5 uttalande, oroande eller direkt bisarra uttalanden från Edward Snowden

[ware_item id=33][/ware_item]

Bästa Edward Snowden-tweets


Liksom den stora Nostradamus har Edward Snowden varit en leverantör av framtiden och signerat om och om igen tecken på saker som kommer att komma. Sedan han gick med på Twitter för några år sedan samlade han ett av de största och mest inflytelserika Twitter-kontona i världen. Med mer än tre miljoner följare följer han bara ett enda konto i gengäld: NSA. Mycket snarkig, Snowden.

När en NSA-entreprenör blev visselpipa, är Edward Snowden en hjälte för vissa och en skurk för andra. Oavsett vilken åsikt du har, det är ingen som förnekar att han på egen hand ändrade vårt sätt att se på integritet.

Här är några av hans konstigaste, starkaste och mest inflytelserika meddelanden under de senaste åren.

1. Snowden säger att tiden är slut

Det hela började med hans kryptiska tweet för några år sedan. Den 2 augusti 2016 utfärdade Edward Snowden en kylande begäran om att hans vänner och följare skulle komma fram och på mystiskt sätt säga "Det är dags."

Som någon känd för att ha kommit med sina meddelanden, var denna tweet en stark kontrast till visselpiparens vanliga arbete..

Snowden-its-timeMen det slutade inte där.

Några dagar senare publicerade Snowden ytterligare en förvirrande tweet, den här i form av en hash. Den slumpmässiga strängen med siffror och bokstäver var inte någon oväntad olycka; det var en avsiktlig kod som lagts upp för världen att avslöja.

snowden privat nyckel

Internet var snabbt att reagera med sina egna tolkningar: en del kallade det ett hoax; andra sa att det var ett bevis på att Snowden hölls mot sin vilja. Båda tweets har sedan tagits bort, och Snowden själv har varit hemskt tyst i hela frågan. Vad detta kan betyda, ingen vet någon.

Snowdens långvariga förtroende Glenn Greenwald har nyligen försäkrat alla Snowden "klarar sig bra." Är han dock?

2. Snowden lyser ett ljus på Shadow Brokers

I slutet av 2016 kom nyheter om hur en elitgrupp med hackare som heter Shadow Brokers hade infiltrerat NSA och stulit klassificerade intellektligheter. Genom att släppa utdrag av dokumenten via styckt online, tillhandahöll gruppen oåterkalleligt bevis på att de verkligen hade tagit klassificerade regeringshemligheter.

Medan världen förvrängdes för att avslöja några leder för den mystiska gruppen, var Snowden redan ett steg framåt och varnade allmänheten om att detta bara var ett varningstecken i en pågående maktkamp mellan USA och Ryssland.

NSA tappade just kontrollen över sitt Top Secret-arsenal av digitala vapen; hackare läckte det.
1) https://t.co/zleVbyBtE3
2) https://t.co/aKwdiNbrJA

- Edward Snowden (@Snowden) 8 april 2017

Medan detaljer om Shadow Brokers fortfarande är på väg, håller de flesta experter nu med om att det troligtvis var en ryskbeställd operation.

Så hur visste Snowden?

3. Snowden krossar Intels malware-buggar

Liksom med så många stora företag avslöjas inte interna utnyttjande förrän muckrakare och hackhackare hackigt upptäcker dem. Så är fallet med Intels Meltdown- och Specter-buggar som hittades tidigare i år.

Dessa exploater, som gör det möjligt för hackare att se inuti ditt nätverk, var enligt uppgift kända i juni men offentliggjordes inte förrän i januari året efter. Även då tappade Intel drastiskt ut hur dåliga exploaterna var - först hävdade att frågorna inte var betydelsefulla och sedan utfärdade ett vagt uttalande en dag senare som väckte fler frågor än svar.

Inom några timmar var Snowden snabb med att tweeta sin åsikt i frågan och tillhandahöll videoklipp om inte bara hur exploaten fungerade utan också hur man skyddar mot den.

Du kanske har hört talas om @ Intels hemskt #Meltdown-fel. Men har du sett det i aktion? När din dator ber dig att tillämpa uppdateringar den här månaden, klicka inte "inte nu." (via https://t.co/J84n79LRIA & @ misc0110) pic.twitter.com/cWEiZWZdcJ

- Edward Snowden (@Snowden) 4 januari 2018

"När din dator ber dig att tillämpa uppdateringar den här månaden klickar du inte på" inte nu ", varnade Snowden. Naturligtvis gick det emot allt som Intel sade, vilket fick dem att snabbt byta växel och både erkänna och ta ansvar för exploaten.

(Du kan läsa vår rapport om buggarna Meltdown och Spectre här.)

4. Snowden säger att NSA tittar på din TV

I en videokonferens i början av 2017 detaljerade Snowden hur NSA lätt kunde hacka till din smarta TV inte genom att gå via ditt WiFi-nätverk, utan genom att använda ditt Amazon-konto.

Videon, som visas nedan, spolar tillbaka från Wikileaks senaste Vault 8-dump och fokuserar på NSA: s skrämmande förmåga att hacka dina Amazon-smarta enheter innan du ens tar emot dem.

Jeremy Scahill intervjuer Edward Snowden

Vi är på SXSW vid en direktuppspelning av den avlyssnade podcasten. Värd Jeremy Scahill intervjuar Edward Snowden. Vår första gäst är den libysk-amerikanska hiphopkonstnären Kayem. Prenumerera här: https://theintercept.com/podcasts

Upplagt av The Intercept tisdagen den 14 mars 2017

Enligt Snowden:

”De [CIA] väntar på när dessa enheter skickas till dig, när du beställer dem på Amazon eller vad som helst. De går till dem på flygplatserna, de får lådan, de använder en liten hårtork för att mjukgöra limmet, de öppnar lådan, sedan sätter de USB-sticken i. De förseglar lådan upp igen allt fint och perfekt, och sedan de skickar det till dig. Och nu är din router, din dator, din TV hackad. Det här är en mycket rutinmässig sak som händer. ”

5. Snowden skolor Joe Scarborough om övervakning

Snowdens avslöjanden - även om de blivit uppvisade av vissa - har i slutändan haft en positiv inverkan på övervakningstillståndet. Så när Snowden återigen kallades för att vara förrädare (den här gången av MSNBC-värden Joe Scarborough), var han snabb att skjuta tillbaka.

Kära Joe,
Med respekt, det "hänsynslös" tillvägagångssätt ledde till den största reformen av okonstitutionell inhemsk övervakning sedan 1978 och 2014 års Pulitzerpris för public service-journalistik. Om det är hur hänsynslöshet ser ut, kan vi använda en hel del mycket mer av det. https://t.co/QliTqo7o3h

- Edward Snowden (@Snowden) 4 februari 2018

Det är sant: Förutom övergripande övervakningsreformer vann både The Guardian och The Washington Post Pulitzer Prize for Public Service efter att de tog upp dessa frågor. Som sagt, det finns fortfarande mycket att önska på integritetsfronten.

Oavsett var du står på Snowden, det förnekar inte att vi har ett grundläggande problem med medborgarövervakning. Tills ytterligare åtgärder vidtas för att skydda din integritet, gör dig själv en tjänst och säkra ditt nätverk med ExpressVPN.

5 uttalande, oroande eller direkt bisarra uttalanden från Edward Snowden
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.