9 kvinnliga tekniska aktivister att följa på Twitter

[ware_item id=33][/ware_item]

Kvinnors tekniska aktivister.


Hej! Jag ville dela mina favorit tekniska aktivister för kvinnor att följa på Twitter.

Dessa kvinnor arbetar alla för att hålla internet öppet och vår onlinekommunikation privat och säker samtidigt som vi inspirerar oss med deras vett och övertygelse.

För att vara ärlig kan detta vara en mycket, mycket lång lista. Om du har andra favoritaktivister för kvinnor, vänligen meddela oss i kommentarerna!

Yan Zhu

Yan Zhu @bcrypt

Med namnet på ett lösenord hashing-funktion som hennes handtag, är det omedelbart klart var Yans intressen ligger. Yan är en allmänt erfaren ingenjör som förmodligen är mest känd för sina program för integritetsskyddsprogram som stöds av EFF, till exempel Privacy Badger och HTTPS Everywhere.

Jessy Irwin

Jessy Irwin @jessysaurusrex

Jessy är en säkerhetsforskare och evangelist som gör säkerhetsfrågor lätt för alla att förstå. Jessy är ganska snäll när han använder rolig emoji och ASCII-konst för att uppmuntra människor att stiga upp sitt infosec-spel. Du kan höra henne tala på konferenser och universitet över hela världen.

Yael Grauer

Yael Grauer @yaelwrites

Yael är en teknisk journalist som skriver om teknik, integritetsfrågor och allt annat vi bryr oss om (som tv-serien Mr. Robot). Du kan hitta Yaels väl undersökta artiklar på Moderkort, Forbes och Ars Technica samt på hennes personliga blogg.

Sarah Jamie Lewis

Sarah Jamie Lewis @SarahJamieLewis

Sarah arbetar hårt med sitt projekt OnionScan, som mäter storleken och omfattningen av den mörka webben och dess sårbarheter. På kort tid har hon uppnått mycket för anonymitet och varit banbrytande inom området Dark Web Research.

Chelsea Manning

Chelsea Manning @xychelsea

Chelsea tillhandahöll en skattkamrat av amerikanska diplomatiska och militära dokument till allmänheten genom Wikileaks. Filerna avslöjade korruption, brott mot mänskligheten och lögner - de flesta är fortfarande obesvarade för. Chelsea dömdes till 35 års fängelse, där hon torterades och hålls under omänskliga förhållanden, men kommer att släppas tidigt, den 17 maj i år.

Alexandra Elbakyan

Alexandra Elbakyan @ringo_ring

Ursprungligen från Kazakstan, ilskade Alexandra några av världens starkaste förläggare när hon samlade en massa vetenskaplig forskning bakom lönväggar och befriade dem genom sitt eget projekt, Sci Hub. Alexandra gömmer sig för närvarande i Ryssland och fruktar en utlämning till USA.

isis agora lovecruft

isis agora lovecruft @isislovecruft

Isis är en av de ledande figurerna bakom Tor-projektet och har också arbetat för Open Whisper Systems, företaget bakom krypterad meddelanden-app, Signal. Förra året gjorde Isis rubriker när hon uttalade sig mot trakasserier av FBI.

Eva Galperin

Eva Galperin @evacide

Eva utnämndes nyligen till en chef för cybersäkerhet vid EFF och fungerar också som teknisk rådgivare för stiftelsen Freedom of the Press. Galperin forskar på skadlig programvara och skriver guider om informationssäkerhet för mänskliga rättighetsförsvarare, aktivister, journalister och bloggare - som detta användbara Digital First Aid Kit.

Julie Borowski

Julie Borowski @JulieBorowski

Julie är mest framträdande som YouTube-personlighet och politisk aktivist, där hon kommenterar aktuella politiska angelägenheter i USA, ofta med fokus på integritet och teknik. Julie är en självbeskriven kapitalist med känsla för frihetsrelaterade frågor och har varit en principiell röst för privatlivet inom den amerikanska politiska sfären sedan 2012.

Vilka kvinnor i privatlivet ser du upp till?

ExpressVPN och jag vill tacka de anmärkningsvärda kvinnorna på denna lista.

Har jag lämnat någon ute? Vänligen dela dina tekniska aktivister för kvinnor i kommentarerna nedan!

9 kvinnliga tekniska aktivister att följa på Twitter
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.