Dela filer säkert och anonymt med OnionShare 2

[ware_item id=33][/ware_item]

OnionShare-logotypen


Vi har använt OnionShare ett tag på ExpressVPN och är ganska glada över att få tag på den andra versionen av Micah Lees praktiska sekretessverktyg.

Innan OnionShare skickade filer till en kollega online var antingen en enorm smärta eller krävde användning av tjänster som Dropbox eller Google, som skulle övervaka, indexera, censurera och dela filer med regeringar och reklampartners.

OnionShare kringgår inte bara detta problem utan lägger också till ett extra lager anonymitet med Tor Network, vilket innebär att du skulle kunna dela filer med anonymt. Allt du behöver för att skicka och ta emot filer är Tor Browser, som vi ändå rekommenderar starkt.

Så fungerar OnionShare

Kort sagt, OnionShare skapar en webbserver på din dator och gör den tillgänglig via en .onion-webbplats.

När du har skapat får du en länk som du vill dela med den avsedda mottagaren av filerna, som bara behöver öppna den med Tor Browser för att ladda ner innehållet. Som standard kan varje fil bara laddas ner en gång, men om du vill dela den med massorna kan du inaktivera den här funktionen.

Dela filer med OnionShare-skärmdump

Vad är nytt i OnionShare 2

OnionShare 2 låter dig inte bara skicka filer utan också ta emot dem.

Ta emot filer med OnionShare-skärmdump

För att ta emot filer, gå till 'Mottagningsläge' på OnionShare. Dela återigen den skapade länken med din källa, som sedan kan ladda upp filen via Tor Browser. Filerna visas i en mapp på din hårddisk.

Du kan också skapa en "offentlig" -länk som låter dig ta emot från flera parter, till exempel en anonym brevlåda för brev och paket.

Men kom ihåg att folk kan skicka dig vad som helst, precis som med någon anonym drop-box. Se till att filerna inte är skadliga och helst bara öppna filtyper du litar på, till exempel .txt, .pdf eller .png. Och till och med då kan det vara klokt att öppna dem i en virtuell maskin, eller TAILS.

OnionShare-skärmbild för mottagningsläge

Fler nya funktioner i OnionShare 2

OnionShare 2 har många andra nya funktioner också, inklusive:

  • Användning av en sandlådemiljö för Mac OS
  • Användning av nästa generations .onion-adresser
  • Offentligt läge
  • Om OnionShare upptäcker att någon försöker gissa din URL kommer den att stänga servern
  • Massor av språk, inklusive spanska, portugisiska, ryska och japanska
  • Dela filer direkt från skrivbordet

Skaffa OnionShare 2 idag

OnionShare är gratis och öppen källkod. Du kan ladda ner den från deras webbplats eller bygga den direkt från GitHub. Lycklig delning!

Dela filer säkert och anonymt med OnionShare 2
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.