Dela filer säkert och anonymt med Onionshare

[ware_item id=33][/ware_item]

Dela filer säkert och anonymt med Onionshare


Att dela filer kan vara ett besvär. Även när du är i samma rum som personen du vill dela filer med, är det enklaste alternativet ofta att dela dem med en USB-stick.

Men när du är hundratals eller tusentals mil från varandra är en USB-stick inte alltid ett genomförbart alternativ.

Tjänster som Dropbox och Google Drive har underlättat fildelning mellan individer, men de är också väldigt invasiva och kräver ett stort förtroende hos leverantören.

Kan du lita på Big Fileshare-tjänsterna?

När du överlämnar dina filer till en tredje part tillåter du dem att se innehållet i dina filer och ge dem kunskap om vem du delar dessa filer med.

Dessutom finns det ingen garanti för att filerna tas bort när användaren begär att de ska tas bort. Filerna kan förbli tillgängliga för webbplatsens operatörer och ett okänt antal regeringar eller hackare.

Andra alternativ går inte heller bra. FTP-servrar är svåra att installera på ett anonymt sätt, särskilt om en specifik server upprepade gånger används. De kostar också pengar.

E-postmeddelanden är ett alternativ, men en anonym e-postleverantör kan också vara svår att komma med och kan också kosta en hel del pengar.

Så här installerar du Onionshare:

Idag presenterar vi ett gratis och lättanvänt verktyg som du kan använda för att säkert och anonymt dela filer med andra - så länge du alla är online samtidigt.

De personer som delar filerna måste ha Tor Browsers installerat (som kan laddas ner här) och kör, samt att få Onionshare-programmet. Båda är tillgängliga för Windows, Mac och Linux och är enkla att köra och konfigurera.

1. Du måste köra lökdel med Tor-webbläsaren

När dina filer delas måste du ha Tor-webbläsaren i bakgrunden. Det finns inget behov av att öppna någon webbplats, bara hålla Tor-webbläsaren öppen i bakgrunden.

2. Dra och släpp eller välj dina filer

När Tor kör, öppna Onionshare. När du öppnar Onionshare kommer du att presenteras med dess huvudfönster.

När Tor kör, öppna Onionshare. När du öppnar Onionshare kommer du att presenteras med dess huvudfönster.

Du kan nu dra och släppa filer till det här fönstret eller välja dem manuellt genom att klicka på Lägg till filer.

Du kan till och med lägga till en hel mapp med Lägg till mapp. Om du av misstag har lagt till en fil eller beslutat att dela den väljer du bara filen och klickar på Ta bort.

onionshare-tor

Knappen Stoppa delning automatiskt väljs automatiskt. Så länge det här alternativet är valt stänger Onionshare automatiskt din anslutning när nedladdningen är klar. Detta ser till att bara en person har tillgång till filerna.

Om du vill dela filer med mer än en person avmarkerar du bara det här alternativet. Klicka på Start Sharing för att börja dela filerna.

image05

3. Skapa en dold tjänst för komplett anonymitet

Detta steg kan ta några sekunder. I bakgrunden skapar Onionshare en dold tjänst, som i huvudsak är en .onion-webbplats som finns på din dator. Dessa tjänster är dolda på ett sätt som gör det nära omöjligt att ta reda på var de är fysiskt belägna. Även din Internetleverantör eller VPN-tjänst kan inte säga att du kör en dold tjänst, än mindre vilken du kör.

onionshare-anonymitet

4. Dela länken till Tor-webbläsaren

Du kommer att se en konstig URL visas längst ner så snart cirkeln blir grön. Det kommer också att kopieras automatiskt till ditt urklipp. Detta är en länk till en .onion-URL, där filerna kan laddas ner.

Du måste skicka den här url till vem du vill dela dina filer med. Det är viktigt att veta att alla som har denna url kan ladda ner filerna. Om stoppa delning automatiskt är aktiverat kan bara den första personen som klickar för att ladda ner filerna faktiskt hämta filerna.

Ett bra sätt att dela denna url anonymt är via Off the Record (OTR). (Kolla in vår guide för hur du ställer in dig själv med ett anonymt chattkonto).

Dela-med-tor

En .onion-länk måste öppnas med Tor-webbläsaren.

Så ser webbplatsen ut när den öppnas i Tor Browser. Det är en bra idé att öppna den själv innan du delar länken, för att dubbelkontrollera listan med filer är de du vill dela.

Mottagaren kan nu klicka på den blå länken som laddar ner en zip-fil som innehåller alla filerna.

Tor är inte känt för sin hastighet, men i våra nedladdningar uppnådde vi cirka 300-500 KB / s, tillräckligt för de vanligaste delade filerna, som bilder och dokument.

När filerna har laddats ned en gång avslutar Onionshare sessionen och meddelar dig om överföringen var en framgång.

image03

När filen har laddats ner kommer alla andra som navigerar till sidan att den inte finns längre (så länge du valde Sluta dela automatiskt). Och absolut finns inga register.

Onionshare håller inte bara identiteten och platsen för avsändaren och mottagaren privat, den håller också de två parterna privata från varandra.

Programmet låter dig ta emot filer från någon som du kanske inte känner, utan att avslöja vem och var du är - och vice versa.

Onionshare utvecklades av Micah Lee, chefsteknolog vid Intercept, och styrelseledamot i Freedom of the Press Foundation.

Dela filer säkert och anonymt med Onionshare
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.