6 funktioner vi faktiskt vill ha på våra iPhones

[ware_item id=33][/ware_item]

iPhone-sekretessfunktioner.


Nya telefoner är spännande. De ger nya funktioner, gör befintliga funktioner mer kraftfulla och får oss upphetsade över att spendera en halv månadslön för skärmen vi kommer att stirra på under de kommande tolv månaderna - innan det går sönder eller batteriet dör.

Sekretess är oerhört viktigt när det gäller att välja en telefon. Det spelar mycket roll vilken data en telefon samlar in och vem som kan se den.

Tillkännagivandet av iOS 11 gav några märkbara förbättringar av sekretess. Du kan nu begränsa en apps åtkomst till din plats till endast "Medan du använder appen" och alla appar som använder din plats efter att du stänger skärmen kommer att skämmas av en blå varningsfält längst upp på telefonen.

Safari blev också lite mer integritetsvänlig. I en förbättring av iOS 9: s externa annonsblockerare kan du nu förhindra spårning på andra platser direkt i inställningsmenyn.

iOS11 är ett viktigt steg i rätt riktning, men det finns fortfarande många funktioner som vi vill ha i våra smartphones.

1. Flera appinstallationer

För närvarande behåller vi olika identiteter på våra telefoner genom att antingen ha två telefoner eller göra allt under samma namn och nummer. Hur bra skulle det vara att installera en app två gånger och logga in en gång med dina privata detaljer, och en annan gång med vår professionella eller konstnärliga identitet?

Vissa appar, som Twitter och Gmail, gör att du redan kan byta konto. Men för de appar som inte gör det, varför ska telefonens operativsystem stå i vägen?

2. Förmågan att upptäcka IMSI-fångare

IMSI-fångare, även kallad stingrays, är enheter som främst används för att utföra massövervakning. De poserar som falska mobiltelefontorn och lurar din telefon att ansluta till dem innan de avlyssnar dina textmeddelanden och telefonsamtal - liksom bestämmer din plats.

Även om det tidigare bara var tillgängligt för militära och polisorganisationer, har IMSI-fångare blivit allt billigare.

Medan IMSI-fångare inte är triviala att upptäcka, finns det mycket som din telefon kan göra för att hjälpa. Den kan visa listan med torn du är ansluten till, plus att du kan korsreferenser de tornen med en lista från din telefonoperatör.

Det skulle också vara användbart att kunna undvika vanliga strategier som används av IMSI-fångare - till exempel att nedgradera din anslutning till föråldrade 2G-anslutningar vars kryptering kan knäckas.

Sekretessfunktioner vi vill ha på våra iPhones

3. Förfalskning av platsen

Vissa appar kräver att vi tillhandahåller vår plats för att fungera effektivt. Men varför behöver de veta vår exakta GPS-plats, i motsats till en ungefärlig plats som levereras av användaren? Vi behöver inte låta Uber veta det exakta huset vi är i för att få en offert.

4. En falsk kontaktlista / kamera / mikrofon

Varför tolererar vi en app som vägrar att fungera när vi nekar den åtkomst till vår kontaktlista (tittar på dig, Whatsapp) eller kamera? Tänk om det fanns ett tredje alternativ att "dela tomt"? Med det här alternativet kan vi låta appen tro att vi gav den tillgång till vår kontaktlista, men allt det blir är en tom lista, en svart skärm från kameran eller tystnad från mikrofonen..

För kameran och mikrofonen skulle det också vara en bra start att begränsa åtkomsten till bara en timme. På så sätt behöver vi inte komma ihåg att ta bort åtkomst igen efter användning.

5. En hårdvaruskontakt för Bluetooth / GPS / mikrofon / kamera

För de extra-paranoida användare (som jag) skulle det vara bra att stänga av känsliga sensorer helt. Även om vi inte förväntar oss ett sådant fantastiskt drag från "Don’t-touch-the-hardware" Apple, kan en funktion som denna från ett annat märke åtminstone få några få sekretessmedvetna användare att byta leverantör.

Ge oss åtminstone ett ljus som signalerar om kameran eller mikrofonen för närvarande används!

6. Selektiv fotoåtkomst

Varför är det alltid "allt eller ingenting" med tillgång till fotoalbumet? Varför kan vi inte välja en eller några bilder från albumet och bara dela dem med appen?

Användargränssnittet kan vara enkelt: Vi ger appen "endast selektiv behörighet", och varje gång appen vill ha åtkomst till ett fotoalbum kan vi välja vilka bilder vi vill dela.

Var selektiv och kontrollera din telefon

Sekretess betyder inte att dölja information och förbli anonym; det betyder att ha kontroll över vilken information vi delar med våra vänner, appar och vår enhet.

Vi måste ha noggrann kontroll över vilken information vår enhet kan samla in, vem som kan se informationen och vart datan går. Ett bra operativsystem för telefoner bör ge oss kontroll istället för att ta det.

Kolla också in vår guide till mobilsäkerhet.

6 funktioner vi faktiskt vill ha på våra iPhones
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.