5 modeartiklar du behöver för att bekämpa ett övervakningstillstånd

[ware_item id=33][/ware_item]

Några pixelerade människor i en mängd


I ett tidigare inlägg såg vi på hur man ska vara inkognito i den verkliga världen. Idag, låt oss dyka djupare in i ämnet ... och hur vi ser fantastiska ut medan vi gör det!

När du är ute och är det svåraste att undvika är CCTV-kameror, särskilt om de ansluter till ansiktsigenkänningssystem. I vissa länder har system för massa ansiktsigenkänning redan blivit verklighet, medan andra fortfarande kämpar med tekniska och juridiska hinder.

Under kalla tider kan vi svepa en halsduk runt halsen, dra huven djupt över ansiktet eller till och med ha en skidglasögon för att dölja våra ansikten. Men hur är det med sommaren??

Lyckligtvis har mode svaren:

1. Anti-paparazzi-halsdukar

Anti-paparazzi-halsdukar gör det omöjligt för någon att ta en bra bild av dig i mörkret. Delar av halsduken är gjorda av reflekterande material som förvirrar alla foto- eller videokameror - och de ser inte ens så illa ut!

Dessutom kan du få materialet på nästan alla kläder, inklusive din kostym, hatt, t-shirt eller till och med halsband.

2. Ansiktsmasker

Huruvida det är en bra idé att bära en ansiktsmask för att undvika ansiktsigenkänning beror på hur godtagbart tillbehöret är i din stad. På många ställen runt om i världen har föroreningar gjort det vanligt att människor bär masker, och detta är uppenbarligen bra för privatlivet.

Om du är den enda som bär en mask är du emellertid helt enkelt 'den med masken' och sticker ut ännu mer.

3. Tillfälliga ansiktsmålningar

Du kan lätt lura teknik för ansiktsigenkänning.

Använd bara några ovanliga markörer eller tillfälliga tatueringar på huvudet, så förblir du oupptäckt på maskiner. Denna teknik är ganska enkel, men den gör också ett uttalande. Få kommer sannolikt att delta i din lilla protest, vilket innebär att du kommer att sticker ut och du kommer att vara ganska lätt att känna igen av mänskliga tittare.

Men det betyder inte att det inte kan se jättebra ut!

4. Fler mönster överallt

Datorer kan lätt distraheras av allt som ser ut som ett ansikte.

Du kan använda detta till din fördel genom att använda mönster som imiterar den enkla strukturen i ett mänskligt ansikte. Allt du behöver göra är att skriva ut ansiktsmönstren på din kappa eller skjortor. Huruvida denna metod förvirrar igenkänningsalgoritmer tillräckligt, bör dock förmodligen testas innan du använder den för att dölja från någon drakonisk myndighet.

5. Anti-CCTV-glasögon

För att underlätta nattvision har CCTV-kameror LED-lampor som avger ultraviolett ljus osynligt för det mänskliga ögat. Anti-CCTV reflekter reflekterar helt enkelt detta ljus tillbaka till kameran, vilket gör att kamerorna blinda sig själva. Dumma CCTV-kameror.

Utbildning är det bästa försvaret

När de distribueras av sig själva kommer dessa sekretessgrimmor att göra lite för att dölja din vistelseort i offentliga utrymmen. Du kan fortfarande spåras av människorna bakom kamerorna och mobiltelefonen i fickan, till exempel.

Men de kommer att visa dina vänner och de omkring dig att du bryr dig om sekretessproblem och kanske till och med får en eller två att tänka mer på problemet. Det kan inte vara en dålig sak.

5 modeartiklar du behöver för att bekämpa ett övervakningstillstånd
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.