De fyra bästa krypterade e-postleverantörerna för extra säkerhet

[ware_item id=33][/ware_item]

krypterade e-posttjänster


Gmail kan vara världens mest populära e-posttjänst, men det betyder inte att det är det säkraste. Faktum är att Google tillåts regelbundet läsa användarens meddelanden för att bättre kunna visa dem annonser. Även om praxis sedan dess har sagts upphört, räcker det faktum att Google kan läsa dina förment säkra meddelanden i första hand för att orsaka oro.

Lyckligtvis finns det andra e-postalternativ idag förutom de stora tre.

Vad betyder kryptering när det gäller e-post?

När du talar om krypterade e-postmeddelanden är det viktigt att komma ihåg att inte alla tjänster skapas lika: Vissa leverantörer lagrar e-postmeddelanden på ett sätt som inte lätt kan nås, medan andra erbjuder självförstörande meddelanden som raderar dina spår.

Men det absolut säkraste sättet att dölja innehållet i din e-post är att kryptera dem med PGP, för ganska bra sekretess. Vissa e-postleverantörer gör det också lättare, även om det finns säkerhetsproblem när du lämnar din PGP-nyckel på en webbplats.

Medan vi skickar meddelanden från en mottagare till en annan, lämnas metadata alltid kvar, och om en mottagare använder en okrypterad meddelandetjänst kommer den att radera alla integritetsskydd du tror att du har.

Det är viktigt att veta hur din e-postleverantör fungerar och hur den hanterar externa meddelandetjänster.

ExpressVPN: s val för säkra e-postleverantörer

Om du är ute efter en mer robust och säker e-postleverantör kan du kolla ExpressVPN: s toppval. Och med varje tjänst med en gratisversion kan du prova alla innan du bestämmer vilken som fungerar för dig.

1. ProtonMail

ProtonMail utvecklades 2013 och har en lång och ansedd meritlista för att ge användare en legitim krypterad och anonym meddelandetjänst.

ProtonMail har huvudkontor i Schweiz och är den mest pålitliga e-postleverantören idag. Till skillnad från amerikanska baserade e-posttjänster som Gmail och Outlook, som ofta tvingas överlåta känsliga dokument, har ProtonMail inga sådana skyldigheter och är därför det smartare valet för personer som kan vara oroliga för att skicka potentiellt känsliga dokument online.

Som en säker meddelandetjänst är den oöverträffad.

Funktioner:

 • 100% öppen källkod
 • Erbjuder en-till-än-kryptering, tvåfaktorsautentisering och självförstörande meddelanden
 • Dedikerade mobilappar för Android och iOS
 • Tillåter filstorlekar upp till 25 MB och gratis postlagring upp till 500 MB
 • Olika prissättningsalternativ, men gratisversionen kan vara tillräckligt för de flesta

Slutsats:

Om du bryr dig om din integritet (och vi antar att du gör det - ju läser du den här artikeln) är ProtonMail den guldstandardskrypterade e-postplattformen. Med förmågan att skapa självförstörande meddelanden kan ProtonMail-medlemmar skicka krypterade meddelanden till alla mottagare, oavsett vilken e-posttjänst de använder.

Med ett användarvänligt gränssnitt, robusta krypteringsprotokoll och dedikerade mobilappar är det definitivt grödan.

* Läs mer om ProtonMail.

2. CounterMail

Med mer än 4 000 olika typer av PGP-krypteringsnycklar är CounterMail en kraft att räkna med. Själva tjänsten har sitt huvudkontor i Sverige, vilket ger den ett steg upp när det gäller integritetsskydd.

CounterMail använder också kryptering från en till ände och är en av de enda kända e-postleverantörerna som erbjuder sitt eget säkra USB-nyckelalternativ, vilket gör det till ett utmärkt val för människor som hela tiden skickar säkra meddelanden när du är på språng.

Funktioner:

 • Helt anonym e-posttjänst
 • Huvudkontor i Sverige
 • Använder OpenPGP med 4 096 olika krypteringsnycklar för att skydda dina meddelanden
 • Inkluderar Linux-, Mac-, Android- och iOS-support
 • En veckas kostnadsfri testperiod, med prenumerationsplaner från $ 6,33 per månad

Slutsats:

CounterMail, som är ett verkligt kraftverk med krypteringsprotokoll, är en utmärkt tjänst med ett starkt fokus på användarnas integritet. Webbplatsen i sig kan se ut som något direkt från Windows 95, men tjänsten är i toppklass.

Medan CounterMail erbjuder en provperiod på en vecka, börjar prenumerationsplanerna på ungefär $ 6 per månad - vilket gör det till det dyraste e-postalternativet på denna lista.

* Läs mer om CounterMail.

3. Mailfence

Mailfence, som startades i samband med Snowden-avslöjningarna, är en annan e-posttjänst som erbjuder krypterade meddelanden med ett starkt fokus på användarnas integritet. Genom att använda OpenPGP garanterar denna tjänst att endast avsändaren och mottagaren kan läsa meddelanden.

Till skillnad från andra krypterade e-postleverantörer kommer det också med en mängd andra funktioner, inklusive digitala signaturer, inbyggda kalendrar och mer.

Funktioner:

 • Huvudkontor i Belgien
 • Använder tvåfaktorautentisering och upptäcker och blockerar automatiskt skräppost
 • Har mycket anpassningsbara e-postinställningar
 • Låter användare importera sin information från Outlook och Gmail
 • 10 MB bifogningsgräns med 500 MB gratis lagringsutrymme

Mailfence

Slutsats:

Mailfence är en oerhört potent och mångsidig e-postplattform som donerar 15% av sina årliga intäkter till Electronic Frontier Foundation. Som sagt, gratisversionen erbjuder i allmänhet mer än tillräckligt med lagring och alternativ för de flesta användare.

Tyvärr erbjuder Malifence inga dedikerade mobilappar som den här artikeln publicerar, vilket gör det betydligt mindre praktiskt än andra tjänster på listan. Det låter också användare bara skicka krypterade meddelanden till personer som också använder Mailfence eller OpenPGP, vilket gör det lite mindre tillgängligt för vissa användare.

* Läs mer om Mailfence.

4. Tutanota

En annan bra e-posttjänst med öppen källkod, Tutanota använder en-till-än-kryptering för att hålla din korrespondens säker.

Till skillnad från andra meddelandetjänster krypterar den också automatiskt alla in- och utgående meddelanden oavsett vilken e-posttjänst mottagaren använder - en fantastisk funktion om du skriver någon utanför ditt kända nätverk. Företaget har dock sitt huvudkontor i Tyskland, vilket kanske eller inte lyfter några röda flaggor.

Funktioner:

 • Helt öppen källkod och använder end-to-end-kryptering på alla meddelanden
 • Erbjuder dedikerade appar för iOS och Android
 • Ger användare som inte är Tutanota en säker länk för att läsa krypterade meddelanden
 • Tillåter upp till 1 GB gratis lagring; obegränsad lagring kostar 1 euro i månaden

Tutanota

Slutsats:

Med mer än två miljoner aktiva användare är Tutanota en populär tjänst med ett dedikerat följande. Som sagt, tjänsten stöder för närvarande inte PGP-kryptering, vilket automatiskt slår den ner några få pinnar.

Som en gratis säker meddelandetjänst med dedikerade appar och möjligheten att skicka säkra meddelanden till mottagare utanför Tutanota-nätverket, är det en värdig utmanare.

* Läs mer om Tutanota.

Glöm inte ditt VPN!

Vi hoppas att den här listan hjälper till att begränsa din sökning. Medan varje e-postalternativ har sina egna fördelar och nackdelar, kan du alltid öka sekretessminnen genom att hålla ditt VPN alltid på.

Om du använder (eller har använt) någon av de e-postleverantörer som listas ovan, lämna en kommentar med dina egna åsikter nedan.

De fyra bästa krypterade e-postleverantörerna för extra säkerhet
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.