma in i personliga lokaler, utan någon rättslig process, motivering eller ibland till och med orsak. Sekretess, verkar det, är inte en oro på 24-talet.

Det finns också den blinda hängivenheten som förväntas bli visad som kapten. En befälhavares alla infall måste följas, av rädsla för domstolskamp eller död, även om detta inflytande placerar människor direkt på skadas sätt.

Som redan nämnts finns det inga pengar i Star Trek-världen eller något behov av belöning - replikerarna ser till det. Vilket innebär att människor måste följa en kapteins order av inget annat skäl än rädslan för återverkningar om de inte gör det.

Och vilka återverkningar det kan vara. Ett rymdskepp är ett vapen av total förstörelse, mer än kapabelt att sönderdela en hel planet, om kaptenen anser det nödvändigt. Är det konstigt att massorna spelar boll då??

Och som om det inte räcker med att ge efter för en kapteins fullständiga myndighet, finns det också en hemlig organisation som existerar för att manipulera, kontrollera och säkerställa fortsättningen av federationen. Och nej, det är inte 'precis som NSA'. Å nej, det är långt, mycket värre än så.

framtids integritetStäll in dina fasers för att "förstöra det roliga".

Avsnitt 31 Är NSA vid Warp Factor 9

Avsnitt 31 är en autonom och hemlig organisation som har till uppgift att skydda jordens och federationens säkerhetsintressen. De verkar separat från Starfleet och är officiellt obefintliga, med mycket få som till och med har hört talas om dem. Organisationen är inte ansvarig för någon, och har beskrivits för att ha gett sig själv domarna, juryn och böternas befogenheter.

Avsnitt 31 har funnits åtminstone så länge som Starfleet och har en licens att döda alla som de anser ”ett hot mot federationsintressen”. Det är en hel del makt, mer än någonting som har visat sig existera i den verkliga världen, även om det är säkert att vissa regeringar mycket skulle vilja ha en sådan allöverträffande dissidenttruncheon till deras råd.

Temba, hans armar bred

Låt dig inte luras att tänka att avsnitt 31 finns bara för att "skydda" människor från utlänningar. ”Federationsintressen” är en oerhört bred term och har ofta tolkats som ett sätt att låta organisationen underkasta även de som de förmodligen skyddar.

I synnerhet togs, torterades och förhördes Starfleet Doctor Bashir av Avsnitt 31, så att de kunde konstatera hans lojalitet till federationen. Organisationen kunde förvärva användningen av en holodeck i några dagar för att testa doktor Bashir, oavbruten, och ingen ifrågasatte hur de lyckades göra detta.

Det verkar som att trots den allmänna bristen på medvetenhet om Avsnitt 31 kan de fortfarande leda stora resurser inom Federationen. Detta antyder ett förmodligen grundligt nätverk av spioner, eller absolut auktoritet över deras domän.

Oavsett källa bakom deras makt, en sak är säker: vem som helst i avsnitt 31 anser att ett säkerhetshot hanteras "tyst och snabbt". I själva verket är det känt att avsnitt 31 agerar med en sådan brutal kraft att de har jämförts med det beryktade otäcka Romulanska riket's hemliga byrå, Tal Shiar.

Det är rätt, det finns mer än en hemlig, auktoritär regim i Star Trek-universum, och människor har inte monopol på dem.

Olycka och mord: Tal Shiar gör det så

Romulerna är en varmartad art inom Star Trekverse. ExpressVPN vill inte säga att de är utlänningar. Men de är utlänningar.

Tal Shiar är den fruktade underrättelsebyrån i Romulan Empire. Även om det är skapat för att skydda imperiets säkerhet, handlar Tal Shiar också med förrädare i den romulanska befolkningen.

”Förrädare” är ursäkt för varje gång en regim vill att någon ska straffas eller kasseras och är lika tvetydig som den är skrämmande. Vem ska bestämma vilka handlingar, även de oskyldiga, är förrädiska? Det är en term skapad av makt, för att behålla makten.

Den hemliga Tal Shiar håller Romulan-folket i ett konstant tillstånd av paranoia, och oenighet möts med omedelbar och allvarlig straff. Det är värre att vissa dissidenter försvinner helt.

Obehagliga som de verkar, men Tal Shiar är en låda med kattungar jämfört med den kardassiska ordningen med manipulation och kontroll.

picard-fyra-lightsFem ljus.

Det finns fyra lampor! Obsidianordningen

Cardassianerna är en humanoidart, känd för att vara särskilt hänsynslös och kontrollerande. Vad kan deras tolkning av en hänsynslös kontrollregel då vara?

Ganska lycklig! Åtminstone till dess medlemmar. Agents of the Order är utrustade med ett kranialimplantat som frigör ett ämne som kallas promazin, som är utformat för att göra det möjligt för Obsidian-medel att bättre motstå tortyr. I själva verket gör läkemedlet upplevelsen av tortyr behaglig.

På toppen av att avslöja var de flesta skulle avvisas är räckvidden för Obsidianordningen otvivelaktigt absolut. Det har sagts att en kardassisk medborgare inte kunde sitta ner till en måltid utan att varje maträtt vederbörligen noterades och spelades in av Obsidian Order.

Den praktiska allmänt övervakningen av beställningen har lett till ett snabbt avskaffande av många "förrädare", och alla kardassier lever i ständig rädsla för organisationen.

Vilken tid att leva i.

Det var en mörk och stormig natt ... Kan vi undvika Star Trek Dystopia?

Tja, framtiden låter som en väldigt otäck plats att bo. Det är ett universum där människor förväntas tå på linjen eller försvinna.

Massiva statliga organisationer kontrollerar allt och belönar inte ens människor för att vara en del av det. Det universella mottoet är do or die. Det är mindre dinglande en morot på en pinne och mer hammande skärpta pinnar i människors hjärnor.

Men hur stoppar vi en sådan otäck framtid för kontroll och förtryck som faller på oss, här i den verkliga världen? Kanske är det dags att agera. ExpressVPN samarbetar med många organisationer som kämpar för integritet och står emot statlig anknytning.

Senast gick ExpressVPN med EFF för att begränsa ändring av regel 41. Ett direktiv som kan öka regeringens befogenheter att hacka tusentals datorer, var som helst i världen, alla med en enda order - som verkar vara något som avsnitt 31 skulle vara stolt över.

Dags att stiga upp, innan dina ättlingar fångas i ett helvetet fängelse som flyter genom rymdmörket, vid ett inflytande diktators innehav av en ofattligt kraftfull fotonkanon.

Vad tror du, hur kan vi undvika en skrämmande framtid för en Star Trekesque-regim av rädsla och terror? (Eller har Johnny 5 gjort helt fel? - Redaktör). Skulle en Star Trek VPN lösa allt? Lämna dina kommentarer nedan!

Bild: Steph_Zieber / Insättningsfoton
Phaser: s_bukley / Insättningsfoton

Den uppenbara och skrämmande sanningen om Star Trek som ingen pratar om
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.