De 9 bästa webbplatserna från djupet av den mörka webben

[ware_item id=33][/ware_item]

Måste-se webbplatser på den mörka webben


Vad är den mörka webben?

Den djupa webben är den del av internet som inte indexeras av sökmotorer. En del av den djupa webben är den mörka webben, som finns i skiktade proxy-nätverk - känd som darknets. Av dessa mörknät är Tor den absolut största. Suffixet av dess inhemska domäner, .onion, har blivit synonymt med internetfrihet.

Den här artikeln finns också på den mörka webben!

Skaffa Tor-webbläsaren (även känd som .onion-webbläsaren) och gå till http://expressobutiolem.onion/blog/best-onion-sites-on-dark-web/.

Men vilken typ av webbplatser är värd i detta darknet? Vad gör de och varför är de där? ExpressVPN presenterar stolt nio av de mest (in) berömda:

(Obs! Du behöver Tor-webbläsaren för att öppna alla länkar till .onion-webbplatser i den här artikeln och för att få åtkomst till den mörka webben. Du kan få Tor-webbläsaren här.)

1. Den Pulitzer-vinnande ProPublica

https://www.propub3r6espa33w.onion/ Lökens hemsida för ProPublica.

Den första onlinepublikationen som vann en Pulitzer är nu också den första stora publikationen med en .onion-adress.

ProPublica gör många saker annorlunda. Dess finansieringskälla är den djupa plånboken från Sandler Foundation och olika andra liknande organisationer.

Att bläddra i ProPublicas arbete genom sin .onion-webbplats fungerar bra och webbplatsens själva existens är en stor vinst för integritet och fria yttranden.

2. Facebooks .onion-webbplats

https://www.facebookcorewwwi.onion/

Lökhemsida för Facebook.

Varför skulle en av de största organisationerna som är känd för sin invasiva inställning till integritet och kontroversiell tydlig policy ha en .onion-adress?

Även om Facebook kanske samlar in allt du säger och gör på sin plattform är den inte nöjd med att dela denna information med andra. Facebook är också medveten om många regerings försök att begränsa tillgången till ett verktyg som gör att främlingar på nätet kan prata och samarbeta fritt.

Facebooks .onion-adress gör det inte mycket lättare att underhålla ett anonymt konto, men gör Facebook mer tillgängligt på platser där det censureras.

3. DuckDuckGo där Google inte gör det

http://3g2upl4pq6kufc4m.onion/

Lökens hemsida för DuckDuckGo.

Letar du efter innehåll men vill inte ge upp din integritet? DuckDuckGo är ett bra alternativ till Google. Sökaktiviteten loggas inte efter design. Även utan förmågan att lära dig om ditt beteende eller övervaka din e-post och surfa ger DuckDuckGo anständiga resultat. Som väcker frågan: Är Googles omfattande övervakningstekniker verkligen nödvändiga?

Över Tor blir Google irriterande att använda, eftersom det ofta utsätter sökare för captchas för att bevisa att de är mänskliga. Men The Duck utmärker sig med hastighet, pålitlighet och integritet.

4. Integritetsmedveten Wasabi-plånbok

http://wasabiukrxmkdgve5kynjztuovbg43uxcbcxn6y2okcrsg7gb6jdmbad.onion

Lökens hemsida för Wasabi Wallet.

Wasabi Wallet är en Bitcoin plånbok som inte bara döljer alla dina data i Tor-nätverket utan också låter dig "gå med" på dina transaktioner med andra för att öka din anonymitet. Detta gör det oerhört svårt att ta reda på vem du betalar.

Processen kostar en avgift, men till skillnad från andra tjänster för "tumlare" eller "mixing" finns det ingen risk att Wasabi eller någon av dess användare kan lura dig ur dina mynt.

5. Riseup, den anonyma e-post- och chattleverantören för aktivister

http://vww6ybal4bd7szmgncyruucpgfkqahzddi37ktceo3ah7ngmcopnpyyd.onion

Lökens hemsida för Riseup.

Riseup är en e-postleverantör för volontärer som drivs av aktivister runt om i världen.

Grundades omkring 1999 av aktivister i Seattle och har sedan dess vuxit till över sex miljoner användare över hela världen. Det publicerar ett nyhetsbrev på flera språk och kör inte bara Onion-tjänster för sin webbplats utan alla dess e-post- och chattjänster.

5. Sci-Hub

http://scihub22266oqcxt.onion/

Lökhemsida för Sci-hub.

Sci-Hub är en plattform som syftar till att befria världens vetenskapliga kunskaper.

Grundades av Alexandra Elbakyan i Kazakstan 2011 och är värd för över 50 miljoner forskningsdokument och gör dem tillgängliga gratis. Detta ger underfinansierade vetenskapliga institutioner, såväl som individer, oöverträffad tillgång till världens kollektiva kunskap, något säkert för att öka mänsklighetens sökande efter ett slut på sjukdomar, torka och hunger..

6. SecureDrop låter dig läcka information anonymt

https://secrdrop5wyphb5x.onion/

Lökhemsida för SecureDrop.

SecureDrop är en mjukvara som vem som helst kan installera för sin lokala nyhetsorganisation. Det gör det enkelt att låta informanter säkert släppa läckt information i en elektronisk "död brevlåda", som journalister senare kan öppna.

Verktyget har också en funktionalitet som låter journalister kommunicera privat med sin källa. SecureDrop används av många nyhetsorganisationer, inklusive ProPublica, The Guardian, The Intercept och The Washington Post. Vill bläddra igenom de läckta dokumenten från några av världens mest fruktade regeringar?

7. Den faktiska CIA

ciadotgov4sjwlzihbbgxnqg3xiyrg7so2r2o3lt5wz5ypk4sxyjstad.onion

Lökens hemsida för CIA.

Tor har en osannolik historia. Den utvecklades först av den amerikanska marinen för att hjälpa informanter som är utstationerade i utländerna att vidarebefordra information på ett säkert sätt. I den andan lanserade CIA en lökplats för att hjälpa människor runt om i världen att få tillgång till dess resurser på ett säkert sätt.

8. Keybase är det kryptografiska profillänksystemet

http://fncuwbiisyh6ak3i.onion

Lök startsida för Keybase.

Keybase är en spännande identitetstjänst som syftar till att göra det enkelt för dig att koppla närvaron av dina online-identiteter tillsammans på ett kryptografiskt sätt. Du kan ladda upp din PGP-nyckel eller låta webbplatsen skapa en åt dig och använda den för att kryptografiskt länka din Twitter-profil, Github-konto eller Bitcoin-adress tillsammans.

Keybase höjer avsevärt fältet för angripare som vill ge dig personlighet.

9. The Hidden Wiki on .onion

http://zqktlwiuavvvqqt4ybvgvi7tyo4hjl5xgfuvpdf6otjiycgwqbym2qad.onion/wiki/index.php/Main_Page

Lökens hemsida för den dolda Wiki.

Hur upptäcker du innehåll där sökmotorer inte kan nå? Precis som på gamla dagar på Internet har den mörka webben många index för webbplatser, som The Hidden Wiki.
Denna communityredigerade .onion Wikipedia innehåller ett gäng länkar till en mängd olika tjänster och källor som körs på den mörka webben. Många av dessa länkar är avaktiverade, och ännu fler av dem länkar till bedrägerier eller potentiellt olaglig verksamhet. Klicka med försiktighet!

Det är den enda webbplatsen i den här listan som redan har den längre, säkrare versionen av löken-URL till version 3.

Så många fler fantastiska webbplatser

Detta är ExpressVPNs lista över .onion-domäner som är värda ett besök, men det är inte ens toppen av isberget. Det finns så mycket innehåll där ute (varnas dock, det är inte allt bra saker).

Vi gillade också:

BBC: https://www.bbcnewsv2vjtpsuy.onion/
The New York Times: https://www.nytimes3xbfgragh.onion/
The Pirate Bay: http://uj3wazyk5u4hnvtk.onion/
Démocratie Deltagande: http://dp742web5fzh674o.onion/

Men vi beklagar att informera dig om att The Onion inte har en Onion-webbplats: https://www.theonion.com/

Vilka är dina favorit .onionsidor? Finns det några webbplatser du önskar hade en .onion-adress? Dela dina tankar i kommentarerna nedan!

De 9 bästa webbplatserna från djupet av den mörka webben
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.