7 gånger var internet härligt löjligt

[ware_item id=33][/ware_item]

Internet är dumt


Internet är verkligen ett mycket dumt ställe, och bara en dåre skulle vandra genom sina dumma stränder oskyddade.

För att fira mitt 100-åriga blogginlägg tänkte jag att det kan vara kul att visa upp några av de daftaste internet-ögonblicken.

Internet förstör din onlineundersökning

Internet ger omedelbar tillgång till miljontals människor från praktiskt taget alla demografiska.

Vad är det bättre för en plats att göra en röstning då? Det borde vara enkelt: Ställ internet en fråga och skörde fördelarna med planetens samlade samvete. Sedan vinst.

Men nej. Å nej, nej, nej. Det är inte vad som händer. Alls.

Internet namnger en båt

Under 2017 lanserade Storbritanniens Natural Environment Research Council (NERC) en onlineundersökning för att hitta ett namn på ett nytt polarforskningsfartyg på 288 miljoner dollar.

NERC hoppades förmodligen på ett stort, förnuftigt namn, som RRS Queen Elizabeth II, eller RRS Stephen Fry. Dåvarna!

Internet ville dock inte vara förnuftigt och beslutade kollektivt att båten skulle kallas Boaty McBoatface.

Tyvärr övergick spoilsportsen vid NERC till omröstningen (varför har man en !?) och namnger båten RRS Sir David Attenborough.

Rädsla inte! I hyllning till den Boaty som aldrig var, kallade de svenska städerna Stockholm och Göteborg ett nytt tåg Trainy McTrainface.

Internet namnger en val

Som en del av en plan för att öka medvetenheten om valar som hotas av den japanska fiskeriorganisationen, höll Greenpeace en onlineundersökning för att namnge en knölval som de skulle spåra med en satellitmärke.

Greenpeace accepterade 30 namn för omröstningen. Huvud bland dem var Mr. Splashy Pants. Några idéer om vad som hände nästa? Det stämmer, internet hände.

Mr. Splashy Pants vaknade bland annat 4chan, BoingBoing, Reddit och Digg, och medlemmar av de ovannämnda webbplatserna flockade för att rösta.

Röstandelen för Mr. Splashy Pants slog snabbt 75% - på mindre än en dag. Reddit blev så investerat att de till och med tillfälligt ändrade sin logotyp till funktionen Mr. Splashy Pants.

Men det var ett lyckligt slut. Trots den första motviljan omfamnade Greenpeace namnet (tittar du på NERC?). Och den extra reklamen räckte för att övertyga den japanska regeringen att överge sin plan för att jaga valarna.

Internet röstade för en 39-årig man för att träffa Taylor Swift

När en Boston-radiotävling hade en chans att träffa Taylor Swift, bestämde den 39-åriga Charles Z sig för att gå.

De flesta av posterna var, som ni kan föreställa er, älskande tonårsfans. Gissa vem internet ville vinna?

En 39-årig man vinner en tävling för att träffa Taylor Swift.

Sade Charles Z till GQ magazine:

"Vid ett tillfälle var topplistan 50 glada 13-åriga flickor, då finns det en bild av mig, hungover, i mitt badrum."

Internet bryr sig inte om Limp Bizkit

2011 röstade medborgare i Austin, Texas, för att byta namn på stadens avfallsavdelning Fred Durst Society of Humanities and Arts.

Namnet fick nästan 30 000 röster och fick till och med Fred Dursts välsignelse. Men trots toppmönstret, bestämde staden sig mot det vinnande namnet och gick med Austin Resource Recovery istället. Booooooring.

Internet älskar verkligen potatsallad

Det är dock inte bara att namnge omröstningar som internet kommer att samlas bakom.

En dag fick Zack “Danger” Brown en sug efter potatissallad, så han startade en Kickstarter för att samla in $ 10 som behövs för ingredienser.

"I grund och botten gör jag bara potatissallad," förklarade han på sin insamlingssida. "Jag har inte bestämt vilken typ än." I avsnittet "Risker och utmaningar" skrev han, "Det kanske inte är så bra. Det är min första potatissallad. ”

På något sätt blev Zacks potetsallad viral och han lyckades samla in mer än $ 55.000.

Helt vansinne.

Zack använde alla extra pengar för att kasta ett offentligt parti som heter PotatoStock i sin hemstad. Naturligtvis gjorde han massor av potatissallad vid evenemanget och donerade intäkter till välgörenhetsorganisationer som bekämpar hunger i Ohio.

Bra spelat, Zack.

Internet bryr sig inte vad du tror att hashtaggen säger

# Johnny5

Susan Boyle PR-byrån beslutade att hålla en fest för att fira hennes nya album. Enkelt nog skulle du kunna tänka: Susan. Album. Fest.

Rolan började när PR-byrån skapade en oskyldig Twitter-hashtagg för marknadsföring:

#Susanalbumparty

Och det var när internet märkte det.

Sammanfattningsvis: Internet är löjligt

Vilken resa. 101 inlägg! Min favorit var förmodligen den gång min blogg på spam blev flaggad som skräppost av Google. Eller när jag toppade Googles rankning för helt oundersökta efter "Lou Reed VPN.".

I själva verket, när jag anlände till ExpressVPN, trodde jag att en VPN var precis hur jag såg iPlayer när jag var på semester. Men nu skulle jag inte ansluta till internet utan någon - det är galenskap där ute.

Har du några berättelser om internet-idioti? Några knäckare som jag har missat listan? Jag skulle gärna höra dem, så dela dina berättelser i kommentarerna nedan!

7 gånger var internet härligt löjligt
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.