#DeleteFacebook och använd dessa appar istället

[ware_item id=33][/ware_item]

Radera Facebook-ikonen


Så du vill #DeleteFacebook? Bra för dig. Facebooks intensiva datainsamlingsinsatser har blivit okontrollerade alltför länge - och har känt ljus över hur mycket sociala medieplattformar vet om dig.

Men att ta bort från Facebook kan vara svårt om du är beroende av dess appar och funktioner. Hur i övrigt ska du hålla kontakten med dina vänner och familj utan Messenger? Eller kom ihåg allas födelsedagar?

Lyckligtvis finns det alternativa appar och funktioner som är säkrare, mindre igensatta med sponsrat innehåll, och, ja, bara bättre än Facebook. Här är några appar för att komma igång med din Facebook-rensning.

Använd signal för meddelanden och gruppchattar

Signal är en enkel, privat meddelandeapp som använder en-till-än-kryptering för att hålla dina meddelanden säkra. Enkelt utformad och öppen källa, Signal låter dig meddela och ringa vem som helst i dina kontakter utan kostnad och är tillgänglig på de flesta operativsystem. Kanske viktigast är att Signal-appen är fri från annonser och spårar inte dig. Period.

Det får till och med ett godkännandemärke från Edward Snowden!

Jag använder Signal varje dag. #notesforFBI (Spoiler: de vet redan) https://t.co/KNy0xppsN0

- Edward Snowden (@Snowden) 2 november 2015

Få dina nyheter från Feedly

I stället för att bombarderas av nyheter som förhands sorteras av Facebook (och Twitter och Google för den delen), ta kontrollen över vad du läser med Feedly-appen. Prenumerera på alla feeds som fångar ditt intresse och sortera dem du vill.

Vill du inte att algoritmer, vare sig på Facebook, Google eller Twitter, dikterar din läsning? Jag rekommenderar starkt att du använder en RSS-läsare där du kan prenumerera på nästan allt innehåll du vill och inte har någon överherre att bestämma vad du ser. Jag använder Feedly för de allra flesta av mina läsningar.

- ((((Yair Rosenberg))) (@Yair_Rosenberg) 22 mars 2018

Eventbrite för att ersätta Facebook-evenemang

Ta en titt på Eventbrite som fungerar på samma sätt som Facebooks händelsessida för att kontrollera för kommande evenemang eller för att organisera dina egna. Bläddra igenom händelser i ditt område (eller runt om i världen), eller, om ingenting händer, gör dina egna.

Letgo är bra för att köpa / sälja saker online

Om du vill hitta en ny plattform för att köpa och sälja dina saker online (utan att behöva tillgripa gruvfältet som är Craigslist), är Letgo ett utmärkt alternativ till Facebooks Marketplace. Finns på din iOS och Android, kan du lista din artikel, förhandla med lokala köpare och träffa dem för att samla in din betalning.

Prova en god gammaldags kalender för födelsedag påminnelser

Låt oss vara ärliga; du kunde inte bry dig mindre om halva födelsedagarna till de människor du är "vänner" med på Facebook. Rensa röran och spara bara namn och födelsedagar för vänner och familj du bryr dig om i din kalender eller en kalenderapp.

Framöver: Var inte rädd att använda desinformation online

Facebook, Twitter, Google och många andra plattformar för sociala medier ber om personlig information som kan användas för att identifiera och rikta in dig - ibland för annonser och ibland för något mer olyckligt. Använd ett annat e-postmeddelande när du registrerar dig för att använda appar som de som nämns ovan och bifoga ett annat namn till kontot.

Som grundare för Privacy International grundade Simon Davies ExpressVPN tidigare denna månad:

På en grundläggande nivå, använd disinformation. Ge aldrig bort något. Även på sociala nätverk lämnar du inte ditt riktiga födelsedatum, din plats eller ditt riktiga namn.

Kom ihåg att om produkten du använder är gratis är du produkten! Gör det svårare med desinformation - och ha kul med den!

#DeleteFacebook och använd dessa appar istället
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.